Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tam režijní skill, v potenciálu zkrotit na kameru přírodní živel, kterým oplývá třeba Kormakúr, jmenovitě jeho Everest. Arctic je menší, úspornější, výpravou zdrclejší a castingově výrazně chudší. Není to velká story, ale cesta a dělání klíčových rozhodnutí k přežití jednoho muže za nouzových podmínek. Survival příběh bude vždycky relativně cool a sugestivní, jelikož ten duševní přesah v základních instinktech přežití jedince jsou působivé a v(ď)ečné téma, ale Arctic mohl být možná rozehraný o trochu lépe s trochu barvitějším příbehem. Zkrátka nezbavím se dojmu, že Antarktidu šlo podojit více. Mikkelsen samozřejmě válí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechapu, proc k tomu reziser přistoupil takhle rutinne, kdyz mel k dispozici jednoho z top 5 (pro me top 1) hercu soucastnosti a k tomu slibny lokace. Survival filmu jsou tri prdele a většina se snaží z průměru necim vymanit, sakra ocenila bych i zmutovanyho medvěda nebo tuleně zabijáka, ale tohle byla fakt dost nuda. S jakýmkoliv jinym hercem by se na to asi vubec nedalo koukat, ale Mads dokáže procitit a prodat i scénu, kde by si střihal nehty. Zadny objevny myšlenky na tema přežití, oběti, lidsky vůle atd. to nepredklada, takze je to opravdu tak z 90% jenom o Madsove herectví a pak o tom, ze v takovy zime je to fakt na hovno. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Konvenční pomalý survival, kde Mads Mikkelsen přežije pád letadla za severním polárním kruhem a dělá vše pro to, aby se dostal zpět do civilizace. Téměř žádné dialogy, jen čisté herectví - před Mikkelsenem smekám, na jeho výkonu a mimice celý film stojí. Děj ovšem nenabízí nic moc nového, co bychom už neviděli v jiných žánrově podobných filmech, a tak nějak tuším, že mnoho diváků bude časem Arctic popisovat jako ten film, kde Mads táhne sáně. Po zhlédnutí jsem se cítil stejně vyčerpaný jako hlavní hrdina. [Sitges 2018] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen má ten dar, že je divácky atraktívny a film v ktorom je na obrazovke takmer v jednom kuse i tak zožeriete ako malinu. Film je veľmi minimalistický, snaží sa byť čo najviac reálny, čo sa mu aj darí, ale po dlhšom sledovaní vás možno ako mňa začne trocha mrzieť, že tvorcovia mohli pridať aspoň dialógy. veľmi ma potešila scéna s medveďom, mohli to aspoň trocha predĺžiť a zdramatizovať, napriek tomu krátke, ale účinné. Pri troche snahy a šťastia to mohol byť excelentný film, ale tých detailov, ktoré vadia je tam viac. Mikkelsen samozrejme 100%-ný. Film tak na 70%. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Revenantem a 127 hodinami, avšak ve všech ohledech pomalejší a komornější především. Pokud jde o ústředního hrdinu je herecky Mads standardně skvělý a celý film stojí a padá na jeho hereckém výkonu. Bohužel prakticky celý film je právě a jenom o jeho výkonu, což k absolutní spokojenosti nestačí u takovéhoto žánru. Malinko mi chyběla silnější úroveň napětí, kamera mohla nasnímat více nekonečných záběrů krajiny a pod jinými úhly. Celkově se dalo dle mého z vybraného prostředí vytřískat daleko víc. Nakonec bezvýchodnost celé situace nejvíc vykreslilo ani ne tak prostředí, kde se film odehrával, jako spíš nekonečně velká mapa ukazující délku celé cesty, což je trochu škoda. 76% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)
  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)

Reklama

Reklama