Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (259)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přepracování kultovní švédské klasiky, nejde tentokrát ve stopách temného thrilleru, jako tomu bylo v remaku od Finchera, ale tvůrci film pojali jako takovou ženskou verzi Jasona Bournea a výsledkem je řemeslně slušný, ale jinak docela nevýrazný thriller. Tempo je naštěstí natolik svižné, že film nestihne nudit. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Osobně upřednostňuji původní skandinávskou verzi Milénia. Obšlehnutá fincherovina mě tehdy, dle očekávání, nenaplnila, neb druháky amíků nemusím. Vytrácí se z nich evropský, v tomto případě skandinávský tvůrčí šmrnc. Letošní volné pokračování příběhu mi docela sedlo, bylo mnohem lepší než počin ochabujícího Davida, nicméně... půjdu proti proudu, Claire mám ráda, ale asi jenom v roli královny Alžběty II. . Což bude evidentně její životní role. Už v Prvním člověku jsem s ní měla problém, připadala mi pořád stejně kožená a nijaká, no a v roli Lisbeth.. Mně stále naskakovalo, že by všichni kolem ní měli uctivě pokleknout. Typově jsem ji zkrátka nevydýchala, vypadala jako máma od dětí a ne jako hacker. Kérka, bordel na ksichtě, ani fešný střih to nevytrhli. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Všechno je jinak. Z ponuré krimi plné úchylů a deprese je čistá akční jízda, Lisbeth je mnohem méně divná a mnohem více superhrdinská, místo traumat minulosti plné perverzností je tu klasická záchrana světa. A přece je to mnohem lepší než jsem čekal. Nabušená akční jízda, která ani na okamžik nenudila, se sympatickou hrdinkou a několika výbornými momenty. Klidně bych si dal nášup v podobě dalšího filmu. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Fajn scénář, jenže co naplat, když Claire Foy ani omylem neoplývá charismou Noomi Rapace a Rooney Mara. Filmová adaptace (švédská i americká) Milénia těžila především ze skvělého obsazení a také z výrazného vizuálního stylu. Když sledujete Dívku v pavoučí síti, tak to chtě nechtě srovnávat prostě budete a na poli režie a hereckého obsazení je to prostě jen slabší odvar předchozích filmů. Což zamrzí, protože příběh je hodně zajímavý. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád původní severské filmy,stejně jako Fincherovu verzi...i přesto sem se na tohle nijak extra netěšil.Jednak proto že knížku jsem nečetl,druhak proto že už trailer nepůsobil úplně věrohodně.Výsledkem je pak v tomhle případě kočkopes,který na jednu stranu nabízí slušně řemeslně zvládnutou oddechovku se spoustou akce a na druhou stranu pak ale kousek,který absolutně postrádá severskou atmosféru.Děj sice letí dopředu slušným tempem,ale velmi často využívá nejen božského načasování,ale hlavně neuvěřitelných náhod a oslí můstky...co můstky...mosty,se tu staví jako o život.Většina postav se tu pak chová vyloženě naivně a hloupě.Obsazení Claire Foy je nakonec v pořádku,i když je až třetí v řadě.Velkým mínusem je nevýrazný Mikael Blomkvist,který tu byl odsunut do vedlejší role...60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)
  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama