Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (152)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Drahý kolego, Enšpígle, to jsme se na té filmové výstavě museli několikrát minout, protože já tam byla také. Stála jsem s maminkou mezi lidmi, akorát mi bylo úplně fuk, že se tam něco točí, protože mi tenkrát byly pouhé čtyři roky a lákal mě golem a ponorka s plachetnicí. Byla jsem z té výstavy unešená, prostě v sedmém nebi a celou cestu domů jsem mamče povídala o tom, co jsem viděla. Teď k filmu, opravdu skoro za nic nestojí. Je to jen obrovská reklama s populárními herci na filmovou výstavu. Kaiser s Lábusem nezklamali. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Lipský během natáčení zemřel. Na filmu je ten šev velmi vidět. Lipský měl pravděpodobně velmi dobře promyšleno, co chce točit a jak - celý úvod a některé scény jsou toho dokonalým příkladem včetně výpravy a kamery, dokonce je poznat náznaky linie a děje, jaký měl Lipský původně v úmyslu. Jenže rutinér televizní zábavy, který nikdy nepřekročil stín revue, Zdeněk Podskalský, Jen dokázal, že na Lipského prostě neměl. Chytrou strukturu vyprávění a hlášek zcela rozbořil a udělal z toho to jediné, co uměl, a navíc nijak obzvlášť dobře - revue. Je to škoda - celý film skutečně mohl být dokonalou poctou českým hercům a herečkám se spoustou vtipných replik a hlášek, ale chtělo to prostě Režiséra, ne rutinéra TV zábavy. Tohle byla práce třeba pro Schulhoffa, v té době ještě dobrého Víta Olmera, Ladislava Smoljaka, Jiřího Menzela... škoda. ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Pasáž, kdy Kaiser dělá před uklizečkou spolu s Lábusem scénku o své třídě a vypráví "že vždycky když se podívá do třídy tak se chce otevřít , ale jakmile se na ně podívá tak se zase zavře" je naprosto bezchybná a dokazuje jací dva geniální komici se v Čechách rodí. Neboť plasticitu a humor sobě vlastní, kterou oplívá hlavně Kaiser je naprosto geniální!!! A tato scéna to potvrzuje - škoda, že film jako celek je zcestný a nedává krapet smyslu, je nezábavný a ve svém důsledku nekoukatelný. Kdyby se film skládal jen z této scény bylo by to za plný počet, neboť jde o opravdu velevýstup a já si jen na to vzpomenu a už se směju. Ti dva (nemyslím režiséry - i když vlastně oni také ) to prostě umí , to se jim nedá upřít! ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Filmová komedie režisérů Zdeňka Podskalského a Oldřicha Lipského s Oldřichem Kaiserem a Jirkou Lábusem v ústředních rolích. Snímek, který dle mého soudu ani nenadchne, ani neurazí, zkrátka takový "oddechový" film, který však zdaleka nepatří do těch top filmů, které spolu ústřední dvojice vytvořila. Každopádně z úcty k nim, protože jejich humor mám jinak velmi rád, dávám filmu dvě hvězdičky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být příjemná pocta českým hercům a filmům, ale je z toho jen mdlá crazy komedie, která mi přišla podobně nudná, nevtipná a zbytečně překombinovaná, jako třeba Pane, vy jste vdova nebo Zabil jsem Einsteina, pánové... Jedno z toho točil i Lipský a jelikož mě pár filmů od něj už zklamalo, nebudu se nad tímhle ani pozastavovat - navíc, když to jenom točit začal a dotočil za něj Podskalský. A některé nápady zde představené jsou dost nevyužité. Úplně špatné to určitě není, ten námět je sám o sobě dost dobrý a šla by z něj udělat skvělá komedie, v pár místech se to i celkem povedlo, ale toho kladného je tu pro mě natolik málo, že nemám potřebu dávat vyšší hodnocení, než 2*... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Pôvodne uvažovanými autormi na spracovanie látky odohrávajúcej sa na prehliadke bol Jindřich Polák a tiež Zdeněk Šebánek z Divadla Járy Cimrmana. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Když Šeptal (Jiří Němeček) ukradne sošku, spustí alarm a objeví se Antonín Martin Brousil, divadelní a filmový teoretik, kritik, historik a profesor AMU. A říká: „To byla Siréna,“ což je narážka na film Siréna z roku 1947 a odebírá mu ukradený artefakt, což je Zlatý lev, ocenění z Itálie za tento film. (sator)
  • Ve filmu se mihne i režisér Václav Vorlíček, a to v roli číšníka ve scéně v hospodě, kde Lambas (Jiří Lábus) popíjí s kumpány pivo. Pronese přitom směrem k Lambasovi: "No tak, jak sme Tě to učili?" což je odkaz na seriál Arabela (od r. 1979). (offlineman)

Reklama

Reklama