Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestlipak víte, co je u Disneyho filmu dobrým znamením? Když se díváte s dětmi a nepřejete si, aby to neprostorové lineární kontinuum, co může dle Lenky Filipové za všechno, nekompromisně zkrátilo každou minutu nejmíň o 40 vteřin.. Skvělá animační i hudební složka, kdy se Muk místy přinejmenším vyrovnal bardovi Collinsovi a taky možná špetka té inspirace pro Jamese Camerona, který si v hlavě spřádal budoucí podobu dolary obrostlé planety Pandora. Pro morouse poukazující na celkový odklon od Burroughsovy předlohy podotýkám, že jim v tom mělo být jasno už po osmi minutách, kdy opice promluvily.. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka - pěkné kreslené postavičky, skvělá hudba a písničky, spousta vtipných scén, až se při takovýhle filmech ptám na co potřebujeme 3D animáky, když takováhle klasická kreslená pohádka je sama o sobě krásná. (Když vemu takové 3D Želvy Ninja nebo Garfielda, tak to byl fakt průser oproti jejich kresleným bratříčkům, ale to sem až tak nepatří :) ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tarzana jsem neviděl už několik let, snad naposledy ve svých sedmi letech ještě na VHS a od té doby jsem ho neviděla, takže to bylo krásné oživení mého dětství. Film mě bavil od začátku do konce, je tam opravdu nádherná hudba, sice konec se mi zdál až moc neuvěřitelný, ale je to pohádka a v pohádkách se děje všechno možné, hlavně u Disneyho. Rozhodně se Tarzan zařadil mezi mé oblíbené pohádky. ()

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejkrásnější disneyovka...zasměju se při tom, někdy uroním pár slz dojetí, srdce mi zaplave na romantické vlně...co víc si přát..:-) Že je tam asi hodně odchylek od předlohy, mi vůbec nevadí. Tohle je první verze Tarzana, se kterou jsem se seznámila, a jako taková bude pro mě vždycky "the best". ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Tarzana mám hodně rád. Nejvíce asi z knih od Edgara Rice Burroughse, od kterého mám téměř celou jeho řadu. Filmových zpracování jsem ale prozatím mnoho neviděl. Začal jsem animovaným filmem z roku 1999 a byl hodně zklamán. Nosné části příběhu byly jak z rychlíku a to jen proto, aby udělaly místo nechytlavým písním, zběsilým a ukřičeným honičkám a hloupým gestům všech postav. Nevím, proč má mladá gorila z pralesa stejnou mimiku a vyjadřovací schopnosti jako zastydlý puberťák… ztotožnění se s postavami? Nefunguje ani nostalgie, film jsem viděl až teď a možná i proto si vysloužil jen dvě hvězdy a to ještě spíše z lásky k původní literární verzi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • V původním románu Edgara Rice Burroughse je Tarzan adoptován šimpanzi, jedinou zmíněnou gorilou je Bolgani - nepřítel Tarzana a jeho tlupy. Tantor je v knize starým, obyvateli džungle neoblíbeným slonem, Sabor lvicí, a Terk pomstychtivým šimpanzím samcem. Kerchak je pak vrahem Tarzanovy rodiny. Producenti předlohu pozměnili, aby byl film přijatelnější pro celou rodinu a nebyl příliš krutý. (D3VIL)
  • V jedné ze scén Tarzana napadne levhart a poraní jeho hruď drápy. V následující scéně už není žádné zranění patrné. (Horryx)
  • Tarzanova pružnost a nezvyklé pohyby byly hlavními důvody, proč bylo zvoleno animované zpracování filmu. Producenti považovali dosažení takto autentických pohybů v normálním filmu za nemožné. (D3VIL)

Reklama

Reklama