Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (343)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tento způsob prezentace sériového vraha, zdá se mi poněkud nešťastný, ale i morbidně zábavný. Berlinger to pojal zajímavě a ještě lépe by vše fungovalo, kdyby šlo o smyšleného kriminálníka a ne jednu z nejznámějších kreatur, která kdy chodila po naší planetě. Příběh je vyprávěn způsobem, který dlouho naznačuje, že je Bundy nevinný a máme mu fandit. Víme, že není, ale stejně si jeho kousky dokážeme náležitě užít. Filmu se daří vyvolat zajímavou směsici emocí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Berlinger uvedl nejdřív povrchní dokument, aby mohl teď nabídnout povrchní film. Ale jeho povrchnost vyplývá především z řemeslné a vypravěčské nezručnosti, zvolený úhel pohledu (nepřijde mi, že by byl Bundy velebený a jeho charizma nějak tlačeno - naopak mi veškeré jeho snahy okouzlit přišly dost impotentní a filmový svět na ně v podstatě reaguje přehlížením - viz. Malkovichův soudce) mi přijde jako funkční, jen je naplňován řadou laciných řešení. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zlo s lidskou tváří postráda emócie. Či už kladné, alebo záporné. Vidieť masového vraha rozmerov Teda Bundyho a mať dojem ako z tuctového filmu z prostredia súdu je známkou zabitia potenciálu. Celý film prezentuje hlavne Tedov pohľad na udalosti. Jeho manipulovanie s ľudmi a sebavedomie. Čo však úplne absentuje je samotné vraždenie. Chápem, keďže sa celý film tvorcovia snažili držať všetky dôkazy v rovine 50/50, tak ani vraždenie ukázať nemohli. Účasť mien typu Haley Joel Osment, Jim Parsons a John Malkovich bola len marketingom. Najväčší potenciál zaujať mala vlastne Tedova skoro manželka, lenže Joe Berlinger hold nie je David Fincher. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film snažící se být áčkovým, ačkoliv za použití béčkových hereckých výkonů (krom Collins, která jakž takž byla uvěřitelná), takže se děj řeší prostřednictvím událostí, nežli prostoru jednotlivým emocionálním projevům. Nicméně působivé je pojetí vraha očima přítelkyně potažmo veřejnosti, kdy nikdo de facto nevěděl, zdali opravdu vraždil. Šarmantní muž s takto něžným působením by přece nemohl zabíjet. Pokud režisér chtěl ukázat, jak se vrah viděl sám, tak se mu to povedlo, ale bohužel jen jednostranně, chybí právě to, co popisuje název filmu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bundyho dlouholetá družka samozřejmě žádným vypravěčem příběhu není, jak se divákovi snaží namluvit anotace, protože ve filmu je spousta scén, které jdou úplně mimo ni. Ve filmu se zároveň i šetří jakýmikoliv záběry z Bundyho řádění. Ne že bych se v podobných úchylárnách zrovna vyžíval, ale děj tím pádem tak trochu ztrácí na (pochybné) atraktivitě a záživnosti. A na psychologický film je v něm zase psychologie pomálu. Je to spíš film faktografický, ale o faktech trochu okrajových (scény z rodinného soukromí, ze soudní síně apod.). Ale jako doplněk k TV filmu Ted Bundy (2002) svůj smysl určitě má, Efron v hlavní roli byl skvělý, Malkovich v roli soudce taktéž, perličkou byl pro mě i Sheldon Parsons v roli floridského žalobce a hodně zajímavý byl posttitulkový sestřih autentických záběrů. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • V čase 1:07:30 volá Tedy (Zac Efron) své milované Liz (Lily Collins) z vězení. Lizin kolega z práce (a následný partner) odpojí telefonní kabel z přístroje, aby nezvonil. Tedymu ale stále ve sluchátku zní vyzváněcí tón. To je technicky nemožné. Ve skutečnosti by takové odpojení kabelu způsobilo přerušení spojení a Tedymu by se ve sluchátku ozval obsazovací tón (tři tóny, které se postupně zvyšují). Dnes by mu operátor sdělil, že volané číslo je vypnuté nebo nedostupné. (randycz)
  • Dcéra Teda (Zac Efron) a Carole (Grace Victoria Cox) sa volá Rosa. Narodila sa v roku 1982. Nikto nevie, kde sa nachádza, hoci Carole zomrela v domove dôchodcov až vo februári 2018, mala 70 rokov. (chesterko)
  • Sériový vrah Ted Bundy byl obeznámen s postupem vyšetřování, protože pracoval v Městské komisi pro prevenci kriminality, kde se věnoval zločinům na ženách. (Garch)

Reklama

Reklama