Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1

(série)
Trailer 5
USA, 2022, 9 h 17 min (Minutáž: 65–72 min)

Epizody(8)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (155)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zklamán, jelikož jsem seriál bránil do poslední chvíle. Dlouho očekáváný rozšířený vstup do Tolkienovo světa to měl těžké v podstatě od první fotky, ale čert vem ty pseudoskandály s neúctou k předloze a černými elfy, mnohem horší pro mě je, že mě seriál od první chvíle nechytl a nenapravil to až do konce. Vizuálně se sice bylo na co koukat, nicméně apka Amazon Prime by chtěla ještě vyladit, protože ačkoliv jako první seriál na této službě Lotr podporuje 4k a Dolby vision, kvalita mi povážlivě klesala (mám rychlý internet, ale bohužel vyšší latenci). Poslední díl byl ještě zdaleka nejlepší, ale bylo vážně trapné, jak se snaží tvůrci vše polomaticky vysvětlit a dialogy naprosto nepochopitelně žádají po postavách vyslovení určitých jmen, aby to docvaklo vážně každému. V kontextu House of the Dragon, se kterým šly Prsteny moci do přímého souboje, je novinka HBO naprosto rozšmelcovala a mně nezbývá než doufat, že druhá řada bude mnohem mnohem lepší. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Jisté nesrovnalosti s originálním lorem zde jsou, s tím dle mého všichni počítali. Avšak nejsem Lorthead abych měl nastudované úplně vše a nějak mi to vadilo, seriál je proveden velmi kvalitně po všech stránkách a zkrátka mě velmi bavil a užil jsem si ho. Bylo tu hodně překvapujících momentů, které překvapovaly fakt dobře. Černí elfové atd. nebyli až tak hrozní jak jsem čekal, co se týče černého elfa, který zde měl větší roli, tak to byl velmi v pohodě charakter a dopadlo to vcelku přijatelně. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl první řady se snažil zachránit, co se dalo a nebyl špatný, ale o to víc odhaluje slabiny celého seriálu. Nejdřív bych rád uvedl věci na pravou míru. Nejsem žádný rasista (ale.. :-)) a černoši hráli v celém seriálu nejlíp a ta diverzita není na škodu, je to osvěžení. Tolkiena mám přečtenýho, ale s mojí špatnou pamětí fakt nejsem Silmarillionolog a tak mi spoustu informací působí zmatek a celý seriál je hrozně vytržený z kontestu událostí Středozemě. Kdo se v tom má orientovat? Úvodní tříminutový úvod do světa je opravdu málo a hromada easter eggů to nezachrání. Dále platí veškerá kritika. Peníze na tom nejsou vidět, celý plán seriálu drží na vlásku, dialogy jsou buď brutálně nudné, nebo směšné (ne vždy), celé to vypadá levně, herci jsou toporní, některé postavy s Galadriel v čele jsou na pěst. S ženou jsme se na to dívali v rámci guilty pleasure, protože my s chuté sledujeme i Neila Breena nebo Pavla Dorotku a tady těch cringoidních momentů bylo hafo. Což je škoda, kdyby se první řada prostříhala na 3 hodiny, bylo by to fakt dobrý, protože v každém díle se dalo vyškrábat pár dobrých nosných scén. Většina seriálu je ale vata, nuda a scenáristicko-dramaturgicko-producentská tragédie. Snad se jim povede nedostatky vychytat v druhé řadě, které ještě dáme šanci. I když kdo ví, třeba za ty dva roky i ta současná tolerance úplně vymizí. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jiný vizuál jsme si zvykl, vzato kolem a kolem není tak zlý. Jsem ovšem zklamán z několika věcí. Knižní předloha funguje jenom jako inspirace, místy opravdu děj seriálu dalece od ní utíká. Že by Istari padali z nebe, to vážně ne. Dále, a to mě mrzí více, jsou k vidění jiné charaktery, než je známe z filmu. To mi přijde dost zvláštní. Celkově jsem se ale bavil a s Prsteny moci bude ještě pokračovat. Jenom doufám, že se tvůrcům podaří úroveň udržet. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

3,5* hvězd, ale abych tu aspoň trochu vyvážil ten nesmyslný hate kolem černých elfů apod. blbostí, tak dám hvězdy 4. Seriál začal velice rozpačitě a pomale, ale dokázal si chytnout tempo a nastolit docela solidní dějovou linku, byť na úrovni pohádky, rozhodně ne žádného hardcore fantasy, ale to vlastně vnímám pozitivně, že se tvůrci nesnaží přiblížit Trůnům nebo Zaklínači. Svět je zpracován opravdu nádherně a je vidět, kam šly všechny peníze. Škoda jen těch akčních pasáží, na kterých se opravdu šetřilo a nemůžeme bohužel čekat žádné bitvy armád po vzoru Pána prstenů. Tady se vše odehrává v nižších desítkách vojáků. Jestli byly naplněny přání Tolkienových fanoušků opravdu nevím, protože mezi ně nepatřím, ale jako hezkou pohádku na úrovni princezny Fantagiro to mohu doporučit. ()

Galerie (805)

Zajímavosti (31)

  • Sekera, která se objeví v záběru královských komnat, je Dramborleg, jedno z dědictví Numenorského trůnu. Tato sekyra patřila velkému hrdinovi lidí, Tuorovi, stejně jako štít, který stojí vedle ní. (spacemaster)
  • Elendil (Lloyd Owen) zmíní, že jeho jméno v překladu znamená „ten, kdo miluje hvězdy“. Je to narážka na Earendila, který během Války hněvu plul na své lodi do boje s drakem a nesl s sebou hvězdu. Jde o tu samou hvězdu, jejíž světlo Galadriel (Cate Blanchett) daruje Frodovi (Elijah Wood) ve filmu Pán Prstenů: Dvě věže (2002). (spacemaster)

Reklama

Reklama