Reklama

Reklama

Siembamba

  • angličtina The Lullaby
Jihoafrická republika, 2018, 86 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá Chloe (Reine Swart) se snaží vypořádat se všemi nástrahami mateřství, na které je odkázána sama. Z tohoto důvodu se vrací domů ke své matce, která se jí snaží být oporou a se vším jí pomoct. Neustálý pláč dítěte, pocit viny a paranoie vyvolává v Chloe hlubokou depresi. Později začne slýchat zvláštní zvuky doprovázené cizí entitou, kvůli které začne své dítě vidět v neustálém nebezpečí. To v ní vyvolá potřebu ochrany. Otázkou ale zůstává, zda je to skutečné zlo, nebo jen přeludy, které se odehrávají jen v její hlavě. (Miseet)

(více)

Recenze (13)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Teda upřímně doufám, že se z tohoto tématu nestává nový trend, protože jestli letos uvidím ještě jeden horor o bláznivé hysterické matce v poporodní depresi, tak se z toho zblázním taky. Na tento motiv byl před deseti lety natočen výborný Baby Blues, a u něj mělo zůstat. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tento horor ma potencial,aj ked sa dal vytazit este viac,plusom je napatie,obcasne lakacky,prostredie a totalne depresivna,smutna atmosfera az psychicky tlak na divaka,hlavne,ked sledujete hlavnu hrdinku,ta herecka si zasluzi pochvalu,perfektne zvladla ulohu sialenej dcery a matky zaroven,skoda,ze to nebolo trosku krvavejsie,brutalnejsie,ale aj tak hodnotim ako dobre odvedenu pracu...:-) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je škoda, že to Roodt nepojal čistě jako duchařinu, protože ta neustále se opakující vize v kombinaci s předkládanou historií měla docela potenciál. Nicméně i tak se na to dalo dívat, protože depresivní atmosféra, která celý film prostupovala, měla něco do sebe. Seděly mi herečky, jakkoliv mi připadalo, že představitelka dcery občas nemístně přehrává. Ale sem ten její výkon zapadl dobře. Na to, že to stálo jen pár randů, se jedná o celkem solidní záležitost. 60% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V tomto jihoafrickém psychologickém hororu není zde nic co bychom už neviděli, ale je to docela účinné. Příběh je až moc složitý. V tomto jihoafrickém psychologickém hororu není zde nic co bychom už neviděli, ale je to docela účinné. Příběh je až moc složitý.Chloe je unavena porodem svého dítě. Stálý křik chlapce , vzrůstající pocity viny a paranoia jí uvrhnou do deprese. Se vzrůstající snahou dítě chránit vidí nebezpečí v každé situaci. Začíná slyšet hlasy a podivné věci kolem kolébky a dítěte. Je přesvědčena , že to je skutečné... ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Úplně nenacházím ta správná slova. Přijde mi, že se děj točí pořád kolem jednoho, a nikam se neposouvá. Strašidelné scény zde taky moc nefungují, jelikož je to hodně předvídatelné a slabé. Myslím si, že s námětu psychomatky mohlo vzejít něco mnohem lepšího. Toto mě nebavilo. V určitých chvílích bylo chování matky vůči dítěti zvlástní, byl zde jen malý náznak mateřského citu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno