Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Námět je takový lehce nenápadný, ale film je dost bizardní, má surreální atmosféru, syrovější vtípky a zajímavou režii. Místama i dost nepředvídatelný se skvělým koncem. Výborný herecký výkony a špičková audiovizuální stránka. Pokud máte chuť na kvalitní alternativní jednohubku, Art of Self-Defense by vás měl dostatečně ukojit. Riley Stearns je šikovnej režisér. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

To, že nemám Jesse Eisenberga zrovna úplně na vrcholu oblíbenosti, je jedna věc, co mu ovšem v žádném případě nemohu zároveň upřít je fakt, že se povětšinou vyskytuje ve vážně atypických a výrazných filmech, jenž minimálně nabízejí buď vysokou kvalitu, či případně alespoň vážně originální námět, či zpracování, a to vše zmíněné by se dalo tvrdit i o tomto snímku, jen s tím rozdílem, že tentokrát mě to prostě nepřesvědčilo a nebavilo. To, že Eisenberger mě o svých hereckých kvalitách opět vůbec nepřesvědčil, jsem bral už předem jako hotovou věc, s tím jsem tak nějak počítal, v tomto případě to v mých očích ale vázlo i ve všech ostatních ohledech, kdy především zápletka působí jako šitá horkou jehlou, a navíc k tomu i naivně a silně nevěrohodně, a to i přes zvrat ke konci filmu, který sice skutečně překvapí, ovšem úplný závěr v podobě zúčtování ústředních postav beru jako kardinálně nevhodný vtip, který se za mě zcela minul s účinkem. Veškeré postavy pak působí vážně divně a jejich herečtí představitelé tomu také zrovna dvakrát nepřidali. Chybí tomu ale jinak i nějaký ten očekávaný nadhled, k dispozici není ani žádná atmosféra, napětí, či osobitější styl zpracování, nějakou záživností to též neoplývá, já se u The Art of Self-Defense zkrátka příliš nebavil, jelikož prostě nenabízí nic natolik výrazného, aby mě to nějak opravdu zaujalo, či oslovilo a dalo mi to tím pádem důvod k divácké spokojenosti a tím pádem k vyššímu hodnocení. Možná ale ještě jinými slovy, aby to nevyznělo z mé strany vůči této podívané zas až tolik kriticky, kdy se jedná o film pro určitou cílovou skupinu, do které se já osobně ovšem nezařazuji, čímž chci naznačit, že své příznivce si to může jistě najít, a to i poměrně oprávněně, stejně početná skupina nad tím ale bude otrávena a naprosto nepřesvědčena. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám ho rád ale pochváliť musím. Eisenberg to zahral perfektne a zaujímavé to začína byť aspoň trochu po 45 minútach. Nájdeme tu tragicko-vtipné momenty, ale nebavila ma bizarná dejová linka, v ktorej je mnoho vaty, takých kecov, ktoré sa mi ani nechce počúvať. Záver bol ale vskutku takmer "šokujúci". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Humor je tu tak břitký, až je to vlastně spíše drama. Postavy se chovají značně absurdně, ale mají u toho neustále vážný ksichty. Cedí hlášky, za které by se nestyděl ani Frank Drebin, ale přitom atmosféra filmu je ponurá. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak asi kombinace Klubu Rváčů a Napoleona Dynamita. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo... vskutku unikátní. Byly tam sice momenty, kdy jsem nechápavě přemýšlel, na co se to vlastně dívám, ale na konci to do sebe všechno tak dokonale zapadne, že tomu nemůžu moc vytknout. Díky nepředvídatelnosti, originalitě i skvělému smyslu pro humor tu je podle mě i jistý kultovní potenciál. Prostě skvělý film, o kterém by se mělo víc mluvit. 8/10 ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)
  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)

Reklama

Reklama