Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (961)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A chvíľu som mal chuť dať plné hodnotenie, lebo som dávno neodchádzal z kina s takým výrazným pocitom, že ma niečo tak príjemne prekvapilo a pobavilo vysoko nad akékoľvek očakávania. Je to taký malý Matrix a drzo smelý vyzývateľ Ready Player One o titul najzábavnejšej sci-fi roka. Prvá akčná scéna príde asi v polovici filmu, ale potom sa ten storybuilding bohato zúročí a začne jazda plná nápadov a výborne natočených súbojov a naháňačiek. Navyše v ultra-tvrdom R-ku s až hororovým gore. A skvelý Logan Marshall-Green, ktorý celý film prakticky nezlezie z plátna a nesie to celé na pleciach. Keby tento film prišiel pred 15 rokmi, bol by to dnes žánrový kult. Dnes je to príjemná oldschool nakladačka. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V rozhovoru s Joe Roganem zmiňoval Elon Musk, že se chystá oznámení něčeho zajímavého v oblasti propojení mozku s digitálním světem (malinko to zapadlo protože noviny psaly jen to, že si s Joem dál jointa). Jestli je tohle ono tak se máme nač těšit. Whannellův Upgrade překvapuje jak výbornou akcí tak i skvěle fungujícím příběhem. Realističtější verze Robocopa s moc pěkným závěrem a zajímavým vizuálem má rozhodně co říct. I když je zápletka trochu béčková nechybí ji srdce a krev... té je tu požehnaně. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dej tohto hororu sa odohráva v blízkej budúcnosti. Grey (Logan Marshall-Green) stratí následkom nehody možnosť pohybu. Jedinou nádejou na návrat do normálneho života je mikročip nazývaný Stem, ktorý by mu umožnil opäť ovládať svoje končatiny. Po úspešnej operácii sa začína bláznivá cesta za pomstou. – Na Leigha Whannella som mal po tej šaškárni v Insidious 4 trochu ťažké srdce, ale týmto si to u mňa jednoznačne napravil. Námet znel nesmierne dobre a práca s ním sa vydarila. Jediným problémom je u mňa to, že mi to celé prišlo strašne, ale fakt strašne detinské. Tie choreografie súbojov sú úsmevné a to mi k tomu hlavnému motívu pomsty vôbec nesedelo, ale keďže je zjavné, že primárnym cielovým publikom nie sú len fanúšikovia hororu, ale aj trochu iných žánrov, dá sa to tvorcom odpustiť. Ale zase som rád, že to je R-ko, takže to je príjemne brutálna jazda. Ostatné veci sú už v rámci žánru nadpriemerné. Gore je krásne, postavy sú napísané tak, že divákovi na nich záleží a prežíva s nimi celú jazdu a v neposlednom rade môže celý projekt stavať na výbornej práci technikov, či už sa to týka kamery, osvetlenia alebo hudby. Najviac ma ale určite potešila nepredvídatelnosť a neopozeranosť, čo sa u hororov v posledných rokoch stáva len zriedkavo. Rozhodnutie Blumhousu neposlať toto do kín po celom svete s jednotným dátumom vydania je velkým krokom vedla. Hlavne že Truth or Dare do kín dorazil bez problémov. + herec z The Invitation + herečka z The Purge: Election Year, Get Out a Beyond Skyline + herec z Hounds of Love ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Black Mirror s vyšším rozpočtem a lepší technickou stránkou. Což je poklona. Temná sci-fi s brutálními akčními scénámi mám ráda, takže za mě spokojenost. Je obdivuhodný, co Whannel s omezenými možnostmi zvládl. Vytvořil funkční futuro svět, dodal dobré CGI i příběh, který místy i překvapí. Jen pro příště doporučuju najmout originál Toma Hardyho. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I přes četné akční scény jde o komorní drama ve sci-fi kabátě se stejným posláním, jaké už mělo R.U.R. od K. Čapka. Necháme-li stroje, roboty, mikročipy dělat práci za nás a pomáhat nám, jednou se může stát, že ony nás už potřebovat nebudou. Kyborg, android, umělá inteligence. Asi nikdy nezvládnou všechno, co dokáže člověk, ale k přežití jim to bude stačit. Napínavé, nelítostné, nejen pro hlavního hrdinu bezvýchodné, skvěle nasnímané a s atmosferickou hudbou (mé obavy z převažujícího retra se naštěstí nenaplnily). Varující. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Film sa mal pôvodne volať "Stem," čo po holandsky znamená "hlas." (Astonko)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno