Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 5
USA, (2022–2024), 18 h 2 min (Minutáž: 61–76 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)

Hrají:

Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh, Peter Mullan, Joseph Mawle (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

RigorMortis

Takové recenze jsou charakteristické pro osobnosti s histriónskými rysy, které touží být středem pozornosti. Zde na csfd.cz se bohužel mohou plně realizovat. Jakožto zdejší hororový expert jsem z tohoto důvodu již několikrát navrhoval, aby bylo právo komentovat zpřístupněno pouze tomu, kdo ve znalostním testu prokáže podrobnou znalost dějin českého a světového filmu či filmové teorie. Tedy aby neexistovala možnost opravy v podobě zaslání vzorových komentářů.

na příspěvěk reagoval Castrator, GejmronCZ, RigorMortis

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

ESNYR

On byl nebo ho někdy někdo považoval za vtipného? Já přečetla jedu jeho recenzi a stačilo mi to, všechny ostatní přeskakuji,

na příspěvěk reagoval ESNYR

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

RigorMortis

Před pár lety snad jo ale čím déle tu je, tím více jen uraží, zesměšňuje, nadává, a to i u těch filmů kterým dá 5 hvězd. Už dávno není vtipný, jen to nikdo neřekne aby před ostatníma v houfu nebyl za debila.

Mě jeho komenty vadí na předních místech v recenzích ale bohužel, pokřivený systém čsfd mi nedává možnost než ho prostě vidět všude na prvním místě. Ale už se učím po kliknutí na "recenze" ihned kliknout na "seřadit od nejnovějších" a jeho komentář se snažím úplně ignorovat.

na příspěvěk reagoval W.Dow

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Neironicky tá kniha vyzerala celkom zaujímavo a nakoniec celá séria aj vyšla, s priemerným hodnotením cez 4* na Goodreads. Ak by to neobsahovalo obvious romantickú linku tak by som si to možno aj prečítal. Btw, Correia je brutálny frajer. Nanešťastie má pravdu.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Hmm, v tom prípade sa ospravedlňujem, zasa som naletel nejakým bláznom. Avšak na čo je potrebný Equality a Diversity officer keď ide o fantasy.. to je podľa mňa celkom zbytočná funkcia.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Maldonado nemá s tímto projektem vůbec nic společného. Začal to šířit nějakej pitomec asi na redditu, kterému ironicky schází schopnost čtení s pochopením a přitom se tváří jako nejzapálenější fanoušek LOTRa. Špatně si přečetl ten článek Variety, kde tu odbornici na Tolkiena (ano je Tolkienoložka, vedle toho je taky Equality and Diversity Officer for the University of Glasgow​’s Centre for Fantasy and the Fantastic - to se nijak nevylučuje) citovali, ale nenapsali, že má cokoliv společného s Rings of Power. Samozřejmě jak šlo čekat, vyrojili se jako švábi ti tzv. největší fanoušci na její twitter a po nekonečné záplavě výhružek a spamu a kdo ví čeho musela twitter znepřístupnit. K tomuhle vedou dezinformace a fanatismus. 

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Tak mne trvalo 2 roky kým som to celé prečítal, pretože časti s Elayne boli asi taká zábava ako strkať si do prdele kaktus. Ale súhlasím s tebou hneď v niekoľkých veciach - chaoticky bojové scény písal kvôli svojim skúsenostiam vo Vietname, preto môže byť náročné sa v nich vyznať, ja som s tým však nejaký veľký problém nemal. Tak či tak WoT je za mňa to najlepšie čo som zatiaľ čítal (fun fact: trz čítam Malazan).


Človek sa fakt 'pribúdajúcim vekom' (heh som si istý že som v tejto diskusii najmladší) stáva konzervatívcom pretože to čo tá Maldonado a celkovo Hollywood robí s fantasy je proste peklo. Naschvál by som ich nechal za trest pár hodín si posedieť a počúvať detailné opisy toho čo mala na sebe oblečená ktorá dáma z Caemlynu. Fun fact #2 - v knihe 8 je scéna kde Elayne použije Ter'angreal ako dildo. Dúfam, že to nevystrihnú xdd

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Moze byt, az taky fanda Jordana nie som(prvu polovicu kola casu som cital asi 2x-3x(ter angrial ovladacuci pocasie a vsetko okolo toho bol des), potom ostatne knihy 1x , co vydal Navrat, a ked som kupil posledne 4 knihy, ktore znovuvydal Fantom, tak tie stali 2-3 roky v policke, kym som na etapy dal celu sagu. A Nove Jaro som snad dal, ale nepamatam si na to), ale je fajn, ze si ostatne veci  ktore som spominal, si nerozporoval :)

Inac, tie Prstene sily pozerat nebudem, nic ma na tom nelaka a to som svojho casu parkrat expanded trilogiu videl. Clovek sa v urcitom veku asi stane konzervou, a cierny trpaslik(duergari boli sivi, dawi zharr -They are the darkness and evil of the Dwarf race given form, slowly mutating even the notoriously resilient Dwarfen physiology, by woke generacia asi nepredychala) ... a cierny elf s brckavymi vlasmi(druchii - blede tvare, cierne/biele/ruzove/fialove vlasy, drow - cierna pokozka, !jemne! crty..cernosi jemne crty nemaju, len mulati...ihned by to bol problem, u tolkiena ide o elfov, ktori neboli uceni, a nevideli svetlo dvoch stromov, tj cierny elf bola aj Evangelina Lilly, a ta si natrie kazdu afrociernu elfku na chleba, a tvrdit nieco ine moze len nejaka Equality and Diversity Officer, ktora za to berie tucne granty)...nech si to uziju konzumenti, ktori teraz zacinaju objavovat svet fantasy. Ja uz to mam za sebou :)

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

And that's where you are wrong :D Jordan pôvodne chcel napísať posledné tri knihy ako jednu knihu - to Sanderson to rozdelil. Navyše niektoré kapitoly napísal Jordan, myslím, že dokonca samotný Tarmon Gai'don napísal on. Ale súhlasím, aj mňa bavili Sandersonove knihy kus viac ako Jordanove.

na příspěvěk reagoval Jaeger

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Milky.

to je nejlepší, co lze udělat. Kéž by co nejvíc lidí k tomu přistupovalo takhle jak to popisuješ...

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Urcite by sa s tym Sparhawk musel(a) vnutorne vyrovnat, aspon v 10tich dieloch :)

Podla mna je smutne, ze vsetci spisovatelia fantasy su rasisti a vseliakosexualofobi, nikto nepise spravne romany, tak ich musia woke scenaristi vymyslat a uvadzat na spravnu mieru. Ja by som zabanoval vsetkych spisovatelov, ktori nepisu spravne romany(och wait, u novych spisovateloch sa to uz roky deje :) )

Ku kolu casu, mne sa prave casti od Sandersona pacili viac, Jordan by poslednu bitku roztahal na 4 knihy ale zase by sme vsetci vedeli, co malo tych 50tisic, ci kolko vojakov na sebe, ake mali pocity, a polovicu casu by sme netusili, co sa tam vlastne deje (vid vsetky jeho popisy duelov s pouzivanim saidinu/saidaru)

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Já nevím, že se tu rozčilujete. Nejlepší způsob jak tady vyhrát je jejich hru vůbec nehrát. Já ani neplánuju si to vůbec pustit a nechává mě to chladným. Mám doma knihy, ty jsou Tolkien, tyhle jejich moderní kraviny "jak se jim to hodí" mě absolutně nezajímaví. Go woke, go broke. Nestresujte se tím, čím nemusíte, život je o něčem jiném. Tady tím dohadováním jim akorát pomáháte.

na příspěvěk reagoval cyphercz, Ufololog

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

RigorMortis

Najväčší problém nie je, že budeme mať čiernych hobitov, elfov a trpaslíkov, aby sme uspokojili neo-marxistickú propagandu. Najväčší problém je, že dej sa má odohrávať v Druhom veku Stredozeme, ale Amazon vlastní len práva k trilógii Pána Prsteňov a Hobita. Nevlastnia ani jeden z Nedokončených príbehov alebo Silmarilion. Teda celý seriál je len mokrým snom bandy zdegenerovaných postmodernistov, čo svojou politickou agendou prznia skvost svetovej literatúry a kinematografie namiesto toho, aby si vymysleli svoj príbeh a svet. 

Vo svojej podstate sa jedná o podvod na diváka, ktorý môže mať pocit, že sa díva na Tolkienove príbehy zo Stredozeme, ale pritom sa díva na propagandu zhubnej ideológie.

RigorMortis

RigorMortis (hodnocení, recenze)

Keď tak čítam diskusiu a vidím screenshoty zo seriálu, som na vážkach. Na jednej strane je mi smutno keď vidím, ako si tvorcovia seriálu svojvoľne menia tolkienovské univerzum. Obsadiť zástupcov iných rás do bežného hraného filmu je OK. Rovnako aj vo fantasy filme, pokiaľ sa drží knižnej predlohy. Ak však obsadenie ide úplne mimo a tvorcovia pretláčajú zástupcov iných rás len preto, pretože to je dnes v kurze, podľa mňa je to degradácia autora a výsmech jeho tvorbe. Na druhej strane, ak kúpili práva, v podstate si  môžu so seriálom robiť, čo chcú. Umrel JRR, umrel Christopher, takže v podstate majú voľnú ruku a nik im do toho nemôže kecať. Od seriálu radšej nič neočakávam.

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No z toho som si odniesol len to že Maldonado je UHŽ a nie tolkienologička... ale inak súhlasím s tým, čo je popísané v článku - idc či sú postavy čierne alebo biele, hlavne nech to je odôvodnené.

Ufololog

Ufololog (hodnocení, recenze)

Echelon1

Tam žádnou sochu ani jejího autora nerozebírám. Tam se vyjadřuju k buzzešovoamazonskýmu prznění  Tolkiena 😉

Ufololog

Ufololog (hodnocení, recenze)

Echelon1

No nejdřív jsem se lék a pak jsem se musel smát, protože to už je těžký bizzár. 

Sice nevím jakou kresbu a autora, ale ta socha se objevila na jednom z obrazu co vypustili. 

Pěkně vysvětlený to je v tomhle videu. Po tom sem si vlastně oddech. Nezprzní nic, protože si to celý vymysleli, jen koupili značku a s tou i pár postav, který taky budou prezentovat po svým, takže LoTRa tam nejvíc budou připomínat exteriéry. 

https://youtu.be/OPZMv_NzcLM

na příspěvěk reagoval Echelon1

Související novinky

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

04.09.2024

Po oznámení toho, že se skrze film opět vrátíme do Středozemě, se na internetu hojně spekulovalo o tom, jakou kapitolu Tolkienových dějin bude snímek adaptovat. Dnes už nemáme tak kusé informace, neb… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama