Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako spomenul filmový znalec zo susedného historického mesta Mandalorian určite patril k tým najlepším seriálom v roku 2019. Príjemný výlet do sveta Star Wars s viac ako solídnym príbehom a vynikajúcou dĺžkou epizód stojí určite za pozornosť a nepochybne zatienil Zaklínača o ktorom sa toho napísalo a nahovorilo podstatne viac. Trochu mi chýbala klasická melódia Star Wars, ale to a dve slabšie epizódy boli asi jedinými slabšími článkami tohto prekvapivo dobrého seriálu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud není Pedro Pascal vyloženě ješita, který musí svůj obličej vidět v každém záběru, musela to pro něj být práce snů. Díky svému kostýmu disponoval menší možností mimiky než IG-11, v případě, že by se mu nechtělo na plac, mohl požádat někoho ze štábu, aby to vzal za něj- no, neberte to. Ale teď vážně. První sezóna mě vcelku bavila, jen mi vadilo, že z ní tvůrci udělali jen jeden z celé řady podobně vystavěných seriálů. Poskládali vedle sebe epizody, které spojují jen vystupující postavy, hlavní příběh se objevuje jen sporadicky, aby na něj došlo jen v posledních dvou dílech. Vznikla tak velmi slušná oddechovka na všední odpoledne, ale při troše snahy to mohla být slušná pecka. 4*- ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro kvalitní seriál nemusíte mít tuny kvalitního scénáře. Někdy stačí tajemná a zajímavá postava, ke které si ihned najdete cestu. A ani nemusí moc mluvit. No a přesně to se tady stalo. 1. série nabízí 8 skvělých jednohubek, které vytvoří úsměv na tváři každému fanouškovi i nefanouškovi a ničím nerozesír*jí star wars universum. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8,5/10 – Pro mě zatím první pětihvězdičkové Star Wars. Mám hroznou radost, že může v tomhle vesmíru také vyjít projekt, který není jenom taková sci-fi pohádka pro děti, ale je trošku vážnější, uvědomělejší a s velmi dobře prokreslenými postavami. Všechny tyto atributy mi dosud u Star Wars chyběly (o to víc, že k němu nemám ten nostalgický vztah). Nemohl jsem se do něj kvůli tomu pořádně zabrat, protože jsem ho považoval jen za příšerně nadhodnocenou nerdí ságu, která sice může zaujmout světelnými meči, ale v porovnání se stovkou jiných sci-fi výplachů vlastně nemá žádnou přidanou hodnotu ani ničím nevybočuje z řady. To se díky bohu změnilo, když jsem si poprvé pustil Mandaloriana. Úžasný seriál, který je daleko přízemnější než jiné SW projekty a skrz to nám představuje spoustu zajímavých ras, míst a lidí napříč vesmírem a to všechno navíc očima skvěle napsaného hlavního hrdiny ve vešné zbroji, kterého je prostě radost na jeho cestě sledovat. To ani nemluvím o zeleném skřítkovi, který patří k tomu vůbec nejroztomilejšímu, co akční sci-fi kdy nabídlo. Kontrast mezi oběma postavami je výborný (Baby Yodova dětská nevinnost a dobrosrdečnost vs. Mandalorianova podezřívavost, neoblomnost a zocelenost), z toho navíc také pramení skvostná chemie, díky které celý seriál šlape jako hodinky. Divy dělá i hudba Ludwiga Göranssona, která má potenciál být jednou stejně legendární jako třeba ústřední znělka ze Hry o Trůny či z Pirátů z Karibiku. Nutno vypíchnout i kameru, která skrz dlouhé zaostřené záběry parádně prodává Mandalorianovu ostražitost a vyvolává ve vás pocit, že nemůžete nikomu věřit a zrada může přijít doslova odkudkoli a kdykoli. Také hrozně kvituju to, že se Mandalorian nebojí si ušpinit ruce. || Samozřejmě nebyla 1. série dokonalá a neobešla se bez nějakých slabších pasáží, ale mám z toho kolem a kolem takovou radost, že se milerád přikloním k vyššímu hodnocení. Přesto bych je rád rychle zmínil. Kvůli tomu, že seriál defacto sleduje Mandaloriana na cestě kolem světa za 80 dní, takže existuje velká šance, že mezi díly naplněnými zábavou až k prasknutí musí být tu a tam i nějaký ten obyčejnější, který bude tak trochu působit jako vata. Jsou tu takové celkem dva, ale i tak jim uděluji solidní čtyřhvezdu. A pak tu jsou nějaké poněkud prazvláštní scénky, kdy člověku unikne lehký úsměšek. Mezi ně se kupříkladu řadí výcvik vojáků ze 4. epizody, který byl tedy opravdu výživný a trochu seriálu na chvíli naboural vážnost, jíž se do té doby těšil. Verdikt: "Zatím jednoznačně nejlepší Star Wars!" ()

Swannie 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že som sa do Mandaloriana pustila nejaké dva roky po vydaní, som už vedela, že je to kvalitatívne veľmi dobrý seriál. Ale nečakala som, že bude až taký dobrý. Prvé tri epizódy mi zobrali dych svojou nádhernou kamerou, nápaditým strihom a výborným scenárom. Postaviť seriál na postave, ktorá toho veľa nenahovorí a ešte jej ani nikdy nevidíme tvár, chce odvahu a sakramentsky dobrú prácu, ale Jon Favreau to, spoločne s niekoľkými režisérmi, výborným kameramanom a skvelým hudobným skladateľom, zvládol. Jediným tŕňom v oku je štvrtá epizóda, ktorá svojou kvalitou klesla o dve úrovne nižšie. Bryce Dallas Howard z toho šmahom ruky spravila americkú klišé gýčovinu, našťastie sa na to celé fiasko hneď v ďalšej epizóde zabudlo a seriál dobehol úroveň nastavenú prvými troma epizódami. Mimo jednej nepodarenej epizódy vlastne ani nemám čo vytknúť. Je to výborná vesmírna cowboyka o "rytierovi", ktorý babysittuje baby Yodu a je až škoda, že je to len pre Star Wars fanúšikov, lebo by to samo o sebe isto zaujalo aj širšie publikum. Jon Favreau by mal spraviť seriál aj pre Marvel, keďže z ich seriálov sa na Mandaloriana kvalitou nechytá ani jeden. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Postavu vojaka Novej Republiky si zahral Matt Lanter, ktorý nadaboval postavu Anakina v seriáli Clone Wars (2008). (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vyhodí Jawu z okna sandcrawleru, padající Jawa nedopadne na zem, ale prostě zmizí. (G....)
  • Jeden z nájemných lovců Greefa Kargy (Carl Weathers) je z rasy Zabrak, stejné rasy jako Darth Maul. (NiWi)

Reklama

Reklama