Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní až minimalistické survival drama postavené zcela na herectví Madse Mikkelsena. Já byl velmi spokojen, mě tyhle pomalé filmy baví...jen ten úplný konec by se mi líbil chmurnější...formálně jde o podařený kontrapunkt velkých celků krajiny věčného sněhu a ledu a detailů tváře/rukou/dalších částí těla hlavního hrdiny...vjem nehostinosti je velmi silný...S.O.S. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Těžce minimalistická survivor záležitost, která se snaží kráčet spíše v mezích co nejvyšší reálnosti, než aby se pokoušela o jakousi umělou dramatizaci. Žádné velké vzrušení tedy rozhodně nečekejte a nebýt vždy úžasného Mikkelsena, tak bych snad i okusil trošku té nudy. Nejvíce z celého děje mě zřejmě zarmoutilo to, že si Mikkelsen během celé stopáže nezašpásoval s tou polomrtvou Japonskou, samozřejmě čistě z důvodu oboustranného zahřátí se. Celkově těžký průměr. Existuje celá řada lepších filmů s danou tématikou. Slabší 3 kousky. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre tento film vám vôbec netreba vedieť po anglicky, pretože Mikkelsen sa v kuse kuká do okna, potom sa kuká do snehu či na skaly. Hlavne ale nič nehovorí alebo niečo len tak zamrmle s doslova zamrznutým úsmevom. Dráma s vyslovene dvoma hercami, jedným takmer mŕtvym a druhým polomŕtvym. Všetko je postavené na Mikkelsenovi a jeho putovaní mrazivou pustatinou s malými prvkami napätia ale niekedy silnejšími situáciami za dobre vybranej hudby. Na Revenanta to iste nemá, ale aj takto sa dá natočiť film bez dialógov, hoci koniec mohol byť aj tragickejší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Viem, že Artic nie je typ filmu, ktorý má byť od začiatku do konca nabitý zvratmi a akciou, ale na môj vkus to bolo predsa len až príliš monotónne a pomalé. Síce to ako-tak zachraňuje rozumne zvolená minutáž (ani nie hodina a pol), ale aj tak to bola trošku nuda. Mads Mikkelsen tomu veľa dal, mám ho fakt rád, ale bol v úlohe predsa len pomerne nevýrazný (no to by bol každý, je to proste ten typ úlohy). Niektoré scény skvelé a ku koncu sa dostaví značné napätie, ale na viac ako 3* to nevidím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kromě pouště si nedovedu představit nudnější survivalové prostředí, než je to arktické. Široko daleko jen sníh a led, sem tam nějaká vichřice a někde v dálce se batolí lední medvěd. Pennovi se přesto podařilo držet jistý punc zábavnosti a relativně monotónní počínání hlavního hrdiny dokázal podat v mezích možností pestrým způsobem. Své si odvedl i Mikkelsen, který by dokázal zahrát i pytel brambor. Nic dechberoucího, ale jako debut slušné. 65% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)
  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno