Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kromě pouště si nedovedu představit nudnější survivalové prostředí, než je to arktické. Široko daleko jen sníh a led, sem tam nějaká vichřice a někde v dálce se batolí lední medvěd. Pennovi se přesto podařilo držet jistý punc zábavnosti a relativně monotónní počínání hlavního hrdiny dokázal podat v mezích možností pestrým způsobem. Své si odvedl i Mikkelsen, který by dokázal zahrát i pytel brambor. Nic dechberoucího, ale jako debut slušné. 65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Po pozvolném rozjezdu film nabere dramatičtější ráz beznádějnosti situace, bez thrillerových klišé, se zachováním parametrů minimalistického, uvěřitelného survival dramatu, hodného účasti mého nejoblíbenějšího evropského herce současnosti. Ale nic převratné jako bylo třeba Boylovych 127 hodin nečekejte. [Cannes] ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

One man show Madse Mikkelsena, ze které tu syrovost cítíte od první minuty. Krásné záběry na nekonečné zasněžené islandské kopečky a fakt, že tady to natáčení mnohdy muselo bolet, jen dokazuje, že Mads je totální bourák, ale i to, že podobný survival kousek nepotkáte každý den. 97 minut intenzivního napětí s absencí jakýchkoliv hlubších dialogů (nebo vlastně dialogů obecně). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní až minimalistické survival drama postavené zcela na herectví Madse Mikkelsena. Já byl velmi spokojen, mě tyhle pomalé filmy baví...jen ten úplný konec by se mi líbil chmurnější...formálně jde o podařený kontrapunkt velkých celků krajiny věčného sněhu a ledu a detailů tváře/rukou/dalších částí těla hlavního hrdiny...vjem nehostinosti je velmi silný...S.O.S. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Silné survival drama o lidské houževnatosti, odhodlání a síle přežít za každou cenu, jemuž vládnou Mikkelsen svým stoprocentním výkonem a scénář svou schopností využít na pohled beznadějnou situaci, nehostinnost arktického prostředí a úsporné rekvizity na maximum. Konzistentně stupňované napětí a postupné přitvrzování podmínek, jimž musí heroicky schopný, vytrvalý a po všech stránkách kladný hlavní hrdina čelit, dokáže upoutat od začátku do konce, byť se kvůli tomu snímek párkrát ocitne na hranici nevěrohodnosti. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)
  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)

Reklama

Reklama