Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy dobrodružný film Mortal vypráví příběh o mladém muži, který objevuje, že má zvláštní schopnosti podobné bohu, které jsou založeny na norské mytologii. (FiRST)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (49)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vcelku priemerna fantasy rozpravka z trochou tej severskej mytologie. Avsak drzi sa zaziteho, a tak sme svedkami videnych klise, co by vsak v rozpravke bolo pochopitelne, ze? ;) Do tohto zanru vsak nespada samotny zaver, ktory je uplne haluznym WTF momentom. Dalo sa to vsak skuknut. 50% Zalezi od toho, s akou naladou do toho idete. Neurazi, ale moze sklamat. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Potenciál využít schopností Ericka a proměnit ho ve strhující podívanou se nepovedlo. Mladá psycholožka se totiž do ohnivého a přírodní živly ovládajícího muže rychle zamiluje a v kontextu s touto romancí mi přijde ten závěr jako hodně debilní a nepochopitelný. Jedna parta se mu snaží pomoci a druhá ve stejnou dobu ho chce zlikvidovat? WTF? ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný André Øvredal, který se proslavil Lovcem Trollů, zazářil v Autopsy of Jane Doe a zabavil v Scary Stories to Tell in the Dark nám teď servíruje starodávnou norskou mytologii s fantasy prvky v reálném světě. Hlavní hrdina ( Nat Wolff) má nadpřirozené schopnosti ( dokáže ovládat blesky) a omylem zabije kluka, který jej otravoval a tím zpozorní vláda i police a žene se z problému do problémů. Má to slušné efekty, pohodové tempo i pěknou dávku norské mytologie, kterou fanoušci zajisté ocení, ale příjde mi to jako Øvredalova slabší chvilka. Snad jeho nadcházející horor s Drákulou opět bude stát za to! Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na papíře možná zajímavý nápad, který ale ve filmu funguje jen velmi občasně. I přes krátkou stopáž jsem se většinu sledování nudil a čekal na konec. Scéna na mostě je sice fajn a blesky tu jsou pěkný, ale to nemění nic na faktu, že Mortal je nuda s pomalým tempem a týpkem, co furt brečí a je mu blbě. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co se zprvu jeví jako temná a nekomerční variace na X-Meny, zvrhne se v důsledku scénáristova tvůrčího šílenství (možná variace na válečnické šílenství pověstných nordických berserkerů) v hodně alternativní variaci na popkulturní bijáky o Thorovi. Co na tom, že představitel Thora spíš než Germána evokuje Středozemce, že neumí norsky ani poděkovat, že jeho v závěru nalezený Mjölnir vypadá jako stará rezavá palice, kterou jsme nedávno v práci hodili do sběru, že jeho postava je rachitická, muskulatura ubohá a chůze belhavá, že jeho buchtovitá dívka má hodně daleko do typických comicsových krásek... Naopak některé tyhle atributy mu v mých očích přidávají body navíc. Příjemné oddechové osvěžení a v případě diváckého úspěchu možná první díl nějaké filmové (?)logie. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Norsku (Hordaland, Akershus a Oslo) a České republice (Praha). (Rominator)

Reklama

Reklama