Reklama

Reklama

Poslední království

(seriál)
  • Velká Británie The Last Kingdom
Trailer 2
Velká Británie, (2015–2022), 42 h 33 min (Minutáž: 51–59 min)

Předloha:

Bernard Cornwell (kniha)

Hrají:

Alexander Dreymon, David Dawson, Ian Hart, Millie Brady, Eliza Butterworth, Harry McEntire, Mark Rowley, Emily Cox, Arnas Fedaravicius, Adrian Bouchet (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(46)

Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. (Netflix)

Diskuze

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Vemte si ale lidi kam ten svět spěje když jenom slušně napíši že se mi serial nelíbý jako to napsalo dalších asi 50 lidí v komentářích.

 

A Verbal,Segrestor,Na-Krul mě začnou bezdůvodně urážet.Lepší na tý blázny nereagovat ono na ně jednou dojde ne nadarmo se řiká na každou svini se vaří voda.Urážejte mě jen proto že jsem napsal že mi serial přijde nic moc.Dva mi napíšou kvůli tomu že jsem gay to jste spiš gayové vy když pláčete že má někdo jiný názor na vašeho smyšleného vikingského hrdinu než vy.

Martas81

Martas81 (hodnocení, recenze)

Helo

Ta čarodějka byla krásná tak nějak jsem si jí v knize představoval :D , i když ta zrzka taky nevypadá špatně(manželka)ale Iseult se nevyrovná.

Na-Krul

Na-Krul (hodnocení, recenze)

Bellamy

Chudacik, dal si si profilovku nejakeho vypatlaneho rednecka, aby si vyzeral ako tvrdas, ale pritom si len ubohy maly bonzacik

 

Eště, když chodil do školy,
vždycky nejlíp z nás plnil úkoly
skvělý diktáty, dětský kravaty,
kluk jak andílek, trochu debílek.
Brejličky se mu mlžily,
zato jedničky se mu množily.
Dobře maloval, skvěle žaloval,
tenhle andílek, malej debílek.

 

Landov text je presne sity na Teba.

na příspěvěk reagoval Bellamy

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Bellamy

No chicht, chicht, hihň, hihň! Čéče, ty teda umíš jednoho kopnout do bránice. Měl bys psát gagy pro Lie Down Comedy - Na slintáka!

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

verbal

Ty jsi mi teda dáreček.Být tebou pošlu dopis Troskovi nebo Prdnuskovi jestli by tě neobsadily jako hlavního herce do Babovřezek 4 nebo bastardů 4 :)

na příspěvěk reagoval verbal, Martin741

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Bellamy

Ale já jsem nekrofil. Dokonce zoofilně pedofilní a  šukám jen mrtvá koťata. A jsem na to hrdý, milý mazlíčku!

 

A jestli je gay podle tebe urážka, tak jsi v podstatě kanibal a měl bych tě taky nahlásit.

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

verbal

Když gay podle tebe není urážka tak to ti můžu říct že jsi nekrofil a taky to pro tebe není urážka hm?

Ale nemá cenu slovíčkařit s nějakým baculatým puclíkem který by na jedno otevření pusy vzal do žaludku nákupní vozík.

na příspěvěk reagoval verbal, Yoshitsune

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Bellamy

Ale já tě neurážel, milý charaktere, jen jsem konstatoval fuckta. A teď dodávám ještě "pokřivená hysterická" buzna. Tak zase hezky nahlašuj!

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

verbal

Tebe jsem několikrát nahlašoval že jak je možné že můžeš beztrestně urážet do čů.... režiséry,herce,herečky,uživatele ve svých komentářích a nikdy mi nikdo neopověděl.Jako by CSFD byla nějaká hackerská organizace ani telefon nebo pořádný kontakty tu nemají.Za hrubé urážky jinde třeba sms,FB,email ti podle mě policie ČR dá pokutu jen na CSFD Verbálek může všechny urážet.

 

A Iktus vždyt to vypadá jak když nosí kožený bundy z roku 2070 viděl jsem desítky filmů z téhle doby a v 90% případech kostýmy vypadaly věrohodně ale v tomhle jako by nosily mikiny nebo co :DD

na příspěvěk reagoval verbal, Na-Krul, Segrestor

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Viděl jsem zatim jen dva díly a oproti takovým GOT mi to přijde jako céčkový serial :D slabý herci,slabé kostýmy jen to okolí celkem ujde.

na příspěvěk reagoval verbal, Iktus, Zeck

Martas81

Martas81 (hodnocení, recenze)

nový díl parádní jestli to bude takhle pokračovat tak mě to bude bavit víc jak Vikings.

na příspěvěk reagoval Helo

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

Čekal jsem, že to bude jedna kniha = řada a ono ne, pátý díl přechází z Poslední království plynule na Bledého jezdce, což je dobře, protože se zde objeví nové postavy... Ale trochu se bojím, že to berou moc rychle, ještě několik dílů a Uhtred si bude rýsovat svaly u vesla jako levná pracovní síla. Jsem zvědav, kdo bude hrát tu hnidu Asera, no brzy uvidíme...

na příspěvěk reagoval Martas81

feryk

feryk (hodnocení, recenze)

Pátý díl byl parádní. Nebýt toho čistého a uhlazeného hlavního hrdiny, který vypadá jak z reklamy na šampon, tak mám pocit, že sleduji Vikings. Jen tak dál. ;)

na příspěvěk reagoval Helo

erased

erased (hodnocení, recenze)

Zeck

V tom případě jsem asi špatně četl ty původní příspěvky, kdovíproč jsem myslel, že jsi o vlivu té kritiky přesvědčenej.

Nu a chtěl jsem v této odpovědi svést hovor zpátky k Last Kingdom, ale připadá mi, že to nejde, ten seriál mi totiž připadá strašně prázdnej a nezajímavej. Rozhodně ne takovej průser jako Bastard Executioner, protože dokáže aspoň zabavit, jenže se mi v něm nedaří najít nic, čím by mě vyloženě nadchnul.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

erased

Přibližování náboženství (křesťanství) mi ale nevadí, to provází seriál od první řady, co byl vypleněn kostel, zajat mnich a obdobní severští idioti se tam nechávali dobrovolně popravovat na počest iluze. Pouze jsem se pozastavil nad tím, jakým způsobem se mění pohled na křesťanství ze strany tvůrců, a že to má vývoj od původně výsměšného až pohrdavého (v čemž jsem si liboval) k současně tolerujícímu, to se nedá popřít. Otázka, kterou řešíme už nadbytečně, v diskuzi k úplně jinému seriálu, spočívala v mém případě pouze v tom, zda na to nemá vliv kritika pobouřených amerických věřících, pro které je předpokládám ten irsko-kanadský seriál komerčně určen především, nebo jestli je to nějaký prvoplánový vývoj. Já to zkrátka absolutně netuším, jenom jsem to nadhodil, ale nedivil bych se určitým autocenzurním prvkům scénáristů po vlně kritiky od diváků z národu, který z 80% věří v Boha, z většiny uznává kreacionismus a tlačí na vlastní školy, aby žáky učily, že Země je 6 000 let stará. On je totiž rozdíl, pokud si Sandler usere ve své céčkové komedii v kostele, nebo pokud v historickém seriálu na History každý týden dělají z jejich souvěrců historicky přesné kretény. Každopádně bych to už nechal, uvidíme už za pár měsíců. 

na příspěvěk reagoval erased

erased

erased (hodnocení, recenze)

