Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udun, Peklo, Mordor, Hora Osudu, teda ako to, že v Mordore je neustále tma ? Nie je to dokonalé, ale konečne viac a ak Hallbrandt nie je Sauron, tak potom už fakt neviem... a že ho Adar zabil ? Hm... Ešte pár tipov: Theo bude With King a Meteor man jeden z Astari, konkrétne tých modrých. Samozrejme o tomto čase nikto okrem tvorcov nevie, či to je pravda a tieto teórie su všade na nete, takže ťažko spoiler... No fakt som zvedavý ďalej. Nie je to dokonalé, ale samozrejme ako obrovský fanúšik Pána Prsteňov a Hobbita to budem ďalej pozerať a tešiť sa na nové odhalenia aj keď malé a medzičasom sledovať net pre rôzne teórie, v tomto ten seriál spravili naozaj dobre, to musím uznať. Vlastne si ani neviem predstaviť, či by bez toho vôbec fungoval. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

//Seriál je nejlepší ve chvíli, kdy se snaží být sám sebou a nikoliv Pánem Prstenů.// Netřeba asi říkat, že toto byla nejlepší epizoda z celého seriálu a to nejen díky akci. Dějové linky se nám propojily a nyní mají nějaký význam. Celý díl fungoval na čisté syrovosti, kdy padali i hrdinové a obyčejní lidé. Dočkali jsme se pár krvavých scén, které nejsou pro Pána Prstenů typické, přesto se sem náramně hodily. Ten konec byl skvělý a jsem rád za origin Mordoru. ()

Reklama

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že se po PĚTI epizodách konečně něco stalo a divím se, že i skoro celý díl, ale furt to není ono, jelikož mi prostě furt nesedí postavy, furt jsou to NPCčka a furt to má nonsence situace. Asi se opakuju, ale nezažil jsem v žádném seriálu, že bych po šesti epizodách neměl rád alespoň jednu postavu a stopro vím, že se to do konce seriálu nezmění. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér třetí, čtvrté a páté epizody seriálu Pán prstenů: Prsteny moci Wayne Che Yip se sice vrátí k režii závěrečné osmé epizody 1. série, u šesté a sedmé epizody ovšem režijní povinnosti předal švédsko-francouzské filmařce Charlotte Brändström. A ta nastavila v rámci šesté epizody laťku tak vysoko, že jí bude mít problém nejen následující sedmá epizoda, ale i následující finále. Udûn je prozatím bezpochyby nejlepší epizodou celého seriálu, která od počátku diváka strhne a nepustí až do samotného cliffhangeru. Jak se dalo snadno nadávat na to, že má seriál příliš pomalé tempo a dává si na čas s expozicí postav a světa, šestá epizoda šlápla na plyn a představila možný vrchol, kterým je rázem částečně možné se vyrovnat i trilogiím Petera Jacksona. Adar je v podání Josepha Mawlea rázem díky nově odhalenému pozadí ještě o poznání zajímavější záporák, rázem je snadné stát na každém dialogu a především v rámci akčních sekvencí dochází k důkazům, že na seriálu rozhodně nešetřilo. A vzhledem k výsledným kvalitám to rozhodně není zahozená investice. Komplexněji se rázem kouká na skřety a celý konflikt přitom nepůsobí úplně černobílé. Opět poté dvakrát nesejde na tom, jak moc ruku v ruce to jde s předlohami J. R. R. Tolkiena, samo o sobě to totiž funguje zajímavým a vtahujícím způsobem. Stejně tak se ukáže, že pomalé tempo přineslo to nejlepší ovoce, kdy se již dá o prakticky každé stěžejní postavě něco říct, pochopit její motivace a činy. Doposud nejvýraznější v rámci celého seriálu je poté i samotný vizuál, který akci v Jižních zemích prodává ještě o poznání víc. Hodně jí poté dopomáhá i skvělá a přehledná choreografie, samotné akci navíc prospívá fakt, že spousty postav bylo exkluzivně vytvořených pro seriál. Nikdo tak nečeká, že Galadriel a Isildura čeká brutální úmrtí, osud spousty postav ovšem visí na vlásku a i proto v tomto případě funguje napětí. Samotná akce je navíc poměrně brutální a vyvolává naději, že podobné akce bude v následujících epizodách a sériích víc a víc. Je obdivuhodné sledovat, jak vývoj postav a velkolepá akce jdou ruku v ruce, především ovšem skvěle funguje i vyvrcholení epizody, které naplní jednu očekávánou teorii a ukáže, že je příběh skutečně na samotném počátku. Jestli mají v nějaké formě Prsteny moci fungovat jako důstojná konkurence Rodu Draka a dalších moderních fantasy seriálů, tohle je přesně ta forma. Stačí jen doufat, že si tuto formu seriál udrží i po dobu následujících dvou týdnů a ideálně i po dobu dalších čtyř plánovaných sérií.... ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se po pěti(!) hodinách úmorného world buildingu konečně k něčemu dobrali. Bitky i ta různá odhalení jsou vlastně docela fajn a nebýt tam to otravné rozebírání emocí většiny hlavních postav před bojem i po něm, napálila bych možná i pět rovných. Řešit nějaké nelogičnosti v seriálu primárně cíleném na dvanáctiletá děcka a Američany je totiž fakt zbytečné. Na závěr otázka: je Galadriel ohnivzdorná? (Jasně, všichni víme že je, je to prostě supermanka.) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)
  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)
  • Název epizody Udûnje odkazem na několik míst ve světě Pána prstenů. Jde o údolí hned za Černými branami, které tvoří vstup do Mordoru ve Třetím věku a také druhé jméno první Morgothovi pevnosti, jinak známé jako Utumno. Utumno znamená v řeči Quenya „podsvětí“, kdežto Udun značí „peklo“ nebo „temnou jámu“ v sindarinštině. Zde Udun symbolizuje temnotu, v níž se jižní pláně mění s výbuchem hory Doom. (spacemaster)

Reklama

Reklama