Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna. Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. (Biopler)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (454)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný rodinný psychologický nářez. Ten tu hodně dlouho nebyl. Navíc s herci, které prostě chcete vidět v nějaké nervy drásající póze. Adam Driver a Scarlett Johansson jsou třeba skvělí partneři. Perfektně to mezi nimi jiskří. Stejně tak ale i mezi Rayem Liottou a Laurou Dern, coby jejich právníky. To, jak se tam sesekali problémy jejich klientů, to prostě nemělo chybu. Navíc mě osobně neskutečně potěšil Alan Alda, jehož role byla velice milá, ale mrzelo mě, že ve výsledku vyšla tak do prázdna. To si zrovna on nezaslouží. Pořád ale musím říct, že některé scény v tomto filmu, mezi které patří i hádka, kde si Adam a Scarlett řeknou i to, co říct nechtějí, se řadí mezi ten elitní herecký top, který prostě stojí za to vidět...a hlavně stojí za to s postavami prožít. Dramatický top současnosti a aktuální vrchol režiséra Noaha Baumbacha. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Patřím k lidem, kterým Baumbachovo předloňské The Meyerowitz Stories příliš nesedlo, asi hlavně kvůli tématu snímku, ovšem Manželská historie je pochopitelně téma mnohem univerzálnější. A jelikož pocházím z rozvedené rodiny, bylo pro mne celkem zajímavé sledovat rozvodové řízení i z druhé strany a i přes svoji délku mě až do konce zajímalo, jestli to třeba nevygraduje do Války Roseových. Moji hlavní výtkou budou asi předlouhé jednotlivé scény, které ve většině případů zajímavě vygradují, ale bylo pro mě docela nezvyklé koukat na film složený třeba z desetiminutových bezstřihových scén. A Adam Driver je zralý na oscarovou nominaci a silně se posouvá v žebříčku mých oblíbených herců..Má oblíbená Scarlett ve své veskrze civilní podobě poměrně neokoukaná...Sice jsem u toho usnul, ale ne kvůli filmu samotnému!...8/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto by mal hrať ženu s problémami v manželstve a následným rozvodom, ak nie Scarlett Johansson? Už v 33 rokoch bola dvakrát rozvedená, čiže tu ani nemusela hrať, len položiť svoj život do scenára. Aj preto je dosť možné, že dostane nomináciu na oscara. Veď celý film je vlastne natočený tak, aby si nejakú sošku zobral. Máme tu celý rozvodový proces akoby na dlani, aj preto ľahké porovnanie s Kramerová vs Kramer, je určite namieste. Niektoré siahodlhé dialógy film predlžovali a neboli to moje obľúbené pasáže. Naopak, tie právnické dohadovačky boli najdynamickejšou časťou. Tu je naozaj na zamyslenie, ako smiešne to pri tých rozvodoch vyzerá. Veď už len tá veta: "Nechajme to na právnikov!" a pritom sa budúci bývalí manželia medzi sebou normálne rozprávajú, znie absurdne. Film ponúka menej emočných a citlivých situácií ako spomínaní Kramerovci, preto má u mňa "len" 4 hviezdy. Určite je však lepší film ako preceňovaný Irishman a snáď sa to odrazí aj na oceneniach. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Silný počin. Herecké duo excelentní (kdy naposled hrála Scarlett tak dobře?), režie přesvědčivá a životní pravdy krutě všeříkající. Oceňuji především styl vyprávění, jenž nestaví na umelě vytvořených dramatech a nespadá do typického ubuleného dojáku... místo toho snímek čerpá sílu v přirozených rozhodnutích obou protagonistů a výstavbě jemných dialogů, které mezi sebou vedou. Sedlo mi to neskutečně. Nenabízí sice žádné rozhřešení, spíš vhled do manželské krize, přesto jde o trefnou, mnohdy bolavou výpověď a o jeden z nejpřirozenějších snímků roku 2019. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další zcela oprávněný oscarový kandidát, který se dá i přes svou délku slupnout jako malina. Pokud v minulosti někdo pochyboval o Scarlett s Adamem jestli jsou kvalitními herci, tady minimálně dostává poměrně jednoznačnou odpověď. Film je občas nepříjemný, ale také je dosti zajímavý. Podobně jako kdysi u sice slabého Rozchodu, zde vidíme že rozpad vztahu začíná vlastně zdánlivými maličkostmi, které působí jako maličká sněhová koule, na kterou se bohužel začne nalepovat další sníh a na jejím konci je to mohutný kolos, který už nedokáže nic zastavit. Vrátit zkrátka nic nejde.... PS: Velmi musím pochválit kvalitní vedlejší postavy. Alda, Dern nebo Liotta jsou prostě úžasní a dodávají snímku tu správnou tragikomickou rovinu! 80% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (12)

  • Nápad udělat z postavy Charlieho divedlního režíséra pochází od herce tohoto protagonisty, Adama Drivera. (TammiLargo)
  • Ve scéně hádky v Charliově apartmá není ani kousek improvizace. Celé to bylo takto napsané ve scénáři. Scéna se natáčela na 50 záběrů během dvou dnů. (mi-ib)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama