Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

honajz 

všechny recenze uživatele

Klady: slušná kamera, dost dobrá výprava (i když celkově se natáčelo myslím jen ve čtyřech lokacích), solidní animace (ale co ta tu dělá a proč?) a konečně princezna krev a mlíko. Pokud jde o negativa, přepíšu sem jen své nevěřícné výkřiky během projekce: Čech a mluví slovensky? Slovenka a mluví česky? Klokan?! Pštros? Disney?!!! Mrazík! Proč jsou královny o tolik starší než jejich manželé králové? Tanec u tyče, jako fakt?!!! Dialogy, mankote, dialogy! ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 15 minut a stačilo ..natočeno to je pěkně, ale jinak neskutečná kravina, až odpornost. Až z toho má člověk depresi, ten drak, bože.. tohle bych dětem vážně nepustil !! Scénář jak z cirkusu a chudák Kája, ta slovenština a ta postava , kterou hraje to je strašné. On to hraje jak může a hraje pěkně, ale ta postava je ostuda... tohle je omyl, a lituju ty, kteří na tom byli v kině ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Scenar mi neprijde spatny. Bohuzel vse okolo je neskutecne spatne zvladnute. At uz vedeni hercu, silene dialogy a samotny herecky projev vsech zucastnenych. Co cekat od filmu, kde nejlepsi herecky vykon poda Brozova. O specialnich efektech skoda slov. Pohadka ma spoustu nudnych pasazi, pro dnesni deti asi nebude zajimava ani dvojjazycnost. Pisnicky uchu neladi... Pro velmi spatne hodnoceni ostatnich uzivatelu pridam jednu hvezdicku k dobru. Ale nepovedlo se to. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenská pohádka u jejíž první poloviny jsem nabyl dojmu, že vztah Rapoš Šiška není vztah režisér a scénárista, ale klient a dealer. Dojít do konce přes první polovinu, která je naprosto bezdějové, nezáživné o ničem nic se spoustou iritujících prvků ( Gott mluvící slovensky je sympatický pokus, ale výsledek je hodně smutný v kombinaci s jeho stářím , digitální drak alá devadesátky v infantilním balení pro diváky do tří let , kolovrátkové písničky atd), druhá polovina se mírně rozjede a je tam náznak smysluplnosti a děje. Jednu hvězdy dám za vizuál - kostýmy, exteriéry, výprava, za hezkou princeznu, která když plakala, tak mi připomínala pašeračku Terezu z Pakistánu, a za Kačku Brožovou, která je tedy zatraceně sexy.a její song na konci vyhrál soutěž nejlepší písničky této pohádky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dračí hip hip hop. 1)  Drak má tři hlavy - jedna mluví česky, druhá slovensky a třetí nemluví vůbec. Jediný vtip, který mě zaujal. Právě čtu, že Čmoudík měl jen dvě hlavy, tu třetí jsem si v nějakém opojení vybájil._____ 2)  Snímek nabízí bizarní animace, příšerné dialogy i písně a tance, u kterých divák netuší, jestli to tvůrci myslí vážně. V zájmu zachování duševního zdraví svého i dalších diváků, doufám, že ne._____ 3)  Gottova slovenština (byť tahá za uši i rodilého Pražáka, jako jsem já) mi nevadí, stejně jako čeština slovenských herců obecně i v této pohádce zvláště._____ 4)  Ve skutečnosti je vše úplně jinak. Jak uvádí komentátor Duoscop, na filmovém festivalu Kinoduel 2019 v běloruském Minsku získal Karel Gott cenu za nejlepší mužský herecký výkon. A to se počítá. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • V tomto snímku se objevil jihovýchodní druh ledňáčka – ledňáček gurial (Pelargopsis capensis). (OLDA8)
  • Karel je absolutní profesionál, který skvěle ovládá i slovenštinu, ne nadarmo vyhrál první ročník Bratislavské lýry se slovenskou písní ‚Znám rozprávkový dóm‘. Rovněž mi do filmu Cinka panna (2008) nazpíval slovensky úvodní píseň, takže mu hraní ve slovenštině nečinilo žádné problémy,“ uvedl režisér Dušan Rapoš. (SONY_)
  • Pohyby pohádkového draka ovládá několik lidí pomocí vysílaček, uvnitř je navíc schovaný herec, který hýbe jednotlivými hlavami. Jedna hlava mluví česky a druhá slovensky. Také herci jsou z Česka i Slovenska. Důvodem je natočení filmu v rámci oslav 100 let od vzniku Československa. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama