Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Gilroy se při dalším náhledu do fungování specifické skupiny lidí neomezuje jenom na sdělení "zaprodávat se nemá" - to je nám na první doboru jasné. Chce si svou ďábelskou kritiku užít a celou dobu se skrytě i nepokrytě posmívá neschopnosti zdravého úsudku napříč společností. Nenechavé galeristy a kritiky nesmlouvavě kosí, jako by kázal ze studie o „efektu hipsterů“ Jonathana Toboula, která nedávno rezonovala na sociálních sítích. Nešetří ale ani zbytek obyvatelstva. Představitele středního proudu vykresluje jako vesměs konzumní omezence. Nejlíp pak vystihuje všeobecnou společenskou znuděnost a smyslové přehlcení ve scéně s mrtvým vykrváceným tělem uprostřed galerie. Návštěvníci považují krev za barvu a drastický výjev za součást umělecké instalace, díky kterému můžou zabavit děti. V konfrontaci s očekáváním horror fans vyhoří Velvet Buzzsaw jako zbytečný béčko, což je ale škoda. Jako mrazivě vtipná a znepokojující společenská karikatura totiž funguje dost dobře. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli film ukazuje satirickým prstem na pokrytecké snoby pohybující se ve světě umění a v té druhé se jim mstí prostřednictvím neobvyklých obrazů, jejichž původ je zahalen rouškou tajemství. A mě tenhle svérázný mix sedl. Je sice pravda, že co se hororové stránky týče, tak do toho mohl Gilroy šlápnout trochu víc, ale na druhou stranu o strašení a mordování tenhle film primárně není. Herecké obsazení je v tomhle případě lahůdkové, ačkoliv třeba Malkovich tady nemá tak výraznou roli, jak jsem si přál. Ale nevadí. Jsem zvědav, s čím přijde Gilroy příště. 75% ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Jake je (jako vždy) fenomenální. A samotný hororový nápad s uměním má několik vizuálně podmanivých scén, ale první polovina filmu má šíleně dlouhou (a bohužel nezajímavě předloženou) expozici, díky které je celý snímek těžce stravitelný. Druhá půlka šlape o poznání lépe ale jakmile dojde na lámání chleba, drží se tvůrci zbytečně u zdi. Škoda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se několikrát upřímně nezasmál (ve chvílích, které vtipné být měly) a byl jsem dopředu připravený na to, že je pointa celého filmu dost banální (což má být samozřejmě chytrá subverze jako úplně všechno poslední dobou), takže mě to nepřekvapilo a nevadilo mi to - ale většinu času jsem se stejně jen nudil a nudil a nudil. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Když vám obraz zdivočí, nechoďte mu na oči!" Psychopatické obrazy bohužel moc prostoru nedostaly a nepochopitelně zůstaly srolované ve skříni. Snobové jako vždy intelektuálně opruzení, avantgardní umění typu flek sem, flek tam a dramaturgie tak nudná, že by u toho usnul i Dorian Gray. Navíc mi dojem z výstavy kazila ta "androidní mutantka", kterou JASON_X považoval za tranďáka a která nestydatě střídala... polohy, od ženy vamp přes vlčici z Wall Street až po vypatlanou blbku "co tady vůbec dělám a co po mně rejža kurva vlastně chce?". Tu třetí polohu jsem jí věřil, jako jedinou. Hérečka dobrá akorát tak na pornhub. Přivázat na postel, pomalovat a... nechat zaschnout. Pak přes obličej hodit hadr a... zavřít do skříně, k lidožravým obrazům! Zklamal i otrávený Malkovich hrající tužku (asi fakt byla chyba přestat chlastat :-), naopak potěšila zvídavá Toni Collete aneb moderním umělcům se na koule nesahá! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Ide o druhý film, kde Jake Gyllenhaal stvárnil homosexuálnu alebo bisexuálnu postavu. Prvý krát stvárnil takúto rolu vo filme Skrotená hora (2005). (R...)

Reklama

Reklama