Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mráz zalízá v zimě za nehty se i Arctic začne stávat po nudnějším začátku pěkně nepříjemnou a bolestivou záležitostí. Mads trpí, úpí, zkouší znovu a znovu porazit nemilosrdnou zimní pustinu. Je odhodlaný se nevzdát bez boje. Čekal jsem větší filmový zážitek, ale dostatečně silný příběh se dostavil. 70% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mrazivej survival, kde se o hlavní postavu začnete bát, když ne v první minutě, tak v páté a pak si s ní to ledové peklo vysedíte až do konce. Film navíc kouzlí jeden nádhernej záběr za druhým, a jelikož tu skvělej Mads příliš mnoho neřekne, musíte si vystačit s všeříkající kamerou. Prostřední pasáž je možná až moc pomalá, ale jinak napínavý až do konce. 8/10 ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Není nic před ani potom, divák je jednoduše vhozen do ledového pekla, ve kterém s bezejmenným pilotem bojuje o život. Společně s ním objevuje jinak neviditelnou hranici lidských možností, fyzických i morálních a dochází na rozcestí, na kterém jsou dvě cesty...pokračovat dál, nebo vše vzdát. Lidský instinkt přežití i nutnost pomoci bližnímu svému tady a teď, v klasicky precizní severské režii, která u mě drží tuto filmovou jednohubku v nadprůměru. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Celkem podařený survivor, kouká se na něj minimálně stejně dobře jako na "Mezi vlky" nebo "Horu mezi námi". Já jsem se ale zrovna vrátil z dovolené v Norsku a včera jsem skoro celý den četl Welzlovy paměti "30 let na zlatém severu", a tak mne "Arctic" večer už jen dorazil - ještě že máme srpen, v zimě bych tento bezpochyby kvalitní snímek plný omrzlin a ledních medvědů za této konstelace raději oželel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No čo už v tomto snehovom survival subžánri vymyslieť, že. Vlkov, ľadové medvede, nejaké nečakané priepasti v horách, možno problematický parťák, či niekto, koho treba zachrániť. No nakoniec je toho dosť, čo sa dá vymyslieť, ale častokrát to máme naservírované v jednom filme, aby sa to natiahlo aspoň na tú hodinu a pol. Väčšina z týchto vecí je aj v Arctic, ale tvorcovia dobre vedia, že tou základnou pridanou hodnotou pre divákov a najmä diváčky je Mads Mikkelsen. Keďže som to videl doma, tak za tri, po kine by som asi neváhal s vyšším hodnotením. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)
  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)
  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)

Reklama

Reklama