Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (120)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilot do Dobrodružství kriminalistky? Proč ne. Vládce Paříže je akční, svižný, výpravný, výtečně natočený, skvěle napsaný, s výbornou atmosférou a s mimořádným Vincentem Casselem v hlavní roli. V hlavní roli Vidocqa, jehož život je dostatečně nosný a zajímavý, navíc tenhle díl se odehrává v mezidobí jeho zločineckou a detektivní kariérou, Paříž je krásně dobová a navíc je to mnohem, mnohem lepší, než jsem očekával, takže jsem náramně spokojen. Je to tady brutálně podhodnocený, neexistuje jediný důvod, proč by tento profil neměl být červený. Doufám, že bude dvojka. PS: Fantom Paříže mně bůhvíproč strašně nebavil, ale tohle je docela jiné kafe! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek robustnej dvojhodinovej dĺžke (ktorá nemá konca kraja napriek slušnému, hoci krátkemu, akčnému finále) pôsobí scenár strašne skratkovito a zároveň epicky a pritom zmätene, čo je fakt zvláštny paradox. Laikovi, ktorý nie je expert na Vidocqua (čo v našich končinách nie je skoro nikto), nebudú jasné ani len základné veci, napr. prečo celý Paríž o hrdinovi hovorí ako o žijúcej legende, za čo sa Vidocq vlastne chce (a komu) pomstiť (toto je vážne čudné, lebo miestami to pôsobí dojmom, že by to chcelo byť novým Grófom Monte Christo) a načo tu je Olga Kurylenko (a jej orientálny sluha). Napriek nude a sklamaniu nemôžem dať len 2* kvôli peknej atmosfére, výprave starého Paríža a solídnemu Vincentovi Casselovi, ktorého mám rád už od Purpurových riek (a ktorý tu vyzerá ako Wolverine). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I když nejste vinnen, nejste nevinný." Neznat Vidocqa, tak bych v tom trošku plaval, ale my dva už se známe dlouho. Něco jsme se spolu z těch žalářů nautíkali, viď Francois. Přesto bylo zajímavý, jak se tady naplňovala touha - vidět Paříž a zemřít. Možnosti smrti byly celkem široký - uškrcení, probodnutí nebo rána žaludem z bambitky. Do toho ty intriky, krev a podobně. Mně se nejvíc líbil ten Vidocqův proslov v base. Ten měl koule, ale nic jinýho ve mně nějalý měřitelný emoce nevyvolalo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Drsná gangsterka v historických kulisách mi ponejvíce připomněla dvoudílného Veřejného nepřítele, v němž si Richet a Cassel vyzkoušeli, že jim spolupráce skvěle funguje. Pátou hvězdičku dávám za akční scény, ve kterých postavy střílejí ze dvou pistolí zároveň, s těmi perkusními to má snad ještě větší půvab, než když hrdinové Chow Yun Fata tasívali svoje beretty. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný film dle velmi známého příběhu. (knihu miluji) Zdařilý vizuál, luxusní výprava, vše reálné, místy až drsné. Rozhodně věrohodnější zpracování, než naše české Dobrodružství kriminalistiky, byť na Borise Rösnera hned tak někdo nemá. Obsazení více než kulantní, hudba hodící se. Jako celek velmi dobrý filmový zážitek, jemuž dle mého nelze dát méně než čtyři étoiles. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)

Reklama

Reklama