Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Silné survival drama o lidské houževnatosti, odhodlání a síle přežít za každou cenu, jemuž vládnou Mikkelsen svým stoprocentním výkonem a scénář svou schopností využít na pohled beznadějnou situaci, nehostinnost arktického prostředí a úsporné rekvizity na maximum. Konzistentně stupňované napětí a postupné přitvrzování podmínek, jimž musí heroicky schopný, vytrvalý a po všech stránkách kladný hlavní hrdina čelit, dokáže upoutat od začátku do konce, byť se kvůli tomu snímek párkrát ocitne na hranici nevěrohodnosti. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb když označení "minimalistický nedoslovný chladný odosobněný procedurál" pro survival žánrovku vezme tvůrce doslovně. Jakože echt doslovně. A dobře udělal. Nemluvný, zabejčený, strhaný, pragmatický a o naději i vůli (pře)žít nepřicházející Mikkelsen to ruku v ruce s působivě mrazivou atmosférou nekonečných sněžných dálav spolehlivě táhne navzdory poněkud tuctovému průběhu a překážkách během všeho toho úmorného krok-sun-vydýchat-krok plahočení. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Filmy s jedním hercem (a pár komparzisty) jsou příjemným odpočinkem od stereotypu a jednou za čas se je rozhodně vyplatí vyhledat. Moc jich sice není a většinou jde právě o survival tématiku, ale hlavní hrdina si tam rozhodně neodpočine a je to velmi fresh podívaná. Hned jsem si vzpomněl na All Is Lost s Redfordem. Mads v klidu utáhne celý film, je tam několik silných momentů a vlastně ani nemám, co bych vytkl. Snad jen ten konec aspoň o pár vteřin natáhnout, působilo to trochu rušivě. Jinak slušná nízkorozpočtová jednohubka v krásném, leč smrtícím prostředí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jen bílé pustiny, lhostejné... jen skály a smrt... Bylo by hřejivé, nádherné, být sobec a zmrd." 7 a půl hodiny dlouhý film... !!! Můj rekord. Přitom jsem zhlédnul nonstop, bez jakékoli pauzy na oddych! Několikrát jsem to už chtěl vzdát a vypnout to (se). Nevěřil jsem, že to dám, ale musel jsem pokračovat, protože jiná možnost nebyla. Bylo by to jasných pět hvězd na nočním arktickém nebi nad nekonečnými lhostejnými horami a neposkvrněnými bílými pláněmi, bohužel pátou hvězdu rozsekal na cucky rotor pohádkového vrtulníku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Arctic" podľa mňa nakoniec celkom funguje. Je super vidieť, že sa dá urobiť aj film, ktorý skoro vôbec nemá žiadne slová a dokáže len vizuálnymi metódami pracovať. Pôvodne som si myslel, že to bude len o jednom hercovi - Madsovi Mikkelsenovi, no nakoniec bude mať ešte aj spoločnosť. A je potrebné sa vydať na cestou za neistou budúcnosťou. Ale znemná určite väčšiu dávku istotu ako ostať na mieste. Film má nápad, má dobrého hlavného hrdinu, ktorý dokáže svoju rolu predať. Ale je pravda, že je to jednoduché zadanie a s realizáciou, ktorá moc riskovania neponúka. Sú tu možno 2 scénky, ktoré predstavujú nejaký skutočný risk (pokiaľ teda nepočítame posledné 2 minúty). Ale je pravda, že ten koniec je skutočne silný. A v jednom momente som si skutočne myslel, že to dopadne tak ako to film naznačuje. Ako survival film to funguje, vyzerá to dobre, má to atmosféru, no reálne by som sa nebránil tomu, keby film predstavoval možno o niečo väčšie riziko. Ale som spokojný. Nenudil som sa a Mads Mikkelsen do toho dal absolútne všetko. Na zhliadnutie určite môžem odporúčať. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)

Reklama

Reklama