Zeck

Do žádnýho nandávání, ať to tady na internetu znamená cokoli, se nechci nechat zatahovat. Co jsem chtěl vypíchnout je to, že ve Vikings hraje důležitou roli náboženství, a pokud by se tvůrci chtěli držet toho Morholtova konceptu, nemůžou se přibližování křesťanství vyhýbat, ať už v kohokoli věří kdokoli. Ostatně obzvlášť do filmu/tv nemá moc cenu zatahovat počty věřících, mimo velkou produkci si stejně každý schopný dělá to, co chce pro svou cílovku. A připadá mi, že v době, kdy se do křesťanských hodnot tne jako do živého a rýpe do nich každej druhej projekt, je seriál věnující se křesťanství i pohanům férově (i.e. oba extrémy jsou padlý na hlavu) jako fajn rarita.

na příspěvěk reagoval Zeck

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

erased

Samozřejmě, že je velmi fér vyzdvihovat seriálové pohanské maso plné fantasy vizí s kouzelnými bláboly o severských bozích, protože na ně dnes věří zhruba 10 lidí na planetě. V ještěra ježíška věří 2,2 miliardy lidí na planetě a ten ještěr má tendenci prcat se tam, kde nemá co dělat, od určování morálky ve společnosti, přes zkreslování historie hraničící s propagandou až po zábavný průmysl, kde rád diktuje, co je možno ukázat a co možno není. I proto, že sleduji zákulisí seriálu, rozvinul jsem svůj subjektivní názor a obavu, v návaznosti na obavu někoho jiného v souvislosti s vyobrazením křesťanství v tomto seriálu, protože pohled na křesťanství ve Vikingzích se v průběhu řad zlepšuje, i přes občasné hrátky se žhavým železem. A pokud by to mělo stejnou měrou pokračovat, Ragnar bude v páté řadě papež. Stejnou měrou, kterou se ubírá na nepřímém výsměchu křesťanství v seriálu (proto ti nadneseně myšlení "ateisté"),  tím opadá i kritika amerických křesťanů u obrazovek. Chápu, že jsi mi to chtěl především nandat, ale krom celkem trapného pokusu o moralizování jsi vlastně nic nesdělil. Škoda, že jsi nemlčel a nenechal to téma vyprcat do ztracena, protože Morholt ho na rozdíl od tebe celkem zajímavě ukončil vlastní úvahou, se kterou ve valné míře souhlasím.

na příspěvěk reagoval erased

erased

erased (hodnocení, recenze)

A to by v tom byl čert, kdyby nebyl ještěr ježíšek za spálenýma ručkama tamtoho chytrálka v Kattegatu. A když už teda mezi těmi řádky tušíš ateismus tvůrců (i když upřímně nevím, co by tam dělal a jak by se měl projevovat), není trochu nefér vyzdvihovat pohanské maso plné vizí a kouzelnýh blábolů o bozích na úkor křesťanského šílenství a plného vizí a blábolů o bohu?
Od druhé série má tento seriál tak určitě potřebu se vtírat do přízně nějakým demografiím, když si v něm tvůrci očividně dělají co chtějí nejen s dějem, ale i s formou.

@Morholt: vtělení celé historie do jedné postavy by byl parádní koncept a zatím ho ve Vikings taky vidím, doposud by to sedělo pěkně, teď jen aby to vydrželo i do čtvrté série.

na příspěvěk reagoval Zeck

Uživatel erased smazal svůj příspěvek.

Morholt

Morholt (hodnocení, recenze)

Zeck

Tak to zjevení Boha mohl být jen subjektivní pocit, stejně jako když se Ragnarovi zjevoval Ódin. Každopádně já bych ten Ragnarův  příklon ke křesťanství bych viděl spíš jako "Jasně, Všeotec je pořád největší z našich bohů, ale když vidím, co všechno křesťané dokázali a jak se víra v Bílého Krista šíří, je potřeba brát tohoto boha v potaz a být s ním za dobře." Oni se na to často takhle dívali. Anebo chtějí tvůrci do osoby Ragnara vtisknout celý vývoj vikinské společnosti od Lindisfarne až po christanizaci, čemuž by nasvědčovalo i to, že z Rolla udělali toho jediného známého Rolla, který po křestu přijme jméno Robert s stane se de facto prvním normandským vévodou. 

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama