Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenze (107)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Numenorská armáda sa naskladala na tri lode a vyplávala do Stredozeme. Elrond musí porušiť prísahu aby spasil svoj ľud. Chlponohovia putojú ďalej a do cesty sa im stavajú stále väčšie prekážky. Ľudia juhu sú pripravený brániť svoje domovy aj za cenu vlastných životov, teda aspoň niektorý. Prevedenie: Dejová linka okolo Balina a Elronda ma doslova vytáča ale pevne verím, že je dôležitá a preto sme jej svedkami. Na druhú stranu Južania ma dosť bavia po novom aj s Numenorskou armádou, ktorá kántri škretov. 75% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Vleče se to, ale hrozně! 5tý díl a o prstenech moci ani zmíňka a akce od druhého dílu žádná. Navíc je tam úplně zbytečně moc dějových linek, takže se to fakt neskutečně vleče. Polovina postav je nezajímavých a hlavní protagonistka je postupem času velice protivná! Nádherné záběry to má a dívá se na to hezky, ale jinak polec dole! ()

Reklama

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť majúca tajuplnú mágiu a atmosféru zlého neznáma, ktorými tak oplývala Jacksonova trilógia. Vyzdvihol by som predovšetkým hudbu, ktorá je tu konečne výpravná ako sa patrí a už nie je taká "opatrná" ako v predchádzajúcich dieloch. Obzvlášť úvodná pieseň je prekrásna (Komu pripomenula Christmas Star od Johna Williamsa ako mne?). Iste, dalo by sa tomu vyčítať pár zvláštnych pasáží ako napr. radikálny obrat v myslení tej krčmárky, ktorá prednedávnom pôsobila ako vodkyňa nejakej armády, no tu je už rozklepaná strachom, alebo trápna Isildurova príbehová linka,. avšak ani to avšak tento diel nezhadzuje. Poetickosť, zasnenosť a dramatickosť v "Odchodoch" je totiž veľmi silná, a to je, čo ja v Pánovi prsteňov hľadám predovšetkým. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I Když hobití linku moc nemusím, tak ten úvod s písničkou a cestováním po Středozemi s hezkými prolety mapou byl opravdu silný. Bylo to jako by to sám napsal Tolkien. Zbytek už byl zase pomalejší. Seriál má opravdu šnečí tempo a pochybuji, že se něco do posledního dílu první řady vůbec stane. Dokázal jsem si to ale užít i tak. Chtělo by to ubrat na srdceryvných dialozích a opustit proslovy na styl Aragorna. Seriál se stále snaží být epický po všech směrech, ale tohle mu vůbec nejde. Dejte postavám hloubku, zaměřte se na děj. Vyprdněte se na klišé proslovy, které jsme slyšeli stokrát a stejně tady nefungují. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní jak děj v druhé polovině “zčernobílal”. Prakticky cokoliv co se děje okolo blond-pipky (která se nonstop tváří jako protivná nafoukaná pinda) je nezáživné, až otravné. A cokoliv mimo nabízí něco zajímavého. O to víc mě štve, že se děj věnuje více té jedné otravné linii (přitom ostatní jsou mnohem zajímavější a s větším potenciálem než sledovat blbečka v přístavu, co neví co chce). Za mě top linii (se Skřety) je věnováno času nejméně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama