Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 9 h 17 min (Minutáž: 65–72 min)

Epizody(8)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (155)

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Dnes vyšiel finálny diel Prsteňov moci od Amazonu. A áno, podarilo sa mu zachrániť (aspoň u mňa) klesajúce tempo a kvalitu celkovému vyznaniu seriálu. Milo ma prekvapil jeden plottwist, keďže som si myslel, že to bude predsa len inak. Veľmi ma potešila linka hobbitov a jej zavŕšenie (a pritom ma pôvodne táto linka štvala zo všetkých najviac). Na druhú sezónu (ak bude mať kvality aspoň posledného dielu) sa opatrne teším a prísľuby sú veľké. Škoda niekoľkých vyslovene slabých dielov. Mohla to byť veľká pecka, teraz je to priemer s veľmi dobrým koncom a pár super sekvenciami. 7/10 ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Ditto Hitman_47. Tahle posrat nejdrahší seriál všech dob se jen tak nevidí. Opulentnost padla na pár záběrů, ale Southlands se smrskly na 1 vesnici o pár domech. Navíc sehnat takhle nesympatický casting, hlavně elfů, chce opravdu kumšt. Morfydd Clark má sice pěknou tvářičku, ale její postava KARENdriel, kdy se neustále dožaduje manažera je na přesdržku. Scénáristické peklo, kdy mne motivace postav vůbec nezajímá, říkají někdy debilní věty, a děj si někdy protiřečí a nic se v něm nestane. Konkureční House Of The Dragon je úplně někde jinde. 4/10 ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavně si nestříknout do textilu, aneb proč jsem ráda, že jsem kulturní barbar a hovado v jednom, a vůbec mi to nevadí. Protože za mě se první série hodně povedla. Ano, první díly se táhly jako týden před výplatou (ehm, pokud jste jako tak třicet dní před výplatou), ale mě podobné tempo bude vždy vyhovovat. Příběh má pár momentů, kdy si to scénář trochu ulehčuje a na to kolik to má času, mi přišlo, že si dost často není jistý, zda to ukočíruje v rámci všech linek. Ale nakonec se všechno povedlo. Vizuální stránka byla luxusní, o tom rozhodně žádná debata. A jo, já se na každý nový díl těšila a užila jsem si ho já. Prostě kulturní hovado a barbar :) ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

První série je celkem zklamáním. Vizuál je to jediné, k čemu bych neměla ani nejmenší výhrady. U zbytku se to říct nedá. Vadí mi, s jakou obecnou naivitou je seriál tvořen, když se v dialozích snaží být hloubavý, tajemný a moudrý. Vadí mi dlouhá stopáž, která není opodstatněná, jen tím, že se tam vleze víc prázdných dialogů a slowmo záběrů. Ale abych tu neměla jen seznam… nejvíc, ale fakt niterně nejvíc mi vadí, že tam není jediná postava, která by si diváka získala na svou stranu. Prostě není. A to je za mě ten největší průser. Když není (anti)hrdina, se kterým souzníte, na kterého se napojíte a kvůli kterému pak seriál i přes všechny ty útrapy sledujete… tak to prostě nebude fungovat. A u mě to nefunguje. Na druhou sérii juknu ze zvědavosti a obdivu k Tolkienově tvorbě. A pak se uvidí… ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Jedna zásadní chyba seriálu je, že je zbytečně natahovaný. Má to dobrý příběh, všechny dějové linky mají co nabídnout a každá má svoje momenty. Jen to pomalejší tempo a především některé epizody mají trochu vatu budou pro mnohé diváky tím největším kamenem úrazu. Prsteny moci jsou nejdražším seriálem všech dob a jde to vidět na každém záběru, každém kostýmu, na detailech, efektech. Krásně se na seriál v tomto směru dívá. Hudební podkres skladatele Bear McCrearyho je velice povedený a nebýt jeho, tak by seriál to kouzlo Středozemě na jaký jsme z filmů zvyklí nemělo.  Potěší fakt, že se v první sérii dozvíte věci na které první série staví. Odpovědi divák dostane a ke konci vás seriál překvapí zajímavým zvratem díky kterému první série ke konci chytne vítr do plachet a divák bude zaháčkován do sedačky a zvědav, co bude dál. Jen je škoda, že se seriálu nepodařilo více přidat na plyn, protože tam, kde se tři-čtyři díly něco řeší, by mohlo být vyřešeno za pouhé dvě epizody. Ale na druhou stranu je čas vykreslit postavy a o to více má divák možnost se do nich vžít a některé si oblíbit. Prsteny moci mohly ve výsledku dopadnout mnohem hůře, ale nakonec jsme dostali pěkně vystavěný svět, sympatické postavy, chytře napsané dialogy, krásný vizuál, pěknou hudbu a ke konci slušný náběh na druhou sérii. Jen to tempo a zbytečné natahování tomu škodí. Nakonec ale musím dát palec nahoru a těším se na další sérii. Jen doufám, že se z chyb tvůrci poučili a v další sérii se do toho pořádně opřou. Tento svět si nic jiného nezaslouží! 7/10 ()

Galerie (805)

Zajímavosti (31)

  • Dva vysoké stromy, které můžeme vidět na krátký moment ve flashbacku, jsou Telperion a Laurelin. Starší Telperion dával stříbrné světlo a byl též nazýván Bílý strom, Silpion a Ninquelótë. Okamžik, kdy poprvé zazářil, je zván Hodinou otvírání a od tohoto okamžiku se ve Valinoru začal počítat čas. Druhý strom Laurelin („zlatá píseň“), který dával zlaté světlo a teplo, si vysloužil též názvy Malinalda („Zlatý strom“) a Culúrien. Svou mocí je vytvořila Valar Yavanna, aby svou září osvětlovaly Valinor. (Illuminare)
  • Galadriel (Morfydd Clark) se představí jako Noldor. Noldor byli nejmocnějším národem elfů, a to oni stvořili Silmarily. Jejich prvním králem byl Finwe, který měl syna Finarfina, což je otec Galadriel. (spacemaster)
  • Orci skandují: „Nampat,“ před útokem na Ostirith. „Nampat“ znamená „smrt“ v černé řeči. (spacemaster)

Reklama

Reklama