Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Inšpirovanie sa predošlými Disneyovkami je tu značne badateľné. Nakoľko to bol zámer a nakoľko len tvorcom došla inšpirácia je už otázne. Tak či onak ma Tarazn nesklamal ani nenadchol. Scénarista sa tu tiež veľmi nevytrápil a keďže tu neuvidíme vlastne žiadne inovatívne prvky, spadá pre mňa tento snímok do kategórie priemer. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Tarzana mám hodně rád. Nejvíce asi z knih od Edgara Rice Burroughse, od kterého mám téměř celou jeho řadu. Filmových zpracování jsem ale prozatím mnoho neviděl. Začal jsem animovaným filmem z roku 1999 a byl hodně zklamán. Nosné části příběhu byly jak z rychlíku a to jen proto, aby udělaly místo nechytlavým písním, zběsilým a ukřičeným honičkám a hloupým gestům všech postav. Nevím, proč má mladá gorila z pralesa stejnou mimiku a vyjadřovací schopnosti jako zastydlý puberťák… ztotožnění se s postavami? Nefunguje ani nostalgie, film jsem viděl až teď a možná i proto si vysloužil jen dvě hvězdy a to ještě spíše z lásky k původní literární verzi. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Put me down! Put me down! No, pick me up, pick me up!"     Milý animovaný film, ktorý oplýva dobrodružstvom, emóciami i vtipom. Animácia nie je nejak oslnivá, najmä čo sa postáv týka (taký Tarzan je dosť škaredý, neforemný). Snáď jedinou výnimkou je Jane, ktorej roztomilá postava je nakreslená pekne (vyzerá byť inšpirovaná japonskou animovanou tvorbou). Pozadie je síce namaľované pekne, ale potenciál krásy džungle ostal nie celkom využitý. Niektoré postavičky sú vyslovene klišoidné, až otravné: komický otec, zlý-zlý Clayton, či bojazlivý slon. Piesne Phila Collinsa sú také popíkové, dosť presladené, niekedy sa k danej scéne hodia a sú aj celkom príjemné na počúvanie ("You'll Be In My Heart", "Strangers Like Me"), inokedy zase nie a sú skôr otravné ("Two Worlds", hlavne ten refrén). A v podstate je jedno, či ich spieva samotný Phil Collins, alebo Vašo Patejdl. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pro malé sledovatele jsou kratší délky Disneyho animáků zajisté adekvátní, mně jako dospělému, náročnějšímu divákovi takhle krátké odvyprávění už ale moc nestačí a leccos k dokonalosti postrádám. Strašně rád si odškrtávám další klasiku, jež mě v dětství, stráveném zejména po boku animovaných disneyovek, z jakýchsi důvodů úplně minula, ale dokázal bych si představit film delší a poutavější. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Emocionální bomba. Sice s několika flíčky v podobě hlušších míst ve druhé polovině, ale i tak s nejvyšším hodnocením. Infantilní úlitby typu tajtrlíkujících opic nevadí, naopak překvapivě k duchu vyprávění sedí. A scéna Tarzanových hrátek zakončená jeho přechodem do dospělosti je jednoduchá a zároveň fascinující. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu jsou Jane Porter a její otec z Londýna, v knize jsou obyvateli New Yorku. (D3VIL)
  • Darebák Clayton, který nechce, aby byl Tarzan naživu, je původně v Burroughsově knize Tarzanovým bratrancem. (D3VIL)
  • Aby tvůrci získali zkušenosti a film vyzněl autentičtěji, vydali se před začátkem natáčení pozorovat gorily a přírodní prostředí do africké džungle. (ctirlistek)

Reklama

Reklama