Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (93)

lamps 

všechny recenze uživatele

Obhájce nevinných své poslání v součtu splňuje a velmi intenzivně obhajuje své nadčasové etické myšlenky. Po jeho zhlédnutí budete s velkou pravděpodobností dost nahněvaní na nespravedlnost, jaké se na obžalovaném Walterovi dopustilo, a snad i pocítíte obdiv ke skutečným lidským předobrazům, které příběh inspirovaly. Jenže jako formální skládačka plná vzletně důležitých motivů snímek nijak nevyniká a podává dost zjednodušující výpověď, která se i velmi explicitně veze na odkazu slavného předchůdce z roku 1962, přičemž své poselství nijak nekazí, ale zároveň mu ani nedodává žádné přidané hodnoty či příběhové invence. 65% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Je to možná zbytečně moc dlouhé...Přesto je to velice silný příběh podle skutečnosti který je napínavý a chvílemi se člověk cítí naprosto bezmocný...Americký soudní systém je opravdu velice zvláštní a obzvláště na americkém jihu se s tím moc nemažou...Rasismus je tam pořád velice silně zakořeněný...Za mě 85% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rozvláčna súdna dráma, ktorá ukazuje jak šlendriánske procesy prebiehali v USA a to aj v tak vážnych prípadoch v ktorých obvinených odsúdili na trest smrti. Celé sa to postupne zvrhne na protirasistickú agitku v ktorej napriek jasným dôkazom o nevine, zlí belosi postavený na vysokých pozíciách, odmietajú uznať svoju chybu až do zázračného finále v ktorom ju proste uznajú a to je všetko. Ide sa domov. Ďalší dôkaz, že je systém v USA zle nastavený a nerozhodujú pravidlá a zákony, ale ľudia. Ale ako som povedal, všetky tieto staré známe skutočnosti sú podané strašne rozvláčne vo filme s prehnanou stopážou, ktorý vlastne nič nové neprináša. 5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa treba pripraviť na dve hodiny rozprávania o tej istej téme, na konci ktorej je zase rasizmus. Pre mnohých to bude zdĺhavé, pomalé tempo právnického príbehu, to si môže a nemusí nájsť svojho diváka. Človek nespravodlivo odsúdený na trest smrti je ale dobrá nosná téma. Ide o skutočný príbeh o mladom právnikovi, ktorý odhaľuje súdnu nespravodlivosť diskriminačného právneho systému na juhu USA, kde ešte stále nepochopili, že otroctvo je už dávno zrušené. Napriek tomu sa však netvárme, že všetci černosi vo väzení sú nevinní. Niekedy šiel film aj takýmto dojmom. Emócie vyvolá dvakrát. Zhruba po hodine, keď právnika zastavia v Alabame policajti a potom súd, ktorého časť môžete vidieť aj v traileri. Inak priemer, jedno pozretie stačí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Průměrné, skutečně ničím vyčnívající, dobové soudní drama, s tématikou, která je právě v tomto subžánru snad nejvyužívanější, tedy boj za rovnoprávnost afroameričanů s tehdejším ne zcela regulérně fungujícím soudním systémem, jenže opakuji, takovýchto podobných příběhů tu bylo už vážně kvantum, a Obhájce nevinných nepřináší v jakémkoliv ohledu vážně nic nového, ojedinělého, nápaditého, výrazného, či překvapivého, navíc zde ale bohužel nezafungovali ani další dva zásadní parametry, nutné pro působivost tohoto typu filmu, a to napětí a především emoce, nehledě na to, že bohužel nepomohli ani postavy, které přestože jsou obsazeny velice kvalitními herci, tak stejně nedokázali film nějak výrazněji oživit. Abych ale zase jen nekritizoval a nevyznělo to, že se jedná o vyloženě špatný film, tak to tedy opravdu ne, Obhájce nevinných totiž určitě není nudnou podívanou, má slušný spád, atmosféru, několik slušných dramatických scén, jak jsem již zmiňoval i skvělé herce, a v podstatě celkové zpracování snímku prostě dokazuje, že tvůrčí kvalita zde rozhodně nechyběla, jen zkrátka nebyl k dispozici takový materiál, ze kterého by šlo udělat něco skutečně mimořádného, což je ovšem vzhledem k profláknutosti látky již docela dost upřímně těžké. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama