Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (119)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to tak drsný a ponurý jako slavnej psychedelickej Fantom Paříže z roku 2001, kde titulní skladbu složila Apocalyptica a mně neustále zní v hlavě, vždy když si na ní vzpomenu. Pořád je to ale dostatečně ponurý a drsný na úkor dnešní doby. A hlavní vinu v tom nese Vincent Cassel, kterýmu ty drsný, nemytý postavy, prostě zůstanou až do smrti. Za mě ale dobrý. Je to na některý možná až moc poctivý, aby to bylo v červených číslech. Jinak si pro takovou historickou detektivku nedokážu najít jiný důvod, proč má pod sedmdesát procent. Pokud víte, kdo Vidocq z historického hlediska byl, tak ten závěr filmu musí být řádný balzám na duši. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Richet občas trochu moc spěchá, jindy se zbytečně patlá ve snaze protlačit do filmu trochu těch "jakože umělečtějších záběrů", ale Cassel a jeho parta jsou fajn drsňáci, Paříž je nádherně hnusná a má to fajn dobrodružný feeling dumasovských příběhů. Když se Vidocq vrátí s nějakým sequelem, budu rád. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný film dle velmi známého příběhu. (knihu miluji) Zdařilý vizuál, luxusní výprava, vše reálné, místy až drsné. Rozhodně věrohodnější zpracování, než naše české Dobrodružství kriminalistiky, byť na Borise Rösnera hned tak někdo nemá. Obsazení více než kulantní, hudba hodící se. Jako celek velmi dobrý filmový zážitek, jemuž dle mého nelze dát méně než čtyři étoiles. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To mohl být tak zajímavý příběh: kriminálník, který za časů Napoleona zavedl nové metody ve francouzské kriminálce. Jenomže tvůrci z toho nevytěžili ani prd. Měla jsem pocit, že jsem vždy scénu před nebo za dějem. Že kamera snímá jakýsi tápavý úvod, či dýchavičný závěr, samotný děj a akci však vynechává. ____Takže mě příběh ničím nezaujal. Byť se tvářil děsně hlubokomyslně, v podstatě to byla historka o několika zradách, kdy Vidocqovi vznikl úhlavní nepřítel tak nějak z ničeho nic. Prostě nejdřív mu pomáhal sám od sebe, pak se mu mstil sám od sebe. Jediné vysvětlení je snad, že se do Vidocqa zamiloval a ten, moula jeden, si toho ani nevšiml. Vlastně si toho chlapíka vůbec nevšiml, dokud tedy ten nezačal uskutečňovat svou ničím nevyprovokovanou mstu. To vše ještě za doprovodu nevhodné hudby jak od slečny ze švýcarského penzionátu, která si myslí, že je skladatel. ____ Ale do kostýmů a lokací museli tvůrci vrazit dost peněz. SHNRUTÍ: Každý je zrádný. Akorát ti nahoře na to místo kudly používají intrikaření. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Svižný, drsný, výpravný a kulantně natočený předdíl Dobrodružství kriminalistiky mapující dobu, kdy Evža ještě nebyl komisař Mulén, ale Žánvalžán, a tak šukal děvky, kariéristicky bonzoval své spolugalejníky a dělal Napoleonovi Bureše. Jako vždy skvělý a charismatický Vincek, dokonale démonický Výplachový Denis a očekávaně tragicky prkenná ukrajinská tenistka, která mě však neotrávila natolik, abych tomu z voleje nenapálil čtyři plnotučné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Světová premiéra snímku se uskutečnila 3. listopadu 2018 během filmového festivalu v Arrasu – právě v rodišti Eugène-Françoise Vidocqa. Při té příležitosti jeho představitel Vincent Cassel slavnostně odhalil ulici Eugène-Françoise Vidocqa. (Komiks)
  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)

Reklama

Reklama