Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1

(série)
Trailer 5
USA, 2022, 9 h 17 min (Minutáž: 65–72 min)

Epizody(8)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (155)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Well that was underwhelming. Jediná dobrá epizoda v celé sérii je fakt málo. Seriál doplácí na příliš mnoho postav a přílišnou roztříštěnost dějových linií, z nichž některé jsou nudné, až to bolí (f*ck the harfoots, jako vážně). Chápu, že je to úvod, kdy se prostě divák musí tak nějak se vším obeznámit, ale určitě se to dalo udělat líp a ne ve skoro každém dílu skákat od jednoho k druhému jak pomatená koza. Nezbývá než doufat, že tvůrci si něco z oprávněné kritiky vezmou k srdci a v příštích sériích se polepší. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jiný vizuál jsme si zvykl, vzato kolem a kolem není tak zlý. Jsem ovšem zklamán z několika věcí. Knižní předloha funguje jenom jako inspirace, místy opravdu děj seriálu dalece od ní utíká. Že by Istari padali z nebe, to vážně ne. Dále, a to mě mrzí více, jsou k vidění jiné charaktery, než je známe z filmu. To mi přijde dost zvláštní. Celkově jsem se ale bavil a s Prsteny moci bude ještě pokračovat. Jenom doufám, že se tvůrcům podaří úroveň udržet. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Prsteny moci jsou nádherným příkladem toho, co se pravděpodobně stane, když vezmete hromadu peněz a zásadní předlohu a svěříte to tvůrcům, který za sebou nemaj prakticky žádnej zajímavej úspěch - dostanete něco, na co se dokonale hodí známý přísloví, totiž hovno na zlatým podnose. A to, jak víme, by smrdělo, i kdyby ten podnos nebyl jen ze zlata, ale třeba i z mithrilu, protože tenhle zápach by ani světlo samotných Silmarilů nezahnalo. A ano, tím zápachem nemyslím nic jinýho než scénář.  Ten je totiž vysloveně tragickej, okatě vykonstruovanej a plnej nesmyslných oslích můstků. První chybou, dle mýho, bylo už jen rozhodnutí celý ty události táhnoucí se napříč staletíma a tisíciletíma smrsknout do pár let. Najednou celej ten mýtus ztrácí na síle a na tý tolkienovský epičnosti a velikosti celýho světa a mytologie. Jenomže i když tohle divák překousne, je tu myriáda dalších problémů. Vyprávěcí neschopnost, špatný tempo, naprosto nezajímavý nebo zbytečný dějový linky (hobiti, Isildurovo mariňácký eskapády,...), docela cringe momenty a cringe nebo vyloženě slabý dialogy a repliky, vymejšlení si zbytečných blbostí mimo lore (jakoby v něm nebylo dost zajímavých a použitelných motivů a věcí), popírání lore... a hlavně naprostá absence logiky, která se navíc s příbejvajícíma epizodama stupňuje a vrcholí strašlivou epizodou 7. Celý to působí, jakoby scénář byl napsanej v rychlosti osmi různýma lidma a nebyl nikdo, kdo by si to pak celý přečetl a všiml si kiksů v návaznosti. Jinak si neumím vysvětlit, proč například protohobiti chvíli razí jednu životní filosifii, jen aby o pár epizod pozdějc otočili o 180 ° bez jakýhokoli mrknutí oka. Pojetí Galadriel je taky strašlivý. Naštěstí to trochu zachránila aspoň poslední epizoda, kde se konečně začne dít to, co se dít má, dostane to docela spád a závěr dokáže přece jen docela navnadit na další sérii. Jen doufám, že tu už nebudou vyplňovat šesti epizodama plnýma řešení ptákovin a odporujících si věcí, jen aby mohli dodat dvě, který budou o něčem. Ošklivý tři hvězdy tomu dávám vlastně jen právě za poslední epizodu; nádherný CGI a scenérie (líp vypadající seriál vážně nepotkáte); znělku, která nejvíc zachovává ducha Středozemě a její vznik; soundtrack, kterej přišel s několika opakovanýho-poslechu-hodnýma skladbama (téma Númenoru a téma trpaslíků); Wandering day sekvenci; povedený trpaslický scény, chemii mezi Durinem a Elrondem a za Elendila, kterej tam spolu s trpaslíkama sedí asi nejvíc ze všech. Ale prosím, Amazone, půjč si do dalších řad scénáristy od Rodu draka nebo Andora, protože ti očividně dokážou napsat něco epickýho, silnýho a fungujícího i bez bombastickýho CGI v každý scéně. ()

tomxxx 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že mi to žádní černí elfové, nepřesné trpaslice atd. neotráví. Po prvních dvou dílech jsem si říkal, co všichni mají, je celkem dobré. Jen tempo nic moc, ale to se určitě rozjede. No, nerozjelo. Pokaždé, když se začalo něco dít, scénář to usekl a zase kecy, kecy, kecy, natahovačky, kecy. Utahané a nudné to bylo až do 5. dílu. Pak přijde Udun, během půl dílu vyřešeno, a pak zase utahané kecy, kecy, kecy.  U sedmého dílu jsem i usnul a o nic jsem nepřišel. Výprava na seriál top, masky top, efekty top, kam se hrabe Witcher, kterého také zrovna nemusím, ale tempo maximální nuda, scénář otřes, postavy nezajímavé. Za mě, kdyby to mělo minimálně poloviční stopáž, možná i méně, bylo by to stravitelné. Postavy většinu času přešlapují, a pak udělají mega skok někdy i "mimo kamery". Není to vyloženě propadák, 50-60% to za mě má, ale prostě mě styl vyprávění hrozně otravoval. Druhou řadu vyhlížet nebudu a dám jí jedině, když to bude opěvované všemi kolem. Dalších 10 hodin už fakt zahodit nechci. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Strašně tomu chybí důraz na drama. Scénky jsou tam sice pěkné, i herci se snaží a hudba je taky fajn, ale jako by tvůrci zapomněli, že osud Středozemě je hlavně jeden veliký a smrtelně vážný dramatický příběh. Bavilo mě to, ovšem zdaleka nepohltilo tolik jako právě Frodův pohnutý osud, a to jsem nechtěl srovnávat. [Amazon Prime] ()

Galerie (805)

Zajímavosti (31)

  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)
  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)

Reklama

Reklama