Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (254)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl, byl docela zajímavá variace na Hromnice v hororovém podání, kdy se hlavní hrdinka snaží přijít na to, proč ji v den jejích narozenin, někdo brutálně zabije a ona si dá repete. Druhý díl jde jinou cestou a horor vystřídalo sci-fi. Bohužel je druhý díl méně zábavný a celá jeho premisa je dost nezajímavá. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo Tree Gelbman uviazla v časovej smyčke, niekolko krát zomrela a musela nájsť človeka, ktorý sa ju snažil zlikvidovať, si konečne užíva zaslúžený oddych. To sa ale mení v momente, kedy zistí, že sa jej osud opakuje. Je ale bez obáv, pretože už vie, ako z časovej smyčky uniknúť. To si samozrejme len myslí, pretože scenár je tentokrát úplne iný a naháňačky s vrahom v maske Babyfacea môžu opäť začať. - Fakt nepríjemné sklamanie. Happy Death Day patrí vďaka svojmu sviežemu spracovaniu medzi moje top horory z posledných rokov, ale tento sequel je katastrofa. Hororové prvky sú stlačené na úplné minimum a skôr sa mi to celý čas podobalo na nejakú Sci-Fi romantiku. Zmizla hudba, hlášky, dej je nazáživný a jediné, čo ma výraznejšie zaujalo, bola situácia s Tree a jej matkou. Blumhouse v posledných mesiacoch mierne stagnuje a nemyslím si, že šialený nápad vytvoriť spojený Blumhouse universe, o ktorom sa začína hovoriť, je tým, čo by mu mohlo pomôcť. Tri hviezdičky len z úcty k prvej časti, ktorej charaktery tu našťastie zostali. + herečka z American Horror Story + herec z Another Evil + herečka z When the Bough Breaks + herečka z Devil's Due, Scream a The Purge ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vstoupili podruhé do téže řeky (díky časové smyčce to pro ně nebyl problém) a já jsem si myslel, že už tentokrát přesně vím, co můžu od filmu očekávat, ale opak byl pravdou. Po zkušenostech s prvním dílem jsem věděl, že určitě nepůjde o horor a očekával jsem tedy další studentskou komedii říznutou romantikou, místo toho jsem zpočátku nevěřícně zíral na podivnost, v níž vystupoval blonďatý asiat v roli Jar Jar Binkse. V prostřední fázi jsem se konečně mohl začít bavit (hlavně sebevraždy byly nápadité), ale pak přišla poslední třetina, která přinesla spoustu otravného moralizování a nepovedenou hru na city, a moje nálada i hodnocení zahájily prudký sestup. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač je film jedna motanice a vychází z jedničky, jen jde zase trochu jiným směrem, jelikož se hlavní hrdinka ocitá v jiné dimenzi, tak jsem se bavil stejně jako u předchozího dílu. Ok, jsou tu sentimentální pasáže s rodiči, ale naštěstí končí vždy, než stačí otrávit. Nejrozkošnější jsou asi sebevraždy. Drtič, skok bez padáku či fén do vany (který prý ale ve skutečnosti nezabije). A pak výstup osleplé Danielle byl rovněž zábavný. Trocha napětí během honičky s vrahem, byť zase ta smrt tolik nevadila, když bylo možné začít znovu. Leč pozor, Tree si začíná uvědomovat, že každá další smrt ji oslabuje a možná už další pokus nemá...Samozřejmě to mohl být krvavý masomlejn, ale já byl pro tentokrát spokojen. Oddechovka na pozdní odpoledne jako stvořená. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo, dvojka už možná už neni horor, i jednička s tím hororem a atmosférou, dost balancovala, ale dvojka už regulérně kašle na nějaký horor či hororovou atmosféru. A teď si každý musí položit otázku, chci od tohohle filmu horor........nebo něco víc, to něco víc, v tomhle filmu je. A to něco je, přátelství, láska k rodině (hlavně k matce) vs láska k příteli. Dvojka sice neni horor, ale je to sakra dobrý emotivní film, kdy si hlavní hrdinka musí vybrat mezi mámou a přítelem, což neni tak jednoduchý, jak se to může na první pohled zdát. Film přidal víc na humoru a v polovině následuje montáž úmrtí, která patří mezi top momenty, z celého filmu. Ale i na nějaké to vraždění dojde, které za mně docela ujde, žádné přehnané násilí/gore, zde neni a ani ho nepotřebuji, postačí ta kreativita a vtipné pojetí. A to ani nemluvím o dalších realitách, cestování čase a dvojnících, sakra Marvele tenhle nízkorozpočtový komediální-horor, to všechno stihl v jednom filmu a stačilo mu na to, jen sto minut https://www.youtube.com/watch?v=3Gv7OTn05zU. Sice se tím trochu vytrácí to tajemno, z prvního dílu, ale tohle je prostě nový level komedie, která se tváří jako horor, ale přitom má fantasticky napsaný příběh. Finále dost dobře graduje a je velice dobře napínavé, celkově mi tenhle odlehčenější styl, dobře sedl a musím dát velice spokojených pět hvězdiček. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Písnička, která hraje ve 45. minutě, je „Hard Times“ od Paramore. (Duoscop)
  • V závěrečných titulcích je mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Scéna seskoku z letadla v plavkách a bez padáku byla pro film natočena dodatečně. (ČSFD)

Reklama

Reklama