Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kobiety mafii vypráví svižným tempem příběh mafiánské rodinky prolínající se s kariérou policistky, která je přeložena díky neortodoxnímu přístupu ke zločinu. Skončí ve speciálním týmu jako agent v utajení. I zde však nemá mnoho štěstí a právě pro viditelné výsledky téměř zhatí šéfovi zištné propojení s podsvětím. Proto začíná jednat na vlastní pěst. (PP66)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (91)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Začíná se stávat železným pravidlem, že úžasně vrstevnaté a vtahující kriminálky umí nejlépe filmaři z Polska. Kobiety mafii se do tohoto ranku počítá také, jelikož, až na pár děr ve scénáři, se jedná o vysokooktanovou kriminální podívanou plnou intrik, která Vás pustí a až do konce drží v patřičném napětí. Za zmínku stojí rovněž fakt, že snímek s mimořádnou pečlivostí vykresluje poměry a hierarchii v polské mafiánské struktuře. Skvělá práce! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská gangsterka ( údajně inspirovaná skutečností) o infiltraci tajné policistky do drogového gangu a zároveň vzestup kriminální kariéry chůvy v drogovou ředitelku. Na jednu stranu je film scénáristicky hrozně rozkouskovaný do různých linek hromady postav až je to nepřehledné, ale zároveň je to jedna velká jízda odvyprávěná na jeden nádech, Vážné , brutální akce říznuté až parodií ( pětihvězdičková je linka, kdy chůva a matka alá Barbína jsou bez peněz a musejí do Skandinávie prodat fet po zatčeném manželovi ) Jako filmový zážitek je to mírně nadprůměrné a zábavné ( já se fakt zasmál!) ale vždycky polskou kinematografii srovnávám s naší a brečím - v českém filmu jsem nikdy neviděl, aby se produkoval film, kde hlavní hrdinka jezdí v lamborghini, natáčení u moře ve Španělsku, hromadné bouračky, kde auta dělají salta, přestřelky na ulici s desítkami komparzistů, hlavní hrdinky mluví sprostě, svlékají se ( A.Poplawska 41 let!! the best of ) a šukaj ( omlouvám se za vulgarismus, ale to slovo je trefné po shlédnutí ) o sto čest. Točíme i lepší filmy, ale ten rozměr, které jsou polské filmy schopné dosáhnout produkčně mne fascinuje. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega pro mne nejlepší Polský režisér a jeho drsná gangsterka připomínající ženský Scarface. V česku chválené v zahraničí téměř vůbec, ale čert to vem pro mne se jedná o velmi milé překvápko. Vizuálně film působí slušně a my Češi se máme od Poláků pořád,co učit. Schopná policistka v hlavní roli, skvělá banda mafiánů, hodně sprostých slov, hodně sexu i nahoty a řada dojde i na násilí ( Uříznutí nohy pilou patří zřejmě k nejintenzivnější scéně). Film má sice dvě hodiny dvacet, ale má velmi dobré tempo, nečekaný vývoj děje, především ten zrod obyčejné chůvy v absolutní a nekompromisní mrchu je výtečný. Skvělá událost a velmi milé překvapení. 80% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je pro mě nepochopitelné, jak se zpracováním kriminálek Poláci vzdálili na míle daleko naší zemičce. Jejich počin totiž snese ta nepřísnější evropská měřítka, vizuál na nejvyšší úrovní spjatý s komplexním příběhem. Za to našim severním sousedům tleskám. Kobiety Mafii se s ničím nemaže. Na evropské poměry nevídaná brutalita (jakože, i Francouzi by takto explicitně násilí přímo na obrazovce neukazovali), přehnaná nahota (tohle samotného mě překvapilo, tam bych se s tím trošku mírnil) a složitý zamotaný děj, který po většinu času dával smysl. Takhle to vypadá, že film v zásadě neoplývá žádným negativem, ale to bylo až moc snové. Ty všechny linky se postupně promíchají jako nějaký shake a nemůžu říct, že bych byl s výsledkem naprosto spokojen (v tomto ohledu bych možná počet postav zkrouhl na nižší počet, aby byla orientace v nich pro diváka snadnější). Ten dospělý nádech určitě filmu prospěl, stejně jako nekompromisní zakončení, z kterého budete docela koulet bulvami. Přesně mezi 3 a 4 hvězdami, s přihlédnutím k dobrému finále se přikláním ke slabší čtyřhvězdě. 7/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Na hraně mezi třemi čtyřmi hvězdami, protože je to dost chaoticky natočené. Nedrží to pohromadě. Trochu i rozvleklé a možná i překombinované. A zase to nemůže být čisté, musí v tom být zapletena policie. Těch kurev a pierdolenia je hodně, ale mohu vám potvrdit. že Poláci na šachtě se baví podobným způsobem. Jinak ovšem platí to, co jsem napsal o Pitbulovi: Ostanim psovi. Naši tvůrci nejsou podobných kriminálek schopni. Navrch je tu chtěný, možná i nechtěný humor. Nejvíce mě bavila Sandra, dcera šéfa gangu a také manželka Cienia. Obě šly neskutečně na nervy! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout pár automobilů značky Škoda. První při scéně, kdy dojde k hromadné nehodě na dálnici. V tomto případě se jedná o model Octavia. A potom také při scéně na benzínce, kde je možné zahlédnout dva modely Škoda Fabia. (Skarface)

Reklama

Reklama