Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Český spevák a antichartista Karel Gott zomrel prvého októbra roku 2019. Teraz tak rozmýšľam nad tým, či náhodou neumrel od hanby, že stvárnil jednu z hlavných úloh v tomto filme, ktorý v roku 2018 zrežíroval babrák Dušan Rapoš. Rozprávka "Keď draka bolí hlava" je enciklopedickou ukážkou odpadového snímku. Všetko, ale fakt úplne všetko, je v ňom absolútne na hovno. Taký zmršený brak sa naozaj len tak nevidí. Až mi je trocha ľúto, že v ňom starý Kaja Gott zo seba urobil takého kogota. No zrejme kvôli pokročilej stareckej demencii si ani nauvedomil v akej sračke sa to ocitol. Toto je maximálny filmový odpad! ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejenom draka, ale především diváka z tohohle veledíla bolí hlava. Trapná snaha o pohádku, hodná tak akorát k mučení, dobrovolná projekce hraničí s masochismem a těžkým sebepoškozováním. V zájmu zachování vašeho duševního zdraví důrazně nedoporučuji! Hodnotit vlastně ani není co, naprostá ztráta času. 0/10. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 1/10 Hudba 4/10 Efekty 0/10/// PLUS: obraz je krásný, kamera dobře snímá přírodu a zvířata, také písničky jsou celkem melodické, třeba, že bych si je jako soundtrack nepořídil MÍNUS: tak předně mě z toho bolí hlava, to jako bez legrace, už po prvních asi 15 ti minutách, později jsem pochopil proč se mluví slovensky a česky (dvě království), ale nepochopil jsem, proč mají někteří herci prohozený jazyk (Miro Noga mluví česky, Karel Gott slovensky) - je to příšerné a nefunguje to, nemá to smysl, také délka filmu se zdá být nekonečná, děj nicotný, zápletka se téměř nerozvíjí a mohl bych pokračovat/// Shrnutí: Schválně jsem dal této pohádce šanci, bez ohledu na zdejší hodnocení. Bohužel musím souhlasit a potvrdit, že je zasloužené. Problém filmu je především v nevyváženosti (trikové a obrazové) a v přeplácanosti (bohaté vyprávění vs. nedějovost a opakování vyprávěného v ději). Jestli že obraz je krásný a kamera precizní, nechápu trikovou nekvalitu. Po dlouhé době jeden z těch filmů, který jsem měl problém dokoukat a při sledování jsem trpěl./// Celkem 16%/// ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klady: slušná kamera, dost dobrá výprava (i když celkově se natáčelo myslím jen ve čtyřech lokacích), solidní animace (ale co ta tu dělá a proč?) a konečně princezna krev a mlíko. Pokud jde o negativa, přepíšu sem jen své nevěřícné výkřiky během projekce: Čech a mluví slovensky? Slovenka a mluví česky? Klokan?! Pštros? Disney?!!! Mrazík! Proč jsou královny o tolik starší než jejich manželé králové? Tanec u tyče, jako fakt?!!! Dialogy, mankote, dialogy! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenská pohádka u jejíž první poloviny jsem nabyl dojmu, že vztah Rapoš Šiška není vztah režisér a scénárista, ale klient a dealer. Dojít do konce přes první polovinu, která je naprosto bezdějové, nezáživné o ničem nic se spoustou iritujících prvků ( Gott mluvící slovensky je sympatický pokus, ale výsledek je hodně smutný v kombinaci s jeho stářím , digitální drak alá devadesátky v infantilním balení pro diváky do tří let , kolovrátkové písničky atd), druhá polovina se mírně rozjede a je tam náznak smysluplnosti a děje. Jednu hvězdy dám za vizuál - kostýmy, exteriéry, výprava, za hezkou princeznu, která když plakala, tak mi připomínala pašeračku Terezu z Pakistánu, a za Kačku Brožovou, která je tedy zatraceně sexy.a její song na konci vyhrál soutěž nejlepší písničky této pohádky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Pohyby pohádkového draka ovládá několik lidí pomocí vysílaček, uvnitř je navíc schovaný herec, který hýbe jednotlivými hlavami. Jedna hlava mluví česky a druhá slovensky. Také herci jsou z Česka i Slovenska. Důvodem je natočení filmu v rámci oslav 100 let od vzniku Československa. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Stejnojmenná knížní předloha Petra Šišky je doplněna o slovensko-český slovník. (NinadeL)

Reklama

Reklama