Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 26

Recenze (631)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Žádná revoluce se nekoná. Red Notice je poměrně zábavnou jednohubkou, která sází hlavně na ukecaného Reynoldse, který tady nepřekvapivě hraje zase „Reynoldse". Popravdě se ani nedivím tomu, že si Ryan momentálně dává od natáčení na nějakou dobu pauzu, protože hrát dokola sám sebe musí být únavné. Občas se povede nějaká zajímavá akce, Gal je pořád kočka a Johnson adekvátně doplňuje ústřední duo, ale jinak se jedná o zaměnitelnou hříčku, na kterou brzy zapomenete. Na druhou stranu, pořád je to film, který dokáže člověka pobavit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezproblémový film, pro mě až překvapivě. Dwayne Johnson a Ryan Reynolds jsou totiž nečekaně výborná komediální dvojice a ačkoliv ani jeden z nich za celou dobu takřka neopustí svoji oblíbenou škatulku, vůbec mi to nevadilo, protože jsou přesvědčivě zábavní a ne trapní. A Gal Gadot s nimi úspěšně drží krok a není jen hezkou tvářičkou k ničemu. Jednoduchost zápletky maskuje Red Notice pestrou paletou situací, do nichž se všichni  tři dostávají, a také tím, že si film dělá legraci i sám ze sebe. Když například jedna scéna začne připomínat něco jako Indianu Jonese, buďte si jisti, že si za chvíli někdo začne pohvizdovat fanfáru Johna Williamse a akční scéna, která náklonnost k Indymu potvrdí, číhá za rohem. Líbilo se mi, že scénář netlačí na pilu, nepotřebuje vtipy za každou cenu, je nápaditý a ačkoliv cituje či připomíná kdeco (scéna s lešením by se hodila do Pirátů z Karibiku atd.), nevykrádá a je, nebo se snaží být, co nejvíce originální. Takhle nějak jsem zkrátka chtěl být spokojený třeba s Armádou zlodějů. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Docela se divím, že si tohle Netflix nedokázal více pohlídat. Film měl totiž všechny předpoklady stát se velice fajn a zábavným blockbusterem, jenže k tomu mu chybí jakákoliv svižnost, lehkost a přirozenost. Scénář je děsně laciný a nemůžu uvěřit, že ten film stál skutečně 200 miliónů, ty peníze na tom fakt nejdou až tak vidět. Akční stránka totiž vůbec není oslnivá, některé momenty jsou vyloženě ošklivé (scéna s býkem v aréně) a lokace taky nejsou extra využité. Ve své podstatě film, který neurazí, ani nenadchne, nevadilo mi u toho trávit ty dvě hodiny, ale už teď mi je jasné, že za pár dnů si film vůbec nebudu pamatovat. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Netflix si spočítal, jak vyrobit hit. Vzít hodně peněz, dát tam slavné ksichty, vymyslet nekomplikovaný příběh a procpat do něj něco pro každého. Ideálně takovým způsobem, aby výsledek nevypnul nikdo bez ohledu na věk i na to, jestli chce akci, dobrodružství, humor, exotické lokace nebo vlastně cokoliv. No a výsledek je Red Notice. Dwayne Johnson se tu mračí a občas někoho praští, Ryan Reynolds mluví a Johnsona štve a Gal Gadot to sluší a zároveň bohužel potvrzuje, že její herecký talent je vhodný spíš pro fotky nebo němé filmy. No a celkově? Celkově to neurazí, nepřekvapí, v první půlce příjemně utíká a v druhé se to vleče a když je někde nějaký problém, Netflix na něj hodí pár milionů dolarů a rutinér Rawson Marshall Thurbert to celé spojí do něčeho, co má asi dvě hodiny, začátek, prostředek a konec a stejně si to pustí každý, protože na ty herce prostě zvědaví jsme, ne že ne. A pak na to za hodinu všichni zapomeneme. Chápu, o co Netflixu šlo a respektuji, že se to povedlo. Ale spokojit se s touhle nezáživnou rutinu se rozhodně nehodlám a chválit ji nebudu. Jakoby to celé natočil stroj, který si spočítal, co asi lidi chtějí vidět a to jim naservíroval. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si sice jak když čumín na Indyho 21století, ostatně aby ne,když si tam  Ryan Reynolds , vypískává úvodní Indyho melodii, ale bavilo mě to a po čertech dobře mě to bavilo. Nečekal bych, že v téhle době ještě narazím a ještě k tomu na Neflixu na čistokrevnou dobrodružně komediální žánrovku jako za starých dobrých časů, kdy filmy měli ambice diváka bavit a ne sociálně politicky formovat. Takže super a věřím, že Philippe de Broca v nebi a Steven Spielberg ve svým soukromým kině si dali u filmu doutnase, kvalitní whiskey a říkali si "dobře chlapci, velmi dobře" , Ještě se musím smát té zápletce ve který šlo o tři vajíčka, protože hlava Dwayne Johnsona taky vypadá jak vajíčko. No a to je vše zazvonil zvonec a komentáře je konec. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Ve chvíli, kdy si voják prohlíží fotky na Instagramu, jde přečíst název profilu „ruskyguy69“. Tento profil není reálný z důvodu nesplnění požadavků na přezdívku. (Teense)
  • Behom scény v aréne povie Booth (Ryan Reynolds) Hartleymu (The Rock), že býky nevidia objekty, ktoré sa nehýbu, že to videl v dokumente Davida Attenborougha. Hartley mu na to odpovie, že to nebolo v dokumente, ale v Jurskom parku s Richardom Attenboroughom. David Attenborough je celosvetovo známy ako rozprávač v prírodopisných dokumentoch. Jeho brat Richard bol herec a mimo iné hral v Jurskom parku. V tomto filme bol Tyranosaurus Rex vykreslený ako tvor, ktorý nedokázal rozoznať ľudí, keď stáli bez pohnutia, čo hlavní hrdinovia využili na záchranu života. (ČSFD)
  • V úvodu, kdy se hlavní protagonisté potkají na Bali a John Hartley (Dwayne Johnson) líčí Nolanovi Boothovi (Ryan Reynolds), kdo je, tak sklenička s pitím záhadně putuje, zdvojuje se a mizí z/v rukou obou aktérů. (cerdax2)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama