Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti, kdo přežili, se snaží dostat do bezpečí; Chluponozi bojují se zlem; Durin se rozhoduje mezi přátelstvím a povinností; Adar zvažuje nové jméno. (Prime Video)

Recenze (82)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem měl několikrát pocit, že si ze mě tvůrci dělají vyloženě prdel a parodují sebe sama. Objevilo se zde několik scén sprostě vykradených z původního Jacksonova filmu. Nehledě na to, že vývoj chování mnoha postav absolutně nedává smysl. Respektive o vývoji asi nemůže být řeč. Postavy se chovají a jednají, jak se to zrovna hodí. Z čista jasna se mění jejich postoje a názory a zažívám stále dokola otočky o 180 stupňů. Spousta dialogů kolísá na hraně debility a místy máte pocit, že se zde testuje nějaká umělá inteligence, která dialogy generuje. 20 minut z tohoto dílu sledujeme jak někdo pochoduje zpustošenou krajinou a baví se o píčovinách. Dalších 20 minut sledujeme nekonečné dohadování Elronda s trpaslíky, které už nemůže nikoho bavit ani zajímat. Zbylých 20 minut pak sledujeme ty otravné hobity a jejich ultra retardovanou linku, která dává jen zblo smyslu. Tato epizoda se věru nepovedla sestříhat. Bezkonkurenčně nejhorší díl, kde je velmi těžké hledat pozitiva. Snad jen závěr byl vizuálně hezký. [20 %] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temnější díl, kde se prochází smrt, vznikl Mordor, skřeti se připravují, trpaslíci jsou v rozkolu a v podzemí se chystá...balrog! Na rozdíl od odpaďáků jsem si užil i další díl. Mezi námi, četba Tolkiena, a nemluvím o Hobitovi, není také po většinu času procházka růžovou zahradou. A i první dva díly (ze šesti) Pána prstenů jsou dosti popisné. A nakonec - celý seriál se přeci Tolkienovým dílem pouze inspiroval, což ale zasvěcení dávno vědí. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu říci, že by se mi na tomto dílu něco extrémně nelíbilo. Problém byl tempo. Je jasné, že po nářezové epizodě musíme dostat malinko pomalejší. Když už ji ale dostaneme, není nutné, aby díl trval hodinu a čtvrt. Klasických 40 minut by bohatě stačilo. Zatímco minulý díl moc rychlý a spoustu věcí nevysvětlil (doražení Númenoru do Středozemě, postavení táboru apod.), tak tento se věnoval až moc detailům. Spíše se měli nyní soustředit na nový Mordor, místní vzduch apod. To tam nastínili jen v prvních minutách, což je samozřejmě škoda. ()

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovať, ako cynizmus mladej Galadriel dostal úder do hlavy a ako sa to na nej prejavilo, bolo zaujímavé, ale nevyvolalo to vo mne silnejšie emócie. Bolo mi jej síce trochu ľúto, veď nikto nechce zistiť, ako veľmi sa mýlil. Herecky sa mi ale táto pasáž zdala nevýrazná. Južanskú dejovú linku sa snaží zachrániť nádherná lokácia, na ktorej sa natáčalo. To miesto vypadá naozaj magicky a kontrastne. Ďalšou silnou témou boli trpaslíci a ich mocenské boje, respektíve vzťah k elfom. Priateľstvo medzi Elrondom a Durinom dostalo jasné pomenovanie a bolo naozaj emotívne, zahrané precízne a natočené v pekných detailoch. Dosť šokujúco pôsobilo vyjadrenie Durinovej ženy v závere a nahlodalo obraz jej charakteru. Prinieslo mi množstvo otázok, ktoré sú skôr hypotetické a zrejme viac morálne. Niekde na stráni si aj Chlponohí začínajú písať svoje nové dejiny a podľa očakávaní došlo  k vymedzeniu hlavných postáv ich rasy. No a na pozadí celého dielu Hora Osudu chrlí svoje útroby, otrávený vzduch sa šíri a popol dusí všetko živé na zemi. Meno novej provincie už poznáme, pre menej chápavých divákov ho oheň vypálil čierne na čiernom. Mordor. Epizóda sa javí ako slabšia oproti akčnejšej predchádzajúcej, preto sa môže stať, že ak sa divák nechá odradiť tempom, uniknú mu zaujímavé alebo dôležité detaily. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny předchozí díly byly naprosto epic, ale tady to tvůrci absolutně dojebali. Minimálně by bylo dobré, kdyby si zjistili něco o sopkách. Popel a plyny, které se ze sopky valí, jsou silně toxické a člověka v podstatě upečou a otráví zaživa. Tady si v tom všichni chodí, jako by se nechumelilo a jede se dál. Zároveň zatímco předchozí díl byl gradací veškerého dosavadního děje, tady se vlastně za celý díl nestane nic. Doufám, že finále bude výrazně lepší. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Miriel (Cynthia Addai-Robinson) přísáhá Galadriel (Morfydd Clark) na jméno svého otce, že se vrátí do Středozemě, přičemž ale nepoužije jeho jméno v jazyce elfů Quenya, ale jméno v původní řeči Númenoru, Adunaic. V této řeči se Tar-Palantir jmenuje Inziladun. Jde o zvláštní volbu, protože Adunaic začali používat lidé, kteří zavrhli elfy a přerušili s nimi veškerý kontakt. (spacemaster)

Reklama

Reklama