Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterán je příběh muže, který se snaží fatálně změnit svůj život a vstoupit do společenské vrstvy, do které nepatří. Martin utekl z Česka do francouzské cizinecké legie a po letech se vrací s naditou kapsou peněz domů, aby našel pohodový život, začal podnikat a byl blízko své rodině. Armáda dala Martinovi veliký dar, schopnost přežít jakoukoli nebezpečnou situaci, ale nepřipravila jej na mnohem méně drsné podmínky, jakými je svět složitých lidských emocí a vztahů. Martin se sice s rodinou shledá, rozjíždí svůj vysněný byznys a prožívá nový vášnivý vztah s dívkou, ale i přesto, že všechno myslí dobře, postupně míří k neúprosnému pádu. Jeho trajektorii může změnit jen poslední kulka v zásobníku nebo zázrak mezi nebem a zemí… (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Pokud má film řešit otázku dopadu války na psychiku člověka a s tím spojené sociální problémy, tak snímek Veterán selhal na plné čáře. Atmosférou naprosto nulové drama s velmi špatnými dialogy. Doplněné o naprosto nevýrazné a nudné herce. Vůbec nechápu, že je tohle "dílo" z dílny Jana Hřebejka. Jako TV film na ČT1 to asi ujde, ale jinak je to totální nudná blbost. Jediné plus byla hlavní postava ztvárněná Milanem Ondríkem, jehož vysloužilý voják, pořádně drsný a nasraný, působil celkem přirozeně a snesitelně. 1/10. ()

jauahaoas 

všechny recenze uživatele

„Marche ou crève" (Pochoduj nebo chcípni). Z odpadu lidí přetavených v Sahaře na elitní vojáky Francie. Pan Hřebejk dokázal z velmi složitého tématu vytvořit kvalitní film. I ten Kříž a Bok, pod vedením autority Hřebejka, dokáží vytvořit platnou roli. Výběr herců i načasování je podařené. Myslím, že doposud je zde v hodnocení podceněno. Pokud je příběh nepochopen nebo podceněn, je na úvaze, zda nebylo divákem sledování špatně načasováno a nedělní premiéra nebyla špatnou volbou. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nech sa nikto nehnevá, Ondríka mám síce rád v záporných rolách, tam mu to ide. No jeho rečový prejav... Je mu ťažko rozumieť už keď hovorí svojou rodnou slovenčinou, no česky som mu nerozumel asi dve tretiny hovoreného slova, normálne je lenivý otvoriť hubu dokorán a vysloviť text poriadne. Zaujal však aspoň žonglovaním. Miestami sa tu v pateticky spomalených scénach ozýva nepríjemná, rušivá hudba. Celkovo téma vojaka navrátilca, boje v klietke a pretiahnutá tvár Poulovej v úlohe 32-ročnej panny na mňa pôsobili dosť depresívne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není to film na Českého lva. Ale musím se přiznat, že když to vezmu kolem a kolem, tak mě to bavilo a to je to hlavní, co od filmu čekám. Od začátku do konce. Včetně zajímavého rozuzlení. Kvalitní herecké výkony i zajímavý příběh, včetně podtržení těžkostí válek připomínkou písku, jsou docela dobrou součástí tohoto filmu. Je to televizní film, takže nelze čekat, že to bude první hvězda velikosti, ale na televizní film je to lehce nadprůměrná zábava. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní! Takovýhle typ filmu a herce mi v českých luzích a hájích chyběl. Ondrík je dost sympatickej, navíc i vtipnej a světa znalej. Moc se mi líbil jeho dialog s Křížem o posílání peněz z charity do Afriky a pěkně si ještě dloubnul do ceny toho snobskýho rautu. Uvítal bych trošku jiný konec, ale i tak musím dát plný počet. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Film se odehrává v Brně, postava představovaná Pavlem Křížem se zamýšlí nad tím, jestli by měl z pozice zástupce starosty (Brno ve skutečnosti řídí primátor a jeho náměstci) povolit výstavbu mešity. Ta stojí ve Vídeňské ulici už od roku 1998. (klukluka)
  • Natáčelo se v březnu a dubnu 2018, v plánu bylo 23 natáčecích dnů. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama