Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (177)

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Dexterem je na místě stylem, ale ne kvalitou. Je to sice moc dobrý seriál, leč trochu přehnaný a nějak mu to nevěřím.  První série je skvelá, druhá už nebyla tak zajímavá a třetí zatím vypadá divně a ta jeho žena mi leze na nervy. Ale to vlastně Rita v Dexterovi v některých dílech taky, i když něčím jiným.  V první řadě je to vlastně fakt jen Stalker. I když se mu to trochu vymkne a někoho zabije. Tak v dalších už je to vlastně víc vrah. Ke konci třetí série hvězdičku ubírám. Zvrhlo se to v ujetost. Třeba to čtvrtá napraví. Ale ani se mi do toho skoro nechce . ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu bránil, a nakonec jsem podlehl. Možná to je spíš slaďárna pro holky, ale mně se to líbí. Můžeme tam pozorovat lehkou podobnost s Dexterem, časem je tam ještě větší. Joe má za sebou těžké dětství, a to ho poznamená. Je tak trochu jiný než ostatní a nemá moc přátel. Vše se změní, když jednou ve svém knihkupectví narazí na pohlednou Beck. Okamžitě se do ní zamiluje a začne ji stalkovat. Cesta k jejímu srdci je ale trnitá. Nejdřív se musí znavit jejího milence. Pak už mu nic nestojí k cestě. Spoiler: Nakonec se to vyhrotí a mrtvých přibývá. I když pro Beck dělá všechno, ta to stejně neocení, a nakonec skončí mrtvá. Joea dožene jeho minulost a ve 2. sérii se přesouvá do LA. Tam si najde nový objekt jménem Beck. Ne vše jde ale podle plánu, a tak se stejně nakonec musí zase přestěhovat. Love je totiž podobně šáhlá jako on. 3. série se odehrává na předměstí San Francisca. Všechno je na první pohled ideální, ale není. Love je hrozně žárlivá a mrtvol přibývá. Nakonec Joeovi nezbude nic jiného, než se jí zbavit a přesunout se dál. Další série by měla být v Paříži, tak uvidíme. "Jsou ty koláčky bez lepku?" ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sezónách zatím hodnotím pěti hvězdami, tenhle seriál mě fakt pohltil. Joe je neodolatelný psychopat, se kterým musíte soucítit a Penn Badgley je pro tu roli prostě perfektní. Miluju jeho monology. Postavy jsou skvěle rozvedené, drama se dá krájet. Některé prvky se sice ve druhé řadě opakují (Paco/Ellie, rozchod s Beck/Love), ale možná je to právě proto, že Joe žije život v určitých kolejích. Docela mě zajímá, kdy ho dopadnou, protože američtí detektivové zde očividně stojí za prd. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se nesla ve stejném duchu jako první, jiná byla hlavně v postavách a trochu zamotanějším ději, ale jinak jela skoro ve stejné šabloně jako jednička, což je možná trochu škoda. Od půlky a ke konci série ale nabírá neskutečné tempo, sází jeden zvrat za druhým a ukazuje se, že všechno je jinak, než původě vypadalo. Nakonec překvapivě povedená a možná o něco lepší , než první série, což se často nestává. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I MEAN, I'VE GOT A DEAD BODY IN THE TRUNK, BUT, HEY, NO BIGGIE, RIGHT?" ------------ Dobrodružstvá a denníky jedného mladého chalana, alebo lepšie povedané ľudského odpadu bez kúska sebaúcty, ktorý sa v istých kuloároch inak nazýva aj "simp" (spoiler: jeho označenie platí na zhruba prvých pár epizód, až potom človek zistí, že chlapčiatko má tých problémov a batožiny trochu viac). Odhliadnuc od toho je seriál natočený dobre (možno preto, že ho netočil Netflix), Penn Badgley svoju postavu zahral viac než presvedčivo a strhujúco s dávkou patričnej nepríjemnosti, jeho prehovory sú príhodne super a mieru jeho mentálnej retardácie by nezmeralo žiadne dostupné meradlo. Nuž, ale aspoň je to sranda. Seriál má slušnú atmosféru a obsahuje mnoho narážok na všemožné veci počnúc rakovinou sociálnych sietí cez absenciu súkromia v digitálnom veku až po prirodzenú stupiditu dnešnej spoločnosti. To vždy poteší. Oh, a taktiež je tu aj rozprávková Shay Mitchell! A ešte jedna vec. Okolo 6/7 ep. som bol s hodnotením na troch hviezdach a na druhú sériu som sa zo zvedavosti značne tešil. Posledné tri epizódy sú však také prázdne a zbytočné, až spochybňujem akýkoľvek dôvod pre ich existenciu. Tá posledná ako-tak fungovala, dôvodom však nebolo nič viac než len obyčajná scenáristická lenivosť. To isté platí aj pre záverečný cliffhanger. Vďaka nemu aspoň viem, že druhá séria pôjde kompletne mimo mňa. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • Pět epizod první série byl zrežírováno ženami a pět muži, aby byl v seriálu vybalancován mužský a ženský pohled na věc. (hansel97)
  • Keď ide Joe za Rúfusom, môžme vidieť v pozadí na stene plagát k filmu To (2017). (EvilMatus)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno