Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (124)

tron 

všechny recenze uživatele

Režisér delfínoviek Najsilnejšie puto 1 a 2 (a finančák z gangsterky Nepodplatiteľní!) natočil adaptáciu románu autora Psej duše a výsledkom je toto. Spočiatku som sa nechytal a odolával som, pretože mi to pripadalo ťažkopádne natočené a príliš zaliečavo a pateticky napísané. Postupne si ma ale Bella získala, potom prišla „velká kočka“, veteráni, „kočka máma“ a starý dobrý Wes Studi a mali ma. Palec hore za odvážnejšie veci (homosexuálny pár v rodinnom filme, mŕtvola). Triky biedne. Ak máte radi filmy o psoch, je to pre vás povinnosť, aj keď je pravda, že na najlepšie kusy (Psia duša, Red Dog, Marley a ja, Môj pes Skip, Hačikó) sa to nechytá. Trocha (vlastne vôbec) som nepochopil mestskú psiu svorku. To ich majitelia ráno vypustili von, psy sa celý deň túlali ulicami a žobrali o jedlo a večer sa vrátili ku krbu? Napriek tomu ku koncu solídny doják. Ale 4* nedám. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pro děti (a milovníky výmluvných psích očí) asi dobré, ale mě to nebavilo. Idylický začátek ještě ušel, ale jak se fenka Bella rozeběhla na 650 km dlouhou cestu Domů (namísto, aby počkala pár hodin, psisko hloupé :-)), už jen mechanicky narážela na jedno dobrodružství a hodné lidi (či jiná mezidruhová přátelství – s pumou) za druhým. Přitom vše neustále komentovala vnitřním hlasem a sentimentálně tlačila na city – v přepáleném závěru (zpomalené znovushledání s páníčkem, zastání veteránů) až k smíchu. Jinak živá zvířata byla super, ta CGI o řád méně. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Psí poslání se mi moc líbilo, tak jsem byl zvědav na Psí domov. Film prakticky kopíruje Neuvěřitelnou cestu, akorát to není tak záživné. Animovaná zvířata jsou otřesná a bohužel tam jsou více než ta živá. Příběh takový klasický klišé, hlavně ten konec s veterány a slow motion přivítání. Bohužel jsem se u filmu spíše nudil a celkově mi to přišlo jako televizní film. Normálně bych dal asi spíše 2*, ale kvůli zvířátkům tam tu jednu navíc přihodim. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Psímu poslání se to ani v nejmenším nevyrovná. Psí poslání bylo originální, plné emocí a u každého rozloučení s pejskem jsem plakala. Tohle je něco odlišného, ale srovnávání se neubráním, jelikož je to od stejného autora/scénáristy a za mě byl tenhle film natočený a pojatý hůře než Psí poslání. Tohle je dělané jako dobrodružný film pro opravdu menší diváky, ožná aby je to naučilo víe si svého mazlíčka vážit a třeba doufat, že se vrátí, I když se vydá na takovou nebezpečnou cestu. Puma byla do očí bijící, jak byla vytvořená díky CGI, říkám si, že snad I dítě by to prokouklo. Za mě nic moc, opravdu jsem zklamaná, topkou pro mě zůstává a zůstane Psí poslání. Tohle byla nuda, bez pořádných emocí a příliš dětinské. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Novodobá variace na Neuvěřitelnou cestu, která však nemá ani tu boží dobrodružnou atmosféru, ani takového toho ducha, kvůli kterému si zmíněný film velice rád zopáknu i po letech. Psí poslání od stejného autora mělo něco navíc, Psí domov je už o poznání obyčejnější, i když nemůžu říct, že ne sympatická podívaná. Psí filmy se prostě neokoukají. Problém ještě vidím v nadužívání nepříliš kvalitního CGI, bez čehož by se ale film, vzhledem k povaze scénáře, asi holt neobešel. Párkrát jsem u filmu kroutil hlavou nad blbou dějovou kličkou ohledně zákazu a možnosti zabavení pitbulů v Denveru, než jsem zjistil, že takový kontroverzní (rozuměj debilní) zákon v onom městě skutečně existuje. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Puma, která se ve filmu objeví, je vytvořena digitálně. (mar48)
  • Trailer na film byl široce kritizován, protože jasně ukazuje hlavní body celého filmu včetně konce. (ČSFD)
  • Bellu hraje pes jménem Shelby. Jde o křížence rotvajlera a její věk se odhaduje na tři roky. Přesně to ale nikdo nemůže říct, protože Shelby žila na jednom ze smetišť v americkém státě Tennessee. Odtud byla odchycena do útulku, kde si ji našli filmaři. Po dokončení filmu Shelby pomáhá postiženým a opuštěným lidem. (mar48)

Reklama

Reklama