Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pri tomto treťom pokuse som sa bavil úplne najviac! Chytá to to retro pôvodného sedemdesiatkoveho originálu (a že sa tam samotný pôvodný Shaft AKA dedulo objaví a brokovnicou sundá nemálo padouchov v slow-mo a do toho hraje starý oldschool RAPP... = mrnk!) Mimo to, obe ženské herečky sú fakt k zulíbání. Ale hlavná bomba je samozrejme Samuel. Ten vie (aj na základe jeho osobnej histórie, čo som sa dočítal...) je skrátka baaad madafaka. Absolútna trefa keď už ničím iným, tak kasting to opäť raz predal. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Propojení 3 generací Shaftů je fajn nápad, ale reálně stačí ten prostřední maník, popřípadě oba ostřílení starší, protože nejmladší jedinec občas nudí. SLJ je záruka kvality a i v 70 může z fleku hrát čerstvý badass padesátníky. Velkou výtku mám k dabingu, kde mi prostě nesedí slovník - "motherfucker" mě prostě narozdíl od "zm.da" hned neotráví a slyšet českou verzi od mámy, od táty, od syna a všech okolo, to mi tam prostě nesedělo, celkově kvalita hlášek jde nahoru dolu. Ale je to moje chyba, měl jsem dát titulky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Už bezmála 20 let starý kousek to měl obtížnější, protože tohle drsné černošské ražení ze 70. let u nás nikdo moc neznal. Chlapík s přímočarými metodami a hodně sprostým slovníkem se vrací, v jehož případě měli už tehdy tvůrci jedno velké plus: hrál ho Samuel L. Jackson. Tentokrát pomáhá svému synovi, kterého nevychovával, a který si sám řekne o pomoc: řeší záhadnou smrt svého blízkého kamaráda, která mu v několika ohledech nesedí. Vytvoří poměrně nesourodou dvojku, mezi kterou to docela funguje, ovšem co nesedí, je zasazení do moderní doby. Téhle látce prostě pasuje staromódní pojetí a to se Shaftem juniorem tak úplně nejde. Přitom detektivní zápletka není úplně hloupá a akce je poměrně slušně uchopená. Obzvlášť když režisérem je totální rutinér Tim Story, který nám naservíroval dvě nepovedené Fantastické čtyřky a který nikdy díru do filmového světa neudělá. Náš hrdina cedí hlášky a je (v době stále tepající kauzy MeToo) neuvěřitelně sexistický vůči ženám, které vnímá jen podle toho, jak povolné jsou tam dole. Celkově překvapivě svěží. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Shaft z roku 2000 je fajn, není to sice nějaká pecka, ale přesto si ho pustím rád a rozhodně zabaví. Nový Shaft je trochu o něčem jiném a podle mě zdvihl laťku zase o něco víš. Je vtipný(jakože dost), má charismatického bad ass Samuela a dokonce i slušnou akci. Rozhodně bych byl rád kdyby se nám nových Shaftů vyrojilo do budoucna jěště více. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Shaft" ma nakoniec bavilo viac než som si myslel, že ma bude. Samuel L. Jackson je pán a v tomto filme si to užíva absolútne naplno. Možno to nie je najlepšia tohtoročná akčná komédia a napadne mi možno jedna, ktorá ma chytila o niečo viac, no na druhú stranu nemôžem povedať, že by som sa na tom nebavil. Príbeh je celkom okey, hoci nemôžem povedať, že by bol reálne nejako vysoko prekvapivý. Väčšinu vecí viete veľmi jednoducho odhadnúť. A záverečné odhalenie tým niečo stráca. No na druhú stranu tu je niekoľko dobrých monológov a pár skvelých scénok. Okrem toho nemám problém uveriť, že Samuel L. Jackson je otcom Jessieho T. Ushera. Pôsobia veľmi prirodzene. Akcia je dobrá a film ma celkom baví. Miestami zachádza svojim humorom trošku nie najšťastnejšími cestami, no na druhú stranu tu neboli fóry, ktoré by mi nejako extra vadili. Ako celok je to pre mňa pozerateľné akčné krimi. S prvkami komédie. A myslím si, že na večer ako film v pohode stačí. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama