Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Návrat Michaela Myersa nadväzuje na koniec druhého Hallowenu (1981) aj keď  na druhý diel nadväzoval aj H:20 (ktorý bol podľa mňa lepší) páčilo sa mi aj (chronologicky) toto prvé pokračovanie, aj keď je bez Jamie Lee (pravé preto je lepší diel H:20). Laurie tu teda nemáme, no nechýbajú ďalšie slávne tvare ako starí dobrí Myers a jeho doktor Loomis. Štvrtý Halloween ma niekoľko dobrých scén, nápadov, štýlových vrážd a nechýba ani prekvapivo šokujúci koniec. Jeden s tých lepších dielov s tejto Halloweenskej série. 65% - 3* ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Čajíček, zívačka. Nie je nič výnimočné, že týmto B-čkovým kvázi hororom chýba akékoľvek napätie a aspoň náznak nejakého prekvapujúceho okamihu. No horšie je, keď im tiež chýba čo i len jedna zaujímavá postava a nejaká slušne natočená vraždička. Toto pokračovanie nemá nič z toho, navyše už Michael začína pomerne dosť nudiť, jeho objavenie na tých najnemožnejších miestach a v najnemožnejších okamihoch je tak priehľadne odhadnuteľné, že ostáva len zívať a znudene krútiť hlavou. A ako to už pri týchto nekonečných hororových pokračovaniach, kde hlavný hrdina vždy prežije aj nemožné a zakaždým sa mu podarí vstať z mŕtvych, býva, úvod aj záver sú tou najdebilnejšou časťou filmu. Už sa teším na ďalšiu časť. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čtyřku mám ze všech dalších pokračování nejradši. I když už se tu co do počtu vražd jedná spíš o pořádnou vyvražďovačku, tak provedení a způsob jakým je film udělaný hodně odkazuje na první díl. Atmosféra pořád vynikající. Myers se zlověstně objevuje na scéně a hned mizí. Půlka vražd není vůbec vidět, ale to nevadí. Je to specifický slasher trochu zvláštní, ale mě hodně sednul. Není to pořád takovej ten typicky debilní film ve stylu zabijme je všechny a to se mi líbí. Ten skvělý Myersovský styl to pořád utáhne.75% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, tohle je nastavovaná kaše. Atmosféra prvních dvou dílů je pryč, nápaditost jakbysmet a nastupuje prostě klasický slasher se vším všudy. Moc se mi nelíbilo, že tu z Michaela udělali nadčlověka, to k němu nějak nejde. To, že se hýbe pomaleji, ale vždy je před svou obětí, tu už bylo řečeno několikrát. Je tam prostě hodně klasických hororových klišé a nelogičností, na druhou stranu si to na nic nehraje. Nebylo to úplně hloupé a uteklo to, jinak je to takové nemastné neslané. Pleasence už podle mě moc přehrává a nějak už se mi ten jeho charakter nelíbí. Fajn byla taky hudba a místy kamera, jinak ale nic moc. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka má solidní atmosféru, herci nejsou k smíchu, nad jednotlivými scénami někdo docela přemýšlel. Dekádu po událostech v Haddonfieldu převážejí Michaela z místa na místo, z osazenstva sanitky ovšem nikdo nepřežije. Bledá tvář bez emocí má jediný cíl – neteř Jamie. Překazit mu jej chce opět jeho psychiatr dr. Loomis. Hromadění mrtvol je velmi pozvolné a nakonec mnohé proběhne mimo záběr kamery a na slasher je těch mordů prostě málo a mnohé jsou (na Michaela) takové „nijaké“. Sám Michael by sice v chůzi na olympiádě neuspěl, nicméně i tak se (když se to tvůrcům hodí) pohybuje bleskurychle. Domobrana tvořená samými „ostrými hochy“ nám nějak selhala, rozuměj vyměkla, finále na korbě auta je hodně jalové a vycucané z prstu, samotný závěr naopak docela zvrácený. Přesto rozhodně jeden z těch lepších dílů série. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Původně měli být Jamie (Danielle Harris) a doktor Loomis (Donald Pleasence) uvězněni ve škole, kde by se Jamie schovala ve třídě pod lavicí, načež by se Michael dostal dovnitř a ve snaze ji najít začal lavice odhazovat. Na natočení této scény již nezbyl čas, ale výkonný producent Moustapha Akkad ji později zařadil do pokračování Halloween: H20 (1998) (HellFire)
  • Během honičky na střeše se Ellie Cornell (Rachel Carruthers) pořezala o hřebík a byla odvezena do nemocnice. (HellFire)
  • V původním scénáři narazí Rachel Carruthers (Ellie Cornell) autem do Michaela Myerse (George P. Wilbur) celkem pětkrát. Při natáčení filmu byl počet snížen na tři zásahy a po konečném sestříhání zbyl jeden jediný. (Stocki)

Reklama

Reklama