Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 4

(série)
Trailer 1
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2021, 5 h 41 min (Minutáž: 28–46 min)

Hrají:

Ralph Macchio, Xolo Maridueña, William Zabka, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Thomas Ian Griffith, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Daniel a Johnny čelí stejnému nepříteli a rozhodnou se spolupracovat. Kreese si taky hledá spojence a ohlíží se při tom do minulosti. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (54)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Silverův návrat jsem se skutečně těšil. Byl jsem, ale zklamanej, že jde o jakousi jeho vyměklou verzi. Ovšem zklamání bylo vykompenzováno, když se vše začne vyvíjet jinak. A přesně tohle Cobra kai umí. Příběh se dokáže zlomit tak, jak nečekám a překvapit. Tak nějak se stalo tradicí, že sudé série jsou slabší, než liché, ale obojí hodnotím v přísných měřítkách, takže laťku to zvládá stále přeskočit. Náznaky toho, jak bude 5. série směřována jsou sice zajímavé, jen mám strach, aby to bylo stále zajímavé, protože už je málo z čeho čerpat z původní trilogie a na Next karate kid se asi navazovat nebude (ostatně tam není moc z čeho brát). Jinak mnohé odkazy jsou fajn, často zmiňovaný Rocky je tu správně, neboť se říká, že Karate kid je jeho teenage verzí (včetně stejného režiséra a skladatele). A schválně, komu došel odkaz názvu vína, které v prvních epizodách skopne Terry? ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Pořád setsakra zábavná show, která umí dělat radost! A to i přesto, že jde ve své podstatě o přímočarou a nikterak složitou báchorku o balancování dobra a zla - ale tvůrci si to velmi dobře uvědomují a využívají to ve svůj prospěch. A ze seriálu fakt sálá ohromné srdíčko a láska k látce. Začínám mít ovšem trochu problém s neustálým opakováním šablony alá každá postava není jen černobílá a tyhle "vykoupení" a "pády do temnoty" začínají alespoň pro mě působit už trošku nadbytečně. Stejnou formulku do nekonečna nelze dojit a já doufám, že si to tvůrci včas uvědomí. Některé rozhodnutí šustí scénářem a umělé natahování na základě nedorozumění či podobných teen kravinek mrzí - hlavně proto, protože to vidíme počtvrté. Ale jinak je to pořád neuvěřitelná nálož ve které dochází k jedné z nejsilnějších akčních scén celé franšízy (celý turnaj je na jedničku!) několika výrazným emočním momentů, zábavným interakcím, skvělým songům a především tu máme démonického Terryho "Fucking" Silvera! Chci víc a to hned! ()

Reklama

zberatel 

všechny recenze uživatele

Máloktorý/žiadny seriál nemal na mňa taký dopad ako Cobra Kai. Každý máme radi svoje žánre, filmy a nostalgiu. Nepamätám si že nejaký film z 80's či 90's dokázal prežiť svoju dobu, (ikonický či definujúci žáner) a pretransformovať sa do plnohodnotného seriálu dneška. Tvorcovia nielen že dbajú na nostalgiu a rozširujú ju pre ďalšiu generáciu, oni sa dokázali prispôsobiť pokroku/dobe v ktorej žijeme a doťahujú ju takmer k dokonalosti. Všetky klišé z dôb minulých a novodobých, dokázali uvariť niečo čo sa nepodarilo zatiaľ nikomu v mojich očiach. Priviedli na obrazovku nostalgiu/minulosť/dnešok v podobe v akú som sám neveril že to niekto dokáže. Ostáva len záverečná etapa tohto pokusu aby zakončil svoju etapu, s takou láskou ako ho začal.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrce Cobra Kai musím za čtvrtou řadu moc pochválit. Po tom, co jsem si u posledních dvou řad stěžoval, jak je to příliš plytké a hloupoučké, leč stále zábavné, čtvrtá řada už mi taková nepřišla a co víc, byla návykovější než kdy předtím. Možná i více než řada první, kterou jsem tehdy sjížděl ještě na Youtube Red. Samozřejmě výtky mám, ale pod patronátem Netflixu se sympatické partičce okolo Johnnyho Lawrence a Daniela LaRussa (nebo Lapussa?) neskutečně daří a já se těším na pětku. A to to těsně loni stihly dokonce dvě řady, samozřejmě kvůli odkladu při akvizici seriálu. Menší výtkou je postava Kennyho, jehož herec mi absolutně nesedí ač chápu, kam se jeho dějový oblouk měl posunout, nicméně za pár týdnů se naučit karate? Tenhle sport je mi absolutně volný, ale i mně to přijde značně přehnané, leč pro odsýpání děje pochopitelné. U něhož mi ale dějový oblouk přijde až moc zrychlený (samozřejmě jsme až později měli zjistit jak se věci mají, ale stejně) je u dalšího nováčka - Terryho, ale budiž. Největší výtka tak přichází na souboje, hlavně mimo turnaje na house party atd, samozřejmě, že to jsou stále mladí herci a ne karatisté, ale v některých momentech mi to až příliš přišlo jako choreografická přehlídka než skutečný nevraživý boj znepřátelených stran. Což neplatí o závěrečném turnaji, kde se choreografie (možná vlivem střihu) násobně zlepšila a zrychlila. Ačkoliv jsem zaměřoval spíše na výtky, musím směle konstatovat, že Cobra Kai je nyní devízou Netflixovské produkce a rozhodně je jeden z těch seriálů, který nováčkům sociální sítě s červeným N v názvu doporučím jako jako jeden z prvních. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se řekne karate, vždycky je to moje srdeční záležitost. Těšil jsem se ohromně, dostal jsem opět pestrý příběh. Největší překvapení 4. řady stále vyvíjející a nekompromisní Tory Nichols /Peyton List/ pod křídly pevné Cobra Kai. Návrat Terryho Silvera tomu dal až kurevsky energickej náboj. Rozhodně nejlepší, představení na Netflixu. Čekám pátou řadu. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (5)

  • V poslednej scéne skopne Terry fľašu vína z bedne s nápisom "Kamen Estate Wines". Robert Mark Kamen bol scenáristom pôvodnej trilógie Karate Kid. (RigorMortis)
  • Tato epizoda je věnována vzpomínce na Alberta Omsteada (1982–2021). (Rominator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama