Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Není nic před ani potom, divák je jednoduše vhozen do ledového pekla, ve kterém s bezejmenným pilotem bojuje o život. Společně s ním objevuje jinak neviditelnou hranici lidských možností, fyzických i morálních a dochází na rozcestí, na kterém jsou dvě cesty...pokračovat dál, nebo vše vzdát. Lidský instinkt přežití i nutnost pomoci bližnímu svému tady a teď, v klasicky precizní severské režii, která u mě drží tuto filmovou jednohubku v nadprůměru. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Silné survival drama o lidské houževnatosti, odhodlání a síle přežít za každou cenu, jemuž vládnou Mikkelsen svým stoprocentním výkonem a scénář svou schopností využít na pohled beznadějnou situaci, nehostinnost arktického prostředí a úsporné rekvizity na maximum. Konzistentně stupňované napětí a postupné přitvrzování podmínek, jimž musí heroicky schopný, vytrvalý a po všech stránkách kladný hlavní hrdina čelit, dokáže upoutat od začátku do konce, byť se kvůli tomu snímek párkrát ocitne na hranici nevěrohodnosti. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já jsem z filmu nadšený. Díky českému distributorovi, že pustil snímek do našich kin. Opět jsem nevěděl prakticky nic. Jen led, zima a Mikkelsen v hlavní roli. On ani úvod filmu Vám nic neřekne, přesto doporučuji nekoukat na trailer, nečíst synopsi a nekoukat na fotky. Více si film užijete. Jako survival drama je totiž Arctic výborné. Určitě jeden z nejlepších. Mads totiž jako bezejmenný muž trpí uprostřed ničeho a nikoho. Vražedné prostředí a krutá zima. Přesto jsou záběry na ledovou krajinu nádherné. Drsný příběh přežitý totiž nezáleží jen na cesta z bodu A do bodu B, ale taky na chytání ryb, posílání signálu a nakonec se objeví i jeden nezvaný chlupatý host. Největších nepřítelem je ale mráz a zima. Tohle kruté peklo je pro Mikkelsena určitě očistcem. Divák se třese a soucítí s hlavní postavou. Jo, já jsem spokojený protože jsem cítil také mrazení a atmosféra ve filmu je vynikající. Navíc hudba to jen umocňuje. Snímek má několik velmi silných momentů, které dokáže velmi dobře dávkovat a já osobně vnímám, jak mi adrenalin pumpuje v žilách. Finále mi nevadí, ač si dokážu představit i lepší konec. Za mě super, i když mám pocit, že ačkoliv je film výborný, tak je to ten typ filmů, který stačit vidět jednou. [Csfd projekce38] (88 %) ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Filmy s jedním hercem (a pár komparzisty) jsou příjemným odpočinkem od stereotypu a jednou za čas se je rozhodně vyplatí vyhledat. Moc jich sice není a většinou jde právě o survival tématiku, ale hlavní hrdina si tam rozhodně neodpočine a je to velmi fresh podívaná. Hned jsem si vzpomněl na All Is Lost s Redfordem. Mads v klidu utáhne celý film, je tam několik silných momentů a vlastně ani nemám, co bych vytkl. Snad jen ten konec aspoň o pár vteřin natáhnout, působilo to trochu rušivě. Jinak slušná nízkorozpočtová jednohubka v krásném, leč smrtícím prostředí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre tento film vám vôbec netreba vedieť po anglicky, pretože Mikkelsen sa v kuse kuká do okna, potom sa kuká do snehu či na skaly. Hlavne ale nič nehovorí alebo niečo len tak zamrmle s doslova zamrznutým úsmevom. Dráma s vyslovene dvoma hercami, jedným takmer mŕtvym a druhým polomŕtvym. Všetko je postavené na Mikkelsenovi a jeho putovaní mrazivou pustatinou s malými prvkami napätia ale niekedy silnejšími situáciami za dobre vybranej hudby. Na Revenanta to iste nemá, ale aj takto sa dá natočiť film bez dialógov, hoci koniec mohol byť aj tragickejší. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Režisér filmu Joe Penna začal v roce 2006 nahrávat videa na svůj YouTube kanál MysteryGuitarMan. Arctic: Ledové peklo je jeho prvním celovečerním filmem. (MeanWhile)
  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes, kde film po promítání dostal od diváků 10minutové standing ovation. (ČSFD)

Reklama

Reklama