Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[67%] Tak Mandalorian coby seriálový přírůstek ze světa Star Wars. A jak se mi vlastně líbila první řada? Určitě tu jsou klady, takže ve finále mě to vcelku zabavilo, ničím extra nepohoršilo, ale čekal jsem trošku víc. Hodnocení to zde na CSFD má opravdu velké, i ho částečně chápu. Ale prostě nevím. Akce je natočená přímo perfektně, je pestrá a je jí opravdu moře. Možná, že jí nemuselo být až tolik. Dále … Veškeré rasy bytostí byly výborně představeny, takže další velký klad. No a to, co mi zde vadilo nebo spíš chybělo? Nějaká větší dobrodružnější vata a pořádný příběh, který by mě víc emotivně vtáhl do děje a postav. To zde bylo takové sterilní, místy chladné, ale poslední dva díly byly už víc vygradovanější, zejména ten finální se mi líbil dost. No, určitě zkusím někdy příště další řadu, víc ale raději neočekávám. Na 1 vidění to bylo dobré, epizody díky krátké stopáži rychle ubíhaly, ale chtělo to zapracovat víc na tom co jsem výše napsal. Hudba byla celkem ok. Dál nevím, co bych měl pitvat. Blbost to určitě není, ale velký hit také ne. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje první setkání s jedním z nových seriálů ze světa SW dopadlo nakonec dobře, i když to dlouho nevypadalo. Scénáristicky se totiž nejedná o žádné veledílo a epizodnost děje bez zásadních posunů hlavní linky se týká minimálně poloviny dílů, ne-li více. Nicméně závěr série napraví některé neduhy a docela slušně navnadí na sérii další. Postavy jsou totiž super, nakonec přirostou k srdci a kdo vymyslel Grogu, zaslouží metál! (Disney+ 4k) ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro kvalitní seriál nemusíte mít tuny kvalitního scénáře. Někdy stačí tajemná a zajímavá postava, ke které si ihned najdete cestu. A ani nemusí moc mluvit. No a přesně to se tady stalo. 1. série nabízí 8 skvělých jednohubek, které vytvoří úsměv na tváři každému fanouškovi i nefanouškovi a ničím nerozesír*jí star wars universum. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málem jsem už na univerzum Star Wars po paskvilu nové trilogie od Disney zanevřel. Tvůrci seriálu "The Mandalorian" ukázali, že když se chce všechno jde. Taika Waititi nebo Jon Favreau se zde viditelně podepsali a vedení Disney by mělo hodně rychle těmto borcům (a dalším, kteří na tomto díle pracovali) svěřit hlavní filmy a vyhodit ty idioty, kteří způsobili zkázu epizod VII - IX + pošpinění celé ságy. Že paní Kathleen Kennedy? Osm krátkých, ale záživných dílů tohoto seriálu zobrazuje svět Hvězdných Válek, tak jak si fanoušci přejí a tak, jak má vypadat. Nostalgie a silná atmosféra je tu cítit až za roh, ať už to je kvalitní scénář, herecké výkony i sympatické postavy (které zde poměrně přirostou k srdci), napětí, efekty, odkazy nebo povedená akce. Proč mi zde stormtroopeři přijdou nejpovedenější ever? Jak jsem nakousl hlavní hrdina je sympaťák a Baby Yoda? Kapitola sama o sobě. Inovace s velkým I, tohle se prostě povedlo. Narozdíl od velkých filmů Mandalorian není tak konzervativní, právě naopak - nebojí se přicházet s komplet novými nápady, což zde klape na výbornou. Troufám si říct, že velký fanoušek SW tu moc nedostatků nenajde. Sice rozjezd byl dost pozvolný, něčemu se mohl věnovat větší prostor, zároveň je znát, že je mířeno i hodně na mladé publikum ale to zas tak nevadí. Jako celek vše téměř perfektně zapadlo a znovu je třeba říct, že tentokrát Disney/Lucasfilms atd... vsadili opravdu na správného koně. Těším se na druhou sérii, nové inovace a nápady, i jak bude celý příběh Manda s dítětem pokračovat. V celém Mandalorianovi je prostě cítit srdce, nikoliv dolary. Snad se Obiwanovo seriálu poštěstí a dotáhne to na 5 hvězd! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný, westernovější pohled na nejpopulárnější vesmírnou ságu v dějinách galaxie, který nám mimo jiné dal asi nejlepší triky v televizní tvorbě, epickou první a závěrečnou epizodu, a hlavně dva důležité poznatky: že Bryce Dallas Howard by už nikdy neměla sednout do režisérské sesle, a taky že Disneyho marketing může výjimečně totálně vyhořet, a to v případě, když není pár týdnů před Vánoci schopný dodat baby Yodu do obchodních řetězců po celém světě. Ať žijí tvůrci Iron Mana jedničky a Thora trojky!! ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Režisérka Bryce Dallas Howard prozradila, že během natáčení této epizody ani jednou nepracovala přímo na place s představitelem Mandaloriana Pedro Pascalem. Důvodem byla jeho vytíženost na Broadwayi. Jeho scény proto odehráli doubléři a hlas byl přidán v postprodukci. [Zdroj: Filmozrouti.cz] (Kinofil)
  • Když Mayfeld (Bill Burr) osvobozuje vězně, strká do ovládání dveří dálkové zařízení. V následujícím záběru zmizne, v dalším se opět objeví a opět zmizí v detailním záběru na odemykající se zámek cely. (Salpazar)
  • Mayfeld (Bill Burr) sa pýta Manda (Pedro Pascal), či si nechce zložiť helmu, pretože je Gungan. Jedná sa o narážku na postavu Jar-Jar Binksa. (ČSFD)

Reklama

Reklama