Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 15

Recenze (631)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Úvod se prezentoval jako mimořádně vtipná akční podívaná s aspirací na čtyři hvězdy. Bohužel však zhruba v polovině praská bublina s pozlátkem a postupně se objevuje celá řada věcí, které prostě nemohu skousnout. Již scéna, kdy útlá ženstina v souboji tělo na tělo hází se dvěma vazouny jako s pytli brambor na mne byla trochu moc. Dále se tvůrci v některých částech až příliš inspirovali cizími filmy a tak jsem měl pocit, jako bych nesledoval vůbec nic originálního. Jako příklad uvádím nesmyslnou honičku v důlních šachtách, která podezřele připomíná Indiana Jonese. Následné finále akorát potvrdí díry ve scénáři a ukáže nám nedostatečnou promyšlenost celého díla. Zkrátka si nemyslím, že by film obsahoval dostatek zajímavého materiálu, aby mohl být dvě hodiny dlouhý. Sice jsem se pobavil, ale spadá to pouze do studnice dalšího bezvýznamného průměru. 50% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Byl to pouze herecký výskyt Gal Gadot, co mě nakonec přimělo překonat můj odpor ke zbytku obsazení (Dwayne Johnson mi přijde jako podobný herecký omyl, jako třeba Ron Perlman, a vidět je oba v jakémkoli filmu se pro mě rovná utrpení; stejně herecky nemožný je zde ale i Ryan Reynolds a v podstatě i zbytek castu) jakož i k tomu, že před zmínkami o tom filmu nešlo jednu dobu nikam uniknout. A hlavně díky ní to pro mě nakonec bylo snesitelné, protože ona je zde zcela úchvatná, a z takřka každého záběru na ni jsem šel do mdlob. Pokud jde ale o děj, jistou míru zábavnosti mu upřít nelze, byť osobně tímhle typem fimů, které jsou natočené tak strašně na efekt (děj se permanentně přesouvá z jedné země do druhé, postavy se prohání v superdrahých autech a pohybují se v luxusních interiérech atd.) a jsou tak zahlcené žánrovými klišé a mají dokonale předvídatelný děj (btw. závěrečný zvrat mi přišel zcela směšný a stupidní), osobně opovrhuji, ale jako hodně odpočinková výplň na jeden večer to asi čas od času posloužit může. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když se Deadpool a Black Adam spojí, proti Wonder Woman, co by se mohlo pokazit ? Ve výsledku vlastně nic, film se od začátku až do konce, nese v odlehčeném duchu a to mu sluší, akce je dost, humoru taky a má to pár fajnových zvratů a to se mi líbí. Líbí se mi to, natolik že jsem ochotný odpustit i to, že film nemá pořádnou zápornou postavu, skáče to mezi Ruským mafiánem a dotěrnou agentkou. Co mně však překvapilo a to příjemně, je Dwayne Johnson, který zde překvapivě nehraje svoji standartní postavu, tedy velkou horu svalu, co všechno zníčí a vypadá u toho cool a když se nad tím tak zamyslím, v posledních jeho několika filmech, Ničitelé, Mrakodrap, či letošní Džungle, tak i zde se opravdu snaží být i hercem. Takže jeho výkon, řadím mezi ty lepší a opravdu mi v tomhle směru udělal radost, jen tak dál. A co se týče Reynoldse, je fajn že to u Free Guy, asi byl jenom nějaký herecký přešlap a zde podává svůj vynikající výkon, na který sem zvyklý. A pak je tu Gal Gadot, u které lze snad jen řící, že se opravdu těším až ztvární Kleopatru. A co rozhodně stojí za pochvalu, je akce, né že by byl nějaká převratná a nebo násilná, je to taková dobrá akce u které je i humor a to je to, co bych chtěl také vychválit. Tenhle styl akčních scén, měl převážně Jackie Chan ve svých filmech, hlavně taková Božská relikvie je tomuhle nejvíce podobná, je to akce, kdy se v soubojích používaj různé předměty, šaty, kbelíky, stoly atd, takže vidět tohle v dnešní době, mi udělalo radost. Shrnuto a podtrženo, je to parádní akční komedie, která má jakože drobné nedostatky, ale to je něco, nadčím přivřu obě oči a spokojeně tomu dám pět hvězdiček, protože sem si to fakt užil a snad bude pokračování, byla by škoda nevyužít tohohle tématu a té chemie mezi herci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná letná jednohubka, nič viac, nič menej. Problém teda tkvie v tom, že mnohí očakávali skrátka niečo oveľa viac. Po horúcom letnom dni táto vykrádačka všetkého možného poteší a potešila by asi aj v kine. Občas prekvapí výborná referenčná hláška, viď "hľadaj mcguffin", väčšina fórikov sa ale nesie vo vodách priemeru. Kritizovaná Gal mi vôbec neprekážala, rovnako ani Reynolds, ak mal v scenári dobrú repliku, Dwayne je tu ale tak trochu za slona v porceláne. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Žádná revoluce se nekoná. Red Notice je poměrně zábavnou jednohubkou, která sází hlavně na ukecaného Reynoldse, který tady nepřekvapivě hraje zase „Reynoldse". Popravdě se ani nedivím tomu, že si Ryan momentálně dává od natáčení na nějakou dobu pauzu, protože hrát dokola sám sebe musí být únavné. Občas se povede nějaká zajímavá akce, Gal je pořád kočka a Johnson adekvátně doplňuje ústřední duo, ale jinak se jedná o zaměnitelnou hříčku, na kterou brzy zapomenete. Na druhou stranu, pořád je to film, který dokáže člověka pobavit. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • S rozpočtom 200 miliónov amerických dolárov sa jedná o zatiaľ najdrahší film od Netflixu. (ČSFD)
  • Ryan Reynolds (Nolan Booth) hrá v tomto snímku syna policajta. V skutočnom živote bol Ryanov otec taktiež policajt. (belinko)
  • Na rozbitém padělku vejce v úvodu filmu je vidět obrázek šachové figurky, konkrétně střelce. (Hovadin)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama