Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Isildur se shledává se starým přítelem. Arondir zápolí se změnami. Míriel čelí rostoucí opozici. Annatar radí Celebrimborovi. (Prime Video)

Recenze (26)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Zatímco k první řadě jsem byl shovívavý, protože šlo o relativně neškodnou, zábavnou fantasy ve známých kulisách s velice nadprůměrým vizuálem a pár hezkými linkami, jmenovitě Sauron/Galadriel, úvod do druhé série mě zanechal dosti chladným. Vizuálně je to opět fajn, ačkoliv tentokrát vyniká mnohem méně momentů, ale scénář je strašně monotónní. Nezajímá mě, jestli je to věrné tomu, co někdo napsal před sto lety, ale dialogům chybí lehkost, scénám humor, a příběhu pestřejší atmosféra. Všechny linky jsou o konci světa (nejsou, ale jako by ano), celé je to až moc upovídané (místo show převažuje tell) a chybí mi pocit tajemna a hlavně epična. U první série jsem ho měl od začátku, teď jako by se celý ten svět smrsknul na pár známých míst, které se neustále dokola opakují (asi aby se ušetřilo) a sense of wonder je povětšinou pryč. Dokoukám, ale že by mi zatím tvůrci dokázali čímkoli v druhé řadě vytřít zrak, nebo mi aspoň dát důvod se těšit na další díl, to se říct nedá. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to pekelný, je to jenom strašně zbytečný, hrozně nudný a nezajímavý. Dech mi vzal jenom jeden záběr na Numenor. Hudba je excelentní. Bear McReary je plně srovnatelná kvalita s tím nejlepší a všemi Williamsy, Zimmery apod. To jsme tu s verbstem několikrát promovali.  Ale děje je tam za 3 díly tak na 15 minut. Úplně zbytečný projekt. A taky je docela smůla na titulní herce IMHO. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulé velmi slušné epce, je tady plesknutí mokrou hadrou přes mordu. Telenovela ze Středozemě na americký způsob. Všechna pozitiva minulé epizody, byla v této popřena. Vztahy mezi postavami jsou pocukrovaná rodinná dramátka. Ale i ohledně děje...některé scény jakoby vymyslel třináctiletý kluk, který Tolkiena ani nečetl. Proč bych se měl strachovat o Isildura, když víme.... . Prequely jsou ošemetná věc. Ale když už...proč takto zeširoka? Linka s Míriel, klukem, pulčíky...to všechno je tam navíc a zbytečně to užírá čas relativně zajímavějšímu dění. Mega předražený nekonečný seriál, ve kterém o většině postav víme že i kdyby na ně pršely Oduly, tak nezemřou, resp. my víme kdy a jak zemřou. Celý ten koncept jakožto seriál a navíc s těmito tvůrci je na prd. Celovečerákovská trilogie o Sauronovi, Isildurovi a třeba i té Geladriel, by přišla na stejné peníze jako jedna řada. No, co už. Dokoukám to, ale je mi jasné, že předchozí epka byla výjimka a že teď už jedeme na stejné vlně, jako v první řadě. Tzn. bude se skákat od linky k lince, dokud se neproskáčeme do třetí řady, která se už údajně natáčí. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Spoilery⚪Cgi v tejto epizóde je snáď vtip, zlý vtip za miliardu dolárov. Či už ide o cgi výkopu koňa, ktoré vyzerá ako z youtube minifilmu, otrasné pavúky alebo bojové saltá a vŕtačkové vývrtky čierneho elfa, všetko vyzerá ako z lacného CW seriálu. Dejovo sa neposunieme skoro nikam, hodina času s nudným dejom, slabými výkonmi hercov a odbytým scenárom vie byť pre diváka naozaj ako za trest.⚪ ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem málem zapomněl na ty "úplně" vedlejší postavy z Numenoru a elfa s krátkými vlasy. No, rozhodně mi postavy nechyběly. Za Isildura jsem rád a jeho pochod Mordorem přes pavoučí líheň a mrtvé močály. Té postavě ale ještě chybí šmrnc, aby si ji divák více oblíbil. Hlavním problémem celé této show je tempo. I tato epizoda měla přes hodinu, ale šíleně se to vleklo. ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja fakt už neviem. K druhej časti som bol zhovievavý lebo to bolo o niečo zaujímavejšie než prvý diel, no tentokrát už nebudem. Tretia epizóda obsahuje niekoľko zaujímavých scén, no tie ako vždy prídu tesne pred koncom a dovtedy je to viac menej stále len akási vata. Proste takmer polovica seriálu za nami a...a čo? Absolútne nič! Toto je telenovela ako vyšitá kde každá vec trvá asi 5 krát dlhšie než by malo. Ja fakt netuším čo sa tie dva roky počas natáčania dialo, pretože nech sa na mňa nik nehnevá, no všetky tie dialógy a scény by niekto šikovnejší natočil za deň, maximálne dva. Na toto sme tak dlho čakali? Na dejovo absolútne prázdnu sériu s hroznými hereckými výkonmi? Najzaujímavejšie pre mňa je zistenie, že sa seriál nestal nijako lepším ani teraz, keď tu Galadriel takmer vôbec nebola. Tá sa v tretej epizóde totiž nevyskytuje takmer nikde. ()

lookin328 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim je to vyborný. Ne dokonalý, ale výborný. Člově by řekl, že po tom co toxicčtí hateři a prskalové nadávali na první sérii, tak že od nic bude už u té druhé klid. A hle, ono (ne)čekaně ne. Hned první den to hltaj u obrazovky jen pro to, aby pak mohli napsat, že je to odpad co nectí Tolkiena. Jste strašný alibisti. Styďte se. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak to už má slušně nakročeno k odpadu... tak ještě sáhodlouhé kecy o tom jak kdo trpěl když byl dítě... ty wogo musel psát domácí úkoly a pomáhat doma = to ho psychicky poznamenalo a ještě dnes musí chodit k psychiatrovi.... tak zhruba tak. No další díly si můžete odpustit. A ten digitální orel, no to bylo taky slabý... no jdu si radši pustit Majora Zemana a Bič boží! ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretí diel je taký dosť ošemetný, má super scény (pavúčia nora, pasáž s trpaslíkmi, útok entov) a totál od chuja scény (Isildura pri ohni, korunovácia). A náš elf s kolíkom v riti sa objaví, zahrá na Legolasa a nakope do zadku pár hošáncov. ()

george82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi to je taková sračka, že bych se styděl na tohle dát prachy. Hrůza!!! Debilní a dlouhé dialogy. Děj pokulhává a kromě postavy Saurona tam všichni hrajou 16.housle nebo jsou úplně tupý. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Měj trpělivost. Jdi, kam musíš, a doufej !“ (J.R. Tolkien) Pořád stejné potíže jako minulá řada. Špatné dialogy, mizerné tempo, zbytečně velký počet dějových linek, Arondirovo jednovýrazové (ne)herectví, zbytečné výplňové scény, problémy s plynutí času a problémy s velkolepostí scén. Proč u seriálu s takovým rozpočtem a možnostmi vypadá korunovace na velkolepém Númenoru jako kdyby tam bylo 50 lidí? (celkově to jinak byla divná scéna) To si to neumí pohlídat? Naopak pochválím slušnou scénu s pavouky (byť by v ní mohl být hrdina u kterého nevíme, jak dopadne). Hodnotím stejně jako minulou epizodu na pomezí dvou a tří, minule jsem přidal, takže teď uberu. Už by bylo fajn, kdyby se nastartovalo tempo, jenomže není se co divit, když musíme řešit triliardu dějových linek a bambilion zápletek, že jsme se nikam moc neposunuli, nejdál asi u trpaslíků. To jsou pořád vztahy, vztahy a vztahy a dialogy, dialogy a dialogy, ale taky by to chtělo nějaké události. ()

mata77

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabou stránkou druhej série ostáva scenár a herecké výkony. Po prvých dvoch epizódach prišla tretia, ktorá sa mi zdá menej ucelená tým, ako do deja vstúpili ďalšie minulé postavy. Nedočkali sme sa kvetnatých rozhovorov hobitov, ktorí vždy sršali múdrosťami a priamočiarym humorom. Trpaslíci ostávajú nezaujímaví až nudní a je veľmi ťažké si k nim vybudovať pozitívny vzťah a elfom stále chýba vznešenosť starých bytostí. Vizuálne a hudobne ale príbeh pokračuje pre mňa atraktívnym spôsobom a na niektoré scény bola radosť pozerať. Potešili ma stále ozajstní orkovia v maskách a vydarené exteriéry. ()

PunisherEDNA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl byl rozhodně lepší než ten předchozí, děj se konečně někam posunul, ale stále to není nic, co by mě dokázalo udržet před obrazovkou bez toho, abych sáhl po telefonu. Sauronova manipulace je sice úžasná a všechny ostatní postavy vedle něj vypadají jako naprostí hlupáci, ale celkově mě seriál stále nevtáhne tak, jak bych si přál. Linka s Cizincem nahradila ta s Isildurem. Isildur nebyl nejhorší, ale také mě nijak zvlášť neoslnil. Na scénu se znovu vrací černý elf, naštěstí jen krátce, protože jeho přítomnost mě spíše irituje. Sauron znovu dominuje a jeho linka je prakticky jediná, která děj skutečně posouvá kupředu. Prsteny moci jsou skoro hotové a dá se předpokládat, že v poslední epizodě série Sauron vytvoří prsten, který bude vládnout všem. Celkově není seriál špatný, ale ani ničím výjimečný. Hlavní problém je, že nedokáže diváka opravdu zaujmout a udržet jeho pozornost. Doufám, že závěr série přinese něco, co mě konečně vtáhne do děje. ()

Reklama

Reklama