Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou je bývalý policista John Hatcher, specialista na boj s překupníky narkotik, znechucený životem i svou prací, plnou brutality a smrti. Od jeho úmyslu skončit s marným zápasem proti zlu, jej neodvrátí ani jeho šéf, ani pokusy překupníků vnutit mladým dívkám drogy, jichž je svědkem. Záhy se však zaplete do války gangů mezi jamajskými a kolumbijskými překupníky a on i jeho rodina se stávají terčem útoků jamajských gangsterů. John se musí rozhodnout a jeho rozhodnutím je boj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ano, byly doby, kdy měl Steven Seagal ještě formu a kdy hrál hlavní role ve filmech, které byly z produkčního hlediska solidně zajištěné. Bohužel jen a pouze ve srovnání s jinými seagalovkami lze Muže s cejchem smrti označit jako nadprůměr. Jinak jde o zoufale utahanou podívanou, v níž se vyprávění potácí odnikud nikam, nerozpracovává nadhozené motivy (vztah Hatchera k jeho rodině, osobní msta) a ani se nesnaží v divákovi vyvolávat napětí. Vytknout lze i krajně exploatační zachycení komunity jamajských drogových gangů, jehož členové jsou v duchu xenofobních stereotypů vylíčeni jako banda iracionálních a démonických primitivů vyžívající se v brutálních kvazináboženských rituálech. V akčních scénách zaujmou konkrétní bojové techniky, inscenačně jde ovšem o rutinní průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Já chci zabít Hatcher! Já chci zabít jeho rodina! Když ho nezabít ty, zabít ho já a pak já zabít tebe..!“ Než si vůbec něco začali, měli si jamajští hoši uvědomit dvě věci a sice, že neexistuje špendlík, který by se nezlomil o voodoo panáčka Stevena Seagala a taky to, že je velmi obtížné tančit na rytmy reggae s několika otevřenými frakturami.. „Já objednat šest pytlů sádra pro kingstonská úrazovka..“ ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal je v absolutnej vrcholnej forme, ked stale bolo mozne povazovat ho za alfa samca, co predviedol a dokazal aj v tomto filme. Scenar je pre mna nadherne mysticky, k tomu dusna a miestami desiva voodoo atmosfera. Hral tu aj isty Earl Boen /Dr. Silberman z Terminatora 1 a 2/. Seagalove bojove umenia su vo vrcholovej forme, ba dokonca aj par drsnych hlasok zaznie. Spokojnost 89 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Z trojice nejstarších a pro československé televizory legendárních Segalovek je tahle nejstupidnější. Nemůže za to ani dabing (netypicky Oliva místo Štěpničky), jako spíš, že protivníky jsou tentokrát woodoo kokoti, co neumí mluvit jinak než v infinitivech (asi český nápad). Celé je to takové jak počítačová hra pro malé děti, ty prostředí zásadních bitev, dredaři a zelené oči. Těžko ho zabít a Nico jsou jiná liga. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Prodávám, co chci a komu chci.. Kromě tebe !! Tobě bych, kurva, neprodal ani pot z mejch koulí .." ;) Jamajčany omrzel bob - Sáňkařský, ne Marley !! - i reggae, a tak se ve velkém vrhli do kšeftu s koksem.. A aby vypadali co nejpůsobivěji, přidali si do svého repertoáru i temná kouzla woodoo.. V jednom se však přepočítali !! Nasrali totiž bývalého nejlepšího agenta Johna Hatchera s ksichtem Stevena Saegala, kterej si po ztrátě všech iluzí jen toužil válet koule doma na kanapi.. A to kurva neměli dělat !! ;) Válečná mačeta tak byla vykopána a pytle se začaly plnit jamajskými mrtvolami.. Ale tahat jamajského drogového barona za dredy se zrovna dvakrát nevyplácí, a není proto divu, že je Hatcher brzy označen cejchem smrti.. A s ním i celá jeho rodina !! Z vykopané mačety se tak stává krvavá válka.. A protože tady je Steven ještě v plné síle, přichází s filmem, který spolu s Lovcem policajtů patří k tomu nejlepšímu, co kdy natočil.. Nejen on, ale i režisér Dwight H. Little.. Tady se není ani zdaleka čeho obávat, protože se svojí naopak pověstnou cejchou smrti Stevie přijde až o mnoho a mnoho let, faldů a nepočítaně příšerných videofilmů později..;) To už by však Jamese Newtona Howarda, který svým soundtrackem tenhle biják hodně vyšperkoval, ke spolupráci jen sakra těžko přemlouval.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • John Hatcher (Steven Seagal) nosí jako svou osobní zbraň samonabíjecí pistoli Federal Ordnance PSP-07" .45 ACP s mikrometrickým hledím. Pistole této značky byly drahé a vyznačovaly se přesným slícováním rámu, závěru a hlavně bez vůlí. (ČSFD)
  • Steven Seagal (John Hatcher) napísal a spoločne s Jimmym Cliffom naspieval pieseň "John Crow". Jednalo sa o Seagalovo vôbec prvé spevácke vystúpenie. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama