Reklama

Reklama

Tři chlapi na cestách

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyvatelé Ouplavic se vydávají na dvoudenní zájezd, jehož součástí je nejen exkurze do západočeských zemědělských závodů a plzeňského pivovaru, ale také návštěva Karlových Varů. Mezi účastníky nechybějí ani děda Potůček a jeho syn, předseda místního družstva, který se právě nachází v osobní krizi. Je přesvědčen, že na vedoucí funkci už nestačí, a chce se jí vzdát. Napsal výpověď a předal ji k doručení synu Vendovi, který zůstává doma. Zatímco většina družstevníků se těší na neobvyklé zážitky, někteří se vydají na cestu s poněkud smíšenými pocity nebo zcela neodpočinkovými záměry. Například žárlivá paní Nedomová jede jen proto, aby dohlédla na manžela a zabránila jeho případným záletům. Energická Eliška Kacířová se chce v okolních družstvech co nejvíc přiučit, protože se chystá kandidovat na předsednictví. Nečekané starosti musí řešit i půvabná Renatka, kterou se snaží okouzlit výřečný řidič autobusu, zatímco ona se marně pokouší přimět k hovoru mlčenlivého Honzu. Ouplavičtí zažijí nejen spoustu veselých příhod, několik trapasů a nedorozumění, ale s pomocí moudrého dědy Potůčka vyřeší také několik sporů. Nedomová pochopí, jak hloupá byla její žárlivost, Renatka si to rázně vyřídí s řidičem i Honzou a otec Potůček má možnost srovnat si vše v hlavě. (TV Nova)

(více)

Recenze (90)

pipapa 

všechny recenze uživatele

Zlaté časy soběstačné a vysoce průmyslově/zemědělsky i kulturně rozvinuté ČSSR. V té době jsem žila a mohu potvrdit, že to byl ráj na zemi. Anti-rudá pakáž se tady zase v komentářích vyřádila = frustrace z falešné svobody a demokracie se musí někde vykřičet. Kapitalistické smetiště je velmi zatěžující. Spousta uživatelů si plete socialismus s komunismem, který nikdy nikde nebyl, ale to jim nevadí, protože slovo komunismus straší občany mnohem víc. Nebo jsou úplně blbí a věří, že tady komunismus opravdu byl. A k tomu samozřejmě zase agitka/propaganda. Podle anti-rudých avatarů je téměř vše, co natočila socialistická kinematografie, propaganda. A USamerické, ale dnes už i evropské kino a videohry nejsou propagandou krve, násilí, vraždění, týrání, zbraní,kriminality všeho druhu, individualismu, KONZUMU JAKO JEDINÉ MOŽNÉ IDEOLOGIE atd., prostě toho nejhoršího, co v člověku je? To není propaganda tzv. AMERICKÉ (žido-)BESTIE, jejíž prioritou vždy bylo, je a bude ovládnout a zotročit všechny a všechno?! Hitler, Göbbels a ostatní nazi by valili oči a cítili by se jako břídilové ve srovnání se současnou totální a téměř povinnou propagandou násilí a krve, která se stala úplně běžnou součástí života lidí v konzumu, tzn. bez reptání přijímanou normalitou, a to dokonce i pro děti. Co asi vyroste z člověka, který má/doslova musí mít denně před očima takové svinstvo a úpadek lidskosti? Bestie, která bude zneužitelná pro cokoli a kdykoli! Nejenže socialistické kino samozřejmě úplně a správně eliminovalo takovou nebezpečnou věc, která se vůbec neslučuje s civilizovaností a kulturností člověka, ale ani nacistická kinematografie nenatočila ani jediný film podobného typu. To, mimo jiné, potvrzuje Pasoliniho geniální teorii, že ideologický fašismus je méně nebezpečný než fašismus ekonomický= konzum=fašismus jako normalita!...Avatare-Lomikare, do roka a do dne?! ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Je těžké přiznat si, že se ten film skutečně moc nepovedl. V době, kdy byl uváděn do kin, jsme si při něm ovšem hodně bavili a než jsem si ho po dlouhých desetiletích oživil, přečetl jsem si zdejší komentáře a domníval jsem se, že Vás všechny pěkně setřu... Nesetřu, ovšem jednu poznámku si neodpustím. Ten film byl dělán zajisté na politickou objednávku, protože měl být vzorovou ukázkou vědecko-technické revoluce zasahující do našeho zemědělství. Někdy v 60. letech byl vybrán ten nejchudší okres v republice, osídlený po válce vnitrozemci, a bylo direktivně rozhodnuto, že zde bude vybudován zemědělsko-průmyslový komplex, který bude naší výkladní skříní. A sedmdesátá léta byla skutečně pro naše zemědělství nejúspěšnější v celé historii, prakticky jsme se stali v základních surovinách soběstační. Bohužel, příkladů gigantů živočišné výroby z Tachovska nebylo následováno a až Slušovičtí na konci éry socialismu zase ukázali, jak by mělo naše zemědělství vypadat. - Film sám o sobě je dnes jen přehlídkou většinou dnes už zesnulých herců, kteří ale někdy dost tápali a film byl daleko horší než původní televizní seriál. Humor byl dost primitivní a dnes už se mu asi usmívá málokdo, scénář se O. Lipskému nepovedl, zřejmě si neuměl poradit s tím, co mu přišlo direktivně nařízeno... Tři body jsou trošku nostalgií po starých dobrých časech. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

aneb Toulavá kamera dědy Potůčka. V podstatě jeden z mých nejoblíbenějších odpočinkových filmů. Primitivní děj o poznávacím zájezdu jézéďáků po krásách a technických vymoženostech naší vlasti tu vytvořil prostor pro spoustu vtipných epizodek v podání výborných herců. Velmi zábavné je třeba "soupeření" Schmitzera a Krampola o Konvalinkovou, nechybí tu můj oblíbenec Moučka, pilot Hrzán a v závěru se v roli akademika objeví také Vladimír Šmeral z Edelstadtu. ()

quiz 

všechny recenze uživatele

Naprosto tupá "lidová komedie" jenom pro otrlé masochisty. Vždy jsem považoval pana Lubomíra Lipského za cosi nemastně-neslaného, který se dokáže pitvořit o stošest jenom proto, aby se zavděčil svým chlebodárcům tím, že údajně "umí". Potom to taky vypadá, že si svůj honorář opravdu zaslouží. Ale co, já na bráchu a brácha na mě...až posléze a značně později přišel Zdeněk Troška i ta role se pro něho opět našla a v kinech bylo opět narváno....."oslovil mě režisér Troška a nabídl mi roli, kterou jsem s vděčností přijal..." ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Pan Lipský v necelých 50 letech hraje dědka s nalepeným obočím. Prakticky hraje stejnou postavu, kterou ztvárňoval v té době v satirických skečích, a sice p. Hlustvisiháka. Moc se to celé nepovedlo... A nezachránila to ani světová akční scéna, jak práškovací Čmelák (skoro) přistál na Karose ŠD 11:-) Za zmínku stojí silný politický záměr snímku: ukázat západní Čechy, které dosáhly po válce blahobytu postaveném na zemědělství. To vrcholí v exkurzi po Prazdroji, kde už se vůbec nemluví a sami herci se proměňují na průvod a jdou s nástroji coby dechovka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Děda Potůček (Lubomír Lipský) se ve filmu proletěl letounem L-60 Brigadýr. Ve scéně na letišti lze spatři i práškovací letoun Z-37 Čmelák. (Foxhound#1)
  • Lubomír Lipský (děda Potůček) byl ve skutečnosti pouze o necelé dva roky a půl starší než jeho seriálový syn Jan Skopeček (otec Potůček), který byl pouze o necelých sedm let starší než jeho seriálový syn Ladislav Trojan (syn Potůček). (JoranProvenzano)
  • Filmování probíhalo v Jižních Čechách - Volyni, Českých Budějovicích, Klatovech, Prachaticích, Domažlicích, Tachově, Plzeňském Prazdroji a hradech Přimda, Velhartice a Rabí. (M.B)

Reklama

Reklama