Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Doporučuju zkouknout před jídlem, abyste pak třeba nevyblili nějakej dobrej oběd nebo véču. Tohle je totiž jestli rovnou ne ta nejnechutnější, tak určitě jedna z dejme tomu pěti nejnechutnějších filmovin, jakou jsem za můj dlouhej život viděl. Scéna "sexu" těch dvou oblud v lese se mi už asi nikdy nevymaže z paměti, kurvadrát. Německý fekální porno hadr. A další neuvěřitelná věc je, jak vypadá hlavní herečka (Eva Melader) v civilu. Nechápu. Třeba Theronka v Monster je proti tomuhle švédskému maskérskému zázraku (vlastně přízraku) docela pěkná a sympatická baba! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kromaňonka čmuchavá, souboj s láskou prohrává.“ Echt hnusný a odpudivý film o kráse živočišně romantické lásky dvou neandrtálců, kteří nejsou tím, čím se zdají být. S překvapivě moderním LGBT+ (a to plus tady má fakt grády) ponaučením, že být jinaký znamená... pouze být jinaký. Ohledně kvality charakteru či úrovně zmrdství dotyčného to nevypovídá zhola nic. Též názorná ukázka, že není ošklivých žen, jsou jen muži bez fantazie. Tinin manžel Roland, muž s opravdu velkou (!) fantazií, vám to potvrdí. Jeho stará je sice kus babochlapa, ale s náturou divoké samice. Na trollí diskotéce by šla z náruče do náruče a na všechny ty blonďaté nordické holky, krčící se bez povšimnutí v koutku, by mohla dělat dlouhý hrbatý nos. JESKYNNÍ OKÉNKO: [][] Z čeho by se švédské sociální pracovnice určitě zbláznily? 1) Z miminka spícího v ledničce. 2) Z kojenecké přesnídávky „Brouci pro broučka.“ 3) Z posílání batolete v bedně FedExem. [][] Btw, mám novou noční můru. Tina a Vore a jejich bizarní zvířecí soulož v lese! Tohle vidět méďa Ted, už nikdy by nelákal holky na chlupatý sex. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh colnej pracovníčky s výnimočným darom, ktorý sa odohráva na švédskej hranici s Dánskom nie je len o hranici ako takej, ale i o hraniciach medzi ľuďmi. O tomto bizarnom príbehu je dobré vedieť čo najmenej, výnimočným až svojským spôsobom rozpráva o neznášanlivosti a odlišnosti. Žánrová prepletenosť nie je na škodu, kamera je odvážna a prehlbuje zážitok. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, něco tak šíleně odpudivého jsem ještě neviděla. Několikrát jsem se musela podívat na profilovky dvou hlavních protagonistů, abych viděla, že jsou to normální, pohlední herci. Tudíž maskérům patří velké plus. Jinak absolutně nevím jak bych měla něco takového hodnotit. Vůbec se nedivím, jak tady jeden uživatel píše, že lidé odcházeli z kina. Já jsem musela občas přimhouřit obě oči, páč se to prostě nedalo pozřít. Padmé_Anakin na konci komentáře má vsuvku, že by jí zajímalo, na čem tvůrci při natáčení frčeli a já se k ní v tomhle směru přidávám. Gratuluji sama sobě, že jsem to dala celé. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nechci žít jako předtím.“ - „Seš si jistá?“ - „Nemám co ztratit.“ - „Rozmysli si to. Náš způsob života…to není snadnej život. Je těžkej.“ - „Ale může bejt krásnej.“ - „Moc krásnej.“ Režisér Ali Abbasi mě zaujal Svatým pavoukem. Vzhledem k různorodosti hodnocení i žánrů jsem se v případě jeho o 4 roky staršího filmu Tina a Vore raději dopředu připravil na mnohé, přesto mě v lecčem překvapil. Zpočátku mě snímek hodně bavil. Zajímavou hlavní postavou, rouškou tajemna ohledně její schopnosti a samozřejmě vpádem nové, ještě divnější osoby do jejího života, který se tím celý převrátí naruby. Jenže zhruba od poloviny snímku se film začal odvíjet směrem, který mi neseděl. A to včetně samotného konce, který byl předvídatelný a z určitého úhlu pohledu zoufale normální. Snaha šokovat a zhnusit diváka u mě příliš nefungovala, ačkoliv připouštím, že pojem „živočišný sex“ dostává v tomhle filmu docela nový rozměr, ehm. Podtrženo sečteno, tomuhle dílku o jinakosti, hledání sebe sama, vlastního místečka na tomto světě a spřízněné duše dávám lepší 3*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)

Reklama

Reklama