Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně silné, intenzivní a pro "černochy" náročné téma. Myslím si, že je pro nás, kteří toto neprožívají či s tím nemají zkušenost, dost těžké porozumět tomu, čím si lidé jiné barvy pleti než je typický "běloch" prochází. Mě toto téma vždy dokáže rozčílit, protože já bych je obhajovala také....Film měl za mě vše - i dokonce náznak toho, že né každý v tom vězení je proti černochům, když to takto řeknu. Skvělá hudba, střih, téma, a vynikající Jamie Foxx. Za mě paráda :) A i ten čas filmu, který mě překvapil byl ok :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že to řeknu, ale jsem spokojen. Líbilo se mě dobová atmosféra, výlíčení rasismu a výkon Jamieho Foxxe. V dnešní době, kdy je v USA rasismus vůči bílým už zcela nepokrytý, mívám s černofilmy a jejich kecy proti bílým velký problém, ale díky době do který byl příběh zasen, to zde bylo v pohodě, byť mě bílá protistrana přišla příliš ploše a neaktivně napsána, sledoval jsem vývoj se zájmem. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektna drama podla skutocnych udalosti z prostredia sudu o tom,ako je obvineny clovek z vrazdy len kvoli farbe pleti na trest smrti,no prichadza zacinajuci mlady pravnik so srdcom na pravom mieste a bojuje za spravodlivost,ktorej niet kvoli rasizmu,film je sprevadzany skvelymi hereckymi vykonmi a je plny emocii,ktore vam privodia aj nejake tie slzicky,skutocne pribehy milujem a tento sa mi velmi pacil...:-) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nedělám si iluze,že i v dnešní době by na jihu US&A nejraději černochy honili v prostěradlech a následně je nechali sklízet bavlnu,ale i přesto bylo za poslední dobu těch filmů o utlačovaných černoších,kteří jsou vždycky a za všech okolností nevinní víc než dost.Navíc hodně jich bylo až moc prvoplánových a ani od Just Mercy jsem vlastně nic víc nečekal.Naštěstí se ale moje obavy nepotvrdily a byť i tohle je hodně o těžkém údělu černocha v Americe,je to v prvé řadě nadstandardní soudní drama,které ty svoje hlavní myšlenky netlačí nijak na sílu.Hodně tomu pomáhá opět velmi dobrý Michael B.Jordan a správně civilní Jamie Foxx...70% ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Na každých deväť prípadov ľudí odsúdených na trest smrti pripadá jeden, ktorý je obvinený a popravený neprávom. Štatistika, ktorá je viac ako hrozivá a upozorňuje na ňu aj tento film natočený podľa skutočných udalostí. Bryan Stevenson je človek, ktorý desiatky rokov v rámci svojej advokácie poskytoval právne zastúpenie ľudom, ktorým sa od štátu nedostalo. Najčastejším dôvodom pritom bolo iba to, že mali odlišnú farbu pleti ako bolo spoločensky žiaduce. Stevensonov pravdepodobne najsledovanejší prípad bol natoľko inšpiratívny, že sa o ňom tvorcovia rozhodli natočiť viac ako dve hodiny trvajúci film a ja im tlieskam. Od celkového poňatia prípadu, skrz jeho postupné ozrejmovanie a poukazovanie na najzávažnejšie nedostatky systému spravodlivosti v USA až po samotné rozuzlenie. Človek miestami krúti hlavou a pozastavuje sa nad tým, ako môže byť systém tak deravý a aj napriek evidentným dôkazom sa mnohým nedostane spravodlivosti (česť výnimkám, ktoré sú svetlými momentami práve vďaka ľuďom ako Stevenson). Michal B. Jordan exceluje v pre neho netypickej role, ktorá mu však veľmi sadla a Jamie Foxx je zakaždým zárukou potrebnej kvality, takže obaja posúvajú Just Mercy na ešte vyšší level. Naozaj skvelý filmársky počin. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)
  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama