Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (343)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré idem pozerať a neviem o čom sú a ako dopadnú. Až počas filmu pri prvom zaznení mena Ted Bundy my došlo o kom a čom to je. Už pred tým som videl hraný film o ňom a nejeden dokumentárny film a tak som vedel vlastne ako to dopadne. Je divné, keď niekoho film profiluje ako dobrého manžela a vedie diváka k tomu aby veril, že je nevinný, ale aj tak viete, že je to psycháč a ako to dopadne. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Odvážný autorský počin s cílem naštvat každého, kdo jde na snímek o Tedu Bundym. Film natočený z jeho vyfabulovaného úhlu pohledu jako inteligentního, mladého, charismatického a hlavně nevinného krasavce, který díky zmíněným parametrům sbírá svou přesvědčivostí fanynky i fanoušky z řad violence freaků, které k němu zas připnul nápad veřejného procesu, zaplněného hrůzyplnými popisy detailů Bundyho činů. Činů, které my naopak za celou dobu snímku prakticky vůbec nevidíme a většinou se o nich ani nemluví. A naznačuje, že pokud s tím máme problém, můžeme se vesele postavit do fronty za připitomělé fanynky této zabijácké celebrity. Svoji pozornost totiž film nakonec plně napne na závěr k tragické postavě Bundyho přitelkyně, vlastně jeho největší oběti, žijící patnáct let v pochybnostech s kým se to vlastně tahala, protože ani Ted ji není schopný do poslední chvíle vykoupit pravdou. Ať je jakákoli. Berlingerův film není kdovíjak dobře natočený, obsahuje i některé vyloženě pitomé scény (psi úspěšně identifikující vraha) a z večírku castingové agentury, co stojí za obsazením, bych se vzpamatovával minimálně týden, nicméně je to úctyhodné zpracování určité nepohodlné teze, která odvážně pojmenovává jedno velmi konkrétní pokrytectví, které se týká téměř všech z nás, co jsme si ten film pustili. A tenhle koncept je v infantilní popkulturní současnosti hodný úcty. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

S filmy ze soudních procesů se nám v posledních letech roztrhl pytel a tento film je jeden z těch lehce průměrnějších. Do konce filmu nevíme, jestli je souzený člověk vinný, nebo není, napětí postupem času stoupá a vidět samotného obžalovaného zároveň jako svého obhájce je dost zajímavé. Současně je zde zfilmování pojato z druhého konce, a to ze strany běžného rodinného života Teda Bundyho a jeho následného odvedení a fráze "s lidskou tváří" by se dala aplikovat i na tento způsob vyprávění. Film stojí z většiny svého úspěchu jednak na skutečných událostech, ale hlavně na výkonu Zaca Efrona, kterému tahle role prostě skvěle sedla a vlastně si v ní ani nedokážu představit nikoho jiného. Potěší i sekundující Lily Collins, John Malkovich a další známé tváře. Ve výsledku jsem se vůbec nenudil, jak jsem se původně bál, film ubíhal rychle a v druhé polovině soudního procesu bylo šikovně až do konce budované napětí okolo finálního verdiktu. Dlouho odkládaná záležitost, která určitě diváka nezklame, ale nemůžu říct, že by mě to vyloženě radostí házelo z křesla. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Berlinger uvedl nejdřív povrchní dokument, aby mohl teď nabídnout povrchní film. Ale jeho povrchnost vyplývá především z řemeslné a vypravěčské nezručnosti, zvolený úhel pohledu (nepřijde mi, že by byl Bundy velebený a jeho charizma nějak tlačeno - naopak mi veškeré jeho snahy okouzlit přišly dost impotentní a filmový svět na ně v podstatě reaguje přehlížením - viz. Malkovichův soudce) mi přijde jako funkční, jen je naplňován řadou laciných řešení. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě lákal tématem, kterým je Ted Bundy ale zároveň mě odrazoval obsazením hlavní role jelikož Zaca Efrona bytostně nesnáším. Kupodivu se ale role Teda Bundyho ujal celkem obstojně. Dokázal mi že hrát umí. Navíc i reálná podoba se skutečným Tedem Bundym je asi nejvěrohdnější ze všech filmů co jsem zatím o Bundym viděl. I tak ale nikdy nebude Zac Efron hercem jehož filmy bych záměrně vyhledával. Větším přešlapem v obsazení pro mě byla účast Jima Parsonse, kterýho prostě po Teorii velkýho třesku nemůžu brát vážně. Pořád jsem čekal kdy přijde jeho BAZINGA. Stejně tak tomu bylo u hororu Přeludy(Visions) z roku 2015 ve kterým se mihnul asi jen 3 minuty. Ani na Haley Joel Osmenta už se nedívá tak dobře jako v Šestým smyslu, Pošli to dál nebo v A. I. Umělá inteligence. Film prezentuje Teda Bundyho jinak než ostatní snímky co o něm byly natočeny. A to z pohledu jeho přítelkyně. A za mě je to určitě nejlepší film co jsem o něm viděl. Což nemění nic na mým názoru že by to šlo ještě daleko líp. Osobně bych si přál film kterej by se víc ponořil do mysli samotnýho Bundyho, nebál se ukázat trošku toho explicitního násilí ale zároveň tak aby to nebylo samoúčelný. Za mě to jsou hodně silný 3 hvězdy. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Sériový vrah Ted Bundy byl obeznámen s postupem vyšetřování, protože pracoval v Městské komisi pro prevenci kriminality, kde se věnoval zločinům na ženách. (Garch)
  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)

Reklama

Reklama