Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přesně co se rýsovalo - fajn příběh dowňáka na cestě se Shiou. Postavy fungují, film poutá jak svojí buddy dvojicí, tak v pro mě vyloženě snové sestavě vedlejších rolí (ft. Yelawolf ♪♫). K tomu soundtrack včetně starých banjo folků, Americana kraj jižanských mokřin, vtipná wrestlingová vsuvka... nějakých superlativ bych se zdržel, spadá prostě do kategorie "malý & pěkný" a za pozornost ano, stojí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nudný odvar z Rain Mana nezachránil ani můj oblíbený Shia LaBeouf. 1) 33letý LaBeouf totiž vyrostl, zmužněl a ztratil svoji dorosteneckou nevinnost, aniž ovšem získal něco na oplátku. Jako chlap působí tuctově. Ani bych si ho nevšiml, kdybych nevěděl, že je to on._____ 2) Přesný koment: Tft***. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Tato noc se zapíše do historie (aspoň teda do mé osobní historie) jako Peanut Butter Double Feature - Noc, kdy jsem shlédnul dva filmy, co mají slova Peanut Butter v názvu a 74% zde na CSFD. První z nich, The Peanut Butter Falcon byl prostě takovou relativně příjemnou indie záležitostí s příběhem, který (snad až na wrestlingový závěr) není zrovna extra originální, ale prostě... příjemný. Jo a má to slušné herecké obsazení, obzvlášť Shia mě tady fakt bavil. Každopádně tím zajímavějším z obou filmů, byl rozhodně ten druhý. Rozhodně. 6/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ústřední hrdina Burákovej sokol a wrestlingový zápasník přezdívaný Nasolenej vidlák - už jen ta jména dávají tušit, že by mohlo jít o nevšední zážitek. A taky že jo. Po italském snímku Dafne jsem v krátké době po sobě zhlédla další film věnující se problematice začleňování jedinců s Downovým syndromem do společnosti. Zatímco Federico Bondi dané téma pojal v dramatické rovině, tak Tyler Nilson a Michael Schwartz na to šli spíše komediální formou, přesto se jim povedlo zachovat tolik potřebný lidský rozměr a ještě navíc skvěle pobavit. Velkou zásluhu na tom samozřejmě měli i představitelé všech tří hlavních rolí, byla radost se na ně dívat. Pomyslnou sladkou tečku za tím báječným dobrodružstvím udělal parádní soundtrack. (90%) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když se zkříží Bahno z Mississippi a Wrestler, vznikne poetikou jižanského amerického nezávislého filmu provoněný The Peanut Butter Falcon. Mám slabost pro tyhle americké nezávisláky od jižanské velké řeky...a tohle je přesně ta originalitou vyčnívající svérázná variace a opravdu příjemný malý velký lidský film... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)
  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama