Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 9

Recenze (631)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem slabotu, ale díky Ryanovi se to dlouho dá. To vzájemné pošťuchování s Rockem není vůbec špatné. Bohužel ze sebe v závěru film udělá překombinovaný blábol, honička v tunelech je asi o 1000% horší než Chrám zkázy. Rozumněj digitál všude kam se podíváš. Gal Gadot je hezká ženská, ale jaksi mám vždy trošku problém jí věřit postavy, které hraje. Red Notice skvěle sedí k Netflixu. Není to událost, že by ji člověk musel sledovat dvakrát ročně. Na ten film se časem zapomene. Ale sešly se tady možná největší hvězdy současnosti. Nuda to nebyla. Akorát se vždy se stalo v ději zhruba to co jsem chvilku předtím čekal že se stane. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Družba Dwaynea Johnsona, Ryana Reynoldse a Gal Gadot dala vyniknout svalstvu, kecům a vnadám. A na divákovi je, aby si vybral to, co je mu nejblíž. Jejich hrdinové plní svoji akčně dobrodružnou misi zdárně. Jsou patřičně sympatičtí, nezranitelní, a své protivníky také smrtelně nezraňují, jsou hraví a srší humorem. A scénář jim dopřál hodně předvídatelné manévry a přehlídku klišé, což ovšem nutně neznamená nudu a špatný film. Největší překvapení si nechávají na závěr svých eskapád, kdy je divák poměrně zaskočen vztahovým veletočem. Na filmu není extra znát jeho horentní rozpočet. Honoráře hvězdného tria schlamstly jeho podstatnou část, takže akční sekvence nejsou tolik spektakulární, jak by měly/mohly být. Oproti tomu je ve filmu nemalé množství potenciálně kvalitních scén, co mají až originální punc: namátkou třeba scéna z ruského vězení, kdy Reynolds nebezpečně a nepřátelsky vyhlížejícím muklům u jídla na celé kolo hlásí, že je s nimi ve vězení i strážce zákona. A osvědčený bitkař Daniel Bernhardt vyslyší jeho upozornění. CGI efekty nepředstavují vrchol na poli speciálních efektů. Mě jejich kvalita nepopudila a nikterak nerušila, byly vlastně poměrně obstojné. Námět není nikterak nezajímavý - vše se točí kolem vzácných relikvií, jedná se o tři zlatá vejce egyptské královny Kleopatry. A naši tři výtečníci trasují jejich výskyt a následně jejich pohyb. Zastávky jejich cesty jsou pestré a i místy exotické. V rychlém sledu procestujeme globus. Na režijní sesli usedl Rawson Marshal Thurber, který s Dwaynem Johnsonem natočil předtím dva akční filmy, přílišně průměrnou Centrální inteligenci a solidní Mrakodrap, které snesou vesměs pozitivní známky. Tahle jejich třetí spolupráce je nejrozmáchlejší, a jedna z nejlepších. Důležitým faktorem je, že je to film, co v tempu příliš nepolevuje, stále se něco humorného děje a je to zábavné dílko. Je možné, že se s hrdiny nevidíme takto pohromadě naposled, náběh na pokračování je zřejmý. James Bond a Indiana Jones mají své filmy, takže parodie už by příště nemusela být na pořadu dne. V pohodě záležitost pro dobrou náladu. Do červených čísel, kam tenhle film podle mě patří, by jej vyhnalo jedině odhozené přebytečné šatstvo hlavní ženské živočišné hvězdy, která po třech rodinných přírůstcích v soukromé sféře vypadá fantasticky. 8/10 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Typický Netflus. Sice efektní, výpravná a pompézně natočená, ovšem zbytečná, brutálně předražená, sterilní, anemická a těžce dementní pásová pícnina pro hovada o šablonovitě silně iritující alfakrávě, co vytírá světová velkoměsta dvěma bezradně čurákujícími trapáky, osazená přeplácenými instaprimadonami, které lze nazvat herci, jen pokud jste právě vylezli z exkurze na klinice pro léčbu obličejových plegií. Tedy abych zase tolik nekřivdil, Gájen Gejnolds s jeho jedinou naučenou polohou „Dedpůl v jakékoliv roli“ působí jakž takž přirozeně, uvolněně a drží tuhle pičočalamádu pro debily sem tam nějakou tou hláškou jednu hvězdu od nedávné Expedice náctiletý kokot, ovšem prkenný nasteroidovaný žaludohlav, kožená šišolebečná vypušapkovaná židozonka a veškerý ostatní komparz, záměrně vybraný tak, aby je příliš neztrapňoval, to je, spolu se scénářem na úrovni retardovaného čínského kuchaře s jediným receptem na vaření polymerů z hoven, čirá tragédie a vytírání si prdele penězi. Čili nezbývá, než opět zamáčknout slzu při nostalgické vzpomínce na promakané, oduševnělé a vtipné předmileniální kámošfilmy a povzdechnout si nad tím, jaxe tu úspěšně podařilo multimediálním kokotporátům za pár let vypěstovat unifikovanou degeneraci nevkusných konzumních stádových vymaštěnců, na jejichž mlaskavé vykrmování bohatě stačí furtdokolové žluklé pomeje. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fádní srágora, která  ale měla pravděpodobně být nevídaným a nápaditým dobrodružstvím. Johnson se bohužel nikdy nestal skutečnou akční hvězdou a až na výjimky hraje dvě role, Policajta ze školky nebo kokota.  Tady je to ta častější poloha, tedy kokot.  Reynolds tady vůbec nemá co dělat, byť se mu jako jedinému ta snaha o něco docela dařila a chvílema jsem se při jeho hláškách i usmál. Gadotovou si pak už ani nepamatuju, stejně jako celou zápletku.  Lokací pak plná řiť, ale nikde žádné okouzlení nádhernou přírodou. Akce  zcela sterilní, triky mnohdy až překvapivě příšerné (digibýk, ach). Jedno vejce, a to docela přeháním. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z letošních nejdražších Netflixovských filmů je slušnou žánrovou jednohubkou, ale vzhledem k rozpočtu a k herecké sestavě jsem očekával větší nálož vzrušení. Tak trochu jsem doufal, že mě čeká něco ve stylu 6 Underground, ale už jen ten PG-13 Rating mě docela štval. Je to tak trochu variace na Indiana Jonese, Jamese Bonda a Dannyho parťáků, ale v ani jedné poloze se film nedokáže rovnat výše zmíněným. Red Notice je dle očekávání zábavný, drahý a hezky natočený film, kde Rock, Gadot i Reynolds si opět jedou svoje a pár vtípků se opět povedlo, bohužel zklamáním je pro mne akce, není zde ani jedna zapamatovatelná akční scéna a finále je podáno spíš komorně než monumentálně, což je velké mínus. Docela potěší jeden nečekaný zvrat a Heist vychytávky nejsou špatné, ale to mi nestačí. Ty 2 hodiny se dají užít sice v pohodě a na doporučení Red Notice určitě je, ale mělo a mohlo to být důslednější a divočejší. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 6/10. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Názov slávnej malby zo začiatku filmu, ktorý Nolan Booth (Ryan Reynolds) ukradol, je Lady with a Red Hat (Pani v červenom klobúku). Je to olejomaľba z roku 1918 namaľovaná Williamom Strangom a nachádza sa v Kelvingrovej galérií a múzeu v Glasgowe, Škótsko. (belinko)
  • Behom scény v aréne povie Booth (Ryan Reynolds) Hartleymu (The Rock), že býky nevidia objekty, ktoré sa nehýbu, že to videl v dokumente Davida Attenborougha. Hartley mu na to odpovie, že to nebolo v dokumente, ale v Jurskom parku s Richardom Attenboroughom. David Attenborough je celosvetovo známy ako rozprávač v prírodopisných dokumentoch. Jeho brat Richard bol herec a mimo iné hral v Jurskom parku. V tomto filme bol Tyranosaurus Rex vykreslený ako tvor, ktorý nedokázal rozoznať ľudí, keď stáli bez pohnutia, čo hlavní hrdinovia využili na záchranu života. (ČSFD)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